amx93 08.11.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 (edytowane) Czy jest sens instalacji takiej o to pompy?http://telewizor.serwis-tv.com/?lcd,23 Ktoś używa może takiej lub podobnej? Edytowane 11 Maja 2018 przez amx93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 18.11.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Czy jest sens instalacji takiej o to pompy? http://www.caldoris.pl/index.php?p=Page&id=155 Ktoś używa może takiej lub podobnej? Ja mam ale Ariston Nuos Evo 110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofa1719512590 10.12.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Systemami, które zostały ukierunkowane na przygotowanie c.w.u. są: powietrzna niezależna pompa ciepła BECT oraz gruntowa pompa ciepła MI 134 marki Sofath . Do głównych zalet powietrznej pompy należą:- prosty i szybki montaż, - niskie koszty serwisu, - niezawodność, - wysoka wydajność produkcji c.w.u.,- wysoki współczynnik efektywności COP,- uniezależnienie od intensywności promieniowania słonecznego. Bez względu na zachmurzenie, powietrzne pompy ciepła mogą efektywnie pracować, pobierając powietrze z zewnątrz aż temperatura otoczenia spadnie nawet do -5°C , a przy poborze powietrza z wewnątrz budynku przez cały rok! Model BECT jest wyposażony w sprężarkę o mocy grzewczej 1,7 kW oraz zintegrowany zasobnik c.w.u. o pojemności 200, 270 lub 260 litrów z dodatkową wężownicą do współpracy z kotłem. Zapewnia on wodę o temperaturze 62°C. MI 134 to pompa ciepła, która może współpracować z określonymi zasobnikami ciepłej wody. Urządzenie dostarcza c.w.u. przez cały rok pobierając energię z gruntu. Moc tej pompy jest odpowiednia dla zasobnika o pojemności 300 litrów. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Sofa* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts