Andrzej_M_ 09.11.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 http://images68.fotosik.pl/351/421d44f149e8fa89m.jpg wklejam fote tych moich rurek w których nie wiem o co chodzi. ,,,, Aga przepraszam, że nie w temacie, ale skasuj to zdjęcie. Mało pedagogiczne. Prawy dolny róg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beny282 09.11.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 https://ekotlownia.pl/sterownik/108Kto Ci nagadał takich głupot o groszku i 60 stopniach na piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 09.11.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 mam nadzieje że ci trochę pomoglismy , jeżeli masz metlik w głowie to zostaw wszystko tak jak było tylko zmniejsz wartości na głowicach term. na 3 albo 3,5 i tak do skutku. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Daniel 09.11.2014 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 serwisant gdzie kupiłam piec mi tak powiedział ale nie wiem wiec nie polemizuje z tym. Za zdjęcie sory było robione jeszcze podczas budowy domu i nikt tam nie mieszkał. Z głowicami mam jeszcze taki problem, że na dole działają, tzn. jak troche przykrece to są chłodniejsze a na pietrze nawet jak dam na 1 do palą się na maksa.Będę kombinowac , A piec wyłączyłam bo się ugotuje, hehe a mrozu narazie nie ma. Za odpowiedzi dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 10.11.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Z głowicami mam jeszcze taki problem, że na dole działają, tzn. jak troche przykrece to są chłodniejsze a na pietrze nawet jak dam na 1 do palą się na maksa. Dziwnie opisujesz. Może głowica niedokręcona lub jakiś defekt zaworu, patroch w zaworze? Na piętrze jest cieplej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Daniel 10.11.2014 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Tak, na piętrze jest cieplej. Na dole mogę przykręcić głowice przy grzejniku i jest chłodniejszy, na górze nawet jak przykręcę to dalej jest gorący, tak jakby te pokrętła nie działały. Jak je przykręcę to słychać w instalacji szum a grzejniki nadal gorące. Dziwnie opisuje bo próbuję wytłumaczyć coś na czym się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 10.11.2014 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 nic tych głowic nie przysłania? nic nie blokuje poprawności odczytu?może zaciągają chłodniejsze powietrze gdzieś i mimo iż w pomieszczeniu ciepło ich odczyt temperatury jest inny na skutek tego chłodku. możesz zamienić głowice i podłączyć tą z góry na dole i odwrotnie? to pozwoli sprawdzić czy jest problem z głowicą czy to czynnik zewnętrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 10.11.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jak już ściąganie głowic idzie w grę to porównaj pomiędzy dołem a górą czy tym na górze nie brakuje czegoś. Druga sprawa: spróbuj wcisnąć trzpień na zaworach na górze. Jeśli dojdzie do oporu i będzie dalej szum to stawiam na jakiś defekt w tych zaworach. Timon zasłonięcie głowic częściej skutkuje chłodem w pomieszczeniu. Sytuacja którą opisujesz również jest możliwa lecz nie pozostała by bez odzewu. Podmuch zimna czy chłodna w dotyku głowica - na 1 pozycji nie domyka. Na zdjęciu widziałem plastikowe rury powyżej zaworu 3D - przy ich obróbce powstają lekkie wióry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 10.11.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 niekoniecznie. jak jest zasłonięty zasłoną a ściana jest chłodniejsza z jakiegoś powodu to będzie otwierał przepływ mimo iż w pokoju ciepło. nieistotne, należy sprawdzić po której stronie jest problem i najłatwiej to przez zamianę wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 10.11.2014 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 A co z wiórami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Daniel 10.11.2014 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Głowice nie są niczym przysłonięte, zastawione ani żaden chłód nie ma na nie prawo działać. Porównałam teraz te na dole z tymi na górze i niczym się nie różnią ale miałam wrażenie że te na górze są luźniej założone, dokręciłam je zobaczymy, bo zawsze ta góra jest cieplejsza. i Zawsze jak palę w piecu to najpierw nagrzewa się góra dopiero jak temperatura osiągnie 45 stopni pompka przełącza ciepło na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 10.11.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) Głowice nie są niczym przysłonięte, zastawione ani żaden chłód nie ma na nie prawo działać. Porównałam teraz te na dole z tymi na górze i niczym się nie różnią ale miałam wrażenie że te na górze są luźniej założone, dokręciłam je zobaczymy, bo zawsze ta góra jest cieplejsza. i Zawsze jak palę w piecu to najpierw nagrzewa się góra dopiero jak temperatura osiągnie 45 stopni pompka przełącza ciepło na dół. Brawo! To może być to. Dodane: Dokręcaj głowice na największym ustawieniu. Edytowane 10 Listopada 2014 przez krzy27 dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Daniel 11.11.2014 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 A jeszcze pytanko? To normalne że jak się rozpala piec i rośnie temperatura to najpierw całe ciepło z pieca bije do góry na grzejniki a dopiero gdy piec osiągnie temp. 45stopni to słychać jak przeskakuje pompa i woda leci do grzejników na dół?Mam też w sterowniku w "menu instalatora" co s takiego jak antystop pomp, co to jest, ma to być włączone czy wyłączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 11.11.2014 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Masz układ, który jest w stanie pracować na grawitacji. Tam ciepło chce jak najwyżej. Więc normalne. Antystop to włączanie pompy w okresach letnich na chwilę by się nie zastała. Nie wie co Ci poradzić bo jeszcze nie miałem ani sterownika z antystopem ani zablokowanej pompki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon120777 11.11.2014 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 A jeszcze pytanko? To normalne że jak się rozpala piec i rośnie temperatura to najpierw całe ciepło z pieca bije do góry na grzejniki a dopiero gdy piec osiągnie temp. 45stopni to słychać jak przeskakuje pompa i woda leci do grzejników na dół? Mam też w sterowniku w "menu instalatora" co s takiego jak antystop pomp, co to jest, ma to być włączone czy wyłączone? masz ustawiony start pompy na 45st i dopiero wtedy zaczyna pracować. wcześniej działa grawitacja jak chcesz aby pompa ruszała wcześniej musisz zmienić ten parametr- zapewne opisany jako temperatura załączenia pompy lub coś podobnego antystop zapobiega zablokowaniu pompy w trybie lato gdy pracuje tylko CWU, ustawia się co ile ma się pompa CO załączyć aby się nie zastała czasem to raz dziennie czasem raz w tygodniu. teraz w okresie grzewczym nie zawracaj sobie tym głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Daniel 11.11.2014 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Dziękuję Wam za odpowiedzi, kobitce samej w domu ciężko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 11.11.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Już masz chłodno na tej górze czy jeszcze za ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka i Daniel 12.11.2014 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Narazie od niedzieli nie paliłam to nie wiem jak to będzie wyglądać, ale pochwalę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts