Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterownik , Automatyka ? POMOC

karmil8701

Recommended Posts

Witam

Zwracam się z ogromną prośbą , poniżej przedstawiam "schemat" pewnej instalacji ( oczywiście schemat poglądowy aby zobrazować problem, prosiłbym nie poprawiać i nie pisać o błędach bo nie tego dotyczy temat )

Moja prośba dotyczy wyboru sterownika , automatyki etc., na schemacie jest kocioł kondensacyjny podłączony przez wymiennik , dalej dwie pompy jedna C.O druga C.W.U , potrzebuje znaleźć sterownik który będzie sterował pompą C.O oraz C.W.U jak i pracą Kotła. Jak widać mamy "trzy obiegi" sterownik musi włączyć pompę C.O , C.W.U i kocioł jednak po osiągnięciu zadanej temperatury w pomieszczeniach wyłączył C.O ale np. pozostawić działającą C.W.U i kocioł i po osiągnięciu zadanej temp. CWU wyłaczyć, albo np. włączyć tylko samą pompę C.W.U i kocioł bez C.O w sezonie letnim. tak aby obiegi C.W.U i C.O działały niezależnie i na swoich parametrach a były zasilane przez wymiennik.

myślałem o EUROSTER UNI 3 STEROWNIK , myślicie że będzie odpowiedni ?

za wszelkie podpowiedzi co do sterowników układów będę bardzo wdzięczny

Prosiłbym nie pytać o zasadność takiego rozwiązania z wymiennikiem etc. wiem ze można to inaczej rozwiązać prościej ale , na dzień dzisiejszy nie ma innego wyjścia czyli musi być jak na schemacie

1.jpg