jajmar 10.11.2014 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 O zgrzewaniu membrany z blachą nie słyszałem ( bys może mozliwe). Ja bym dał membranę na OSB pod blachę. Tylko nie tak na krawędzi a po całej attyce tak aby koniec memebrany "dyndał" po zewnętrznej stronie pod obróbką z blachy. Dyndadełko tak trzbe dobrac aby nie wystawało za obróbkę. Pod OSB musisz dac kliny drewniane (lub elementy metalowe) do których zamocujesz OSB aby cała obróbka attyki nie odfruneła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 12.11.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 O zgrzewaniu membrany z blachą nie słyszałem ( bys może mozliwe). Ja bym dał membranę na OSB pod blachę. Tylko nie tak na krawędzi a po całej attyce tak aby koniec memebrany "dyndał" po zewnętrznej stronie pod obróbką z blachy. Dyndadełko tak trzbe dobrac aby nie wystawało za obróbkę. Pod OSB musisz dac kliny drewniane (lub elementy metalowe) do których zamocujesz OSB aby cała obróbka attyki nie odfruneła. oj mało słyszałeś. Są specjalne blachy powlekane PCV, do nich się membranę nawet lepiej zgrzewa niż do innej membrany, i z tych blach można wyginać całe obróbki. Są też specjalne kleje do membrany, gdy z jakichś przyczyn nie można jej zgrzewać (np. mocowanie do plastikowego kołnierza). OSB można też przykleić do murku lepszym klejem piankowym (takim jak do ociepleń styropianowych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi-nikka 16.11.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Dzięki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi. Sprawa w toku. Ostateczny wybór jeszcze nie zapadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam-p 12.08.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 Już pewnie macie ten dach Który wariant wybraliście i jak przebiegła realizacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts