vitosam 10.11.2014 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Mam szybkie pytanie albo do instalatorów albo właścicieli wkładów Brunner. Stil Kamin mam zamówiony (62/76). Powietrze do spalania to rozmiar 125 (rysunki pokazują 124). Instaluję rurę sztywną do powietrza i potrzebuję wiedzieć czy na podłączeniu do samego wkłądu potrzebuję na rurze kielich (czyli rura wejdzie na krócieć wkładu). Nigdzie nie jestem w stanie tego potwierdzić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.11.2014 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Jak znajdziesz inny sposób podłączenia rury (mam nadzieję, że metalowej), kielicha nie rób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitosam 10.11.2014 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Nie rozumiem, jaki inny sposób? Jasne, że rura będzie metalowa. Dlaczego nie kielich na rurze? Chodzi mi o rozmiar króćca który Brunner montuje (czy na kielich czy nie), Spiro nie daję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.11.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witam.Brunnera nie zamawia się w kiosku z gazetami ani na pobliskim targu ... dlaczego tych pytań nie kierujesz bezpośrednio do dystrybutora tej firmy z którym masz styczność, tylko szukasz porady w internecie ?Dlaczego nie spiro ? Na "sztywno" dolotu nie podłączysz ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitosam 10.11.2014 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 (edytowane) Tak, dobrze wiedzieć, że Brunnera w kiosku nie dostanę, dlatego przyjeżdza z Niemiec. Proste pytanie o rozmiar podłączenia. Na sztywno podłączę, ale nie mam zamiaru tego nikomu udowadniać. Spiro, szczególnie to tanie aluminiowe, to nie dla mnie. Jest poza granicami mojej tolerancji sztywności już nie mówiąc o oporach przepłyu wewnątrz. Należy do tych, którzy chcą takie rzeczy stawiać raz na długie lata, a sam wkład podobno powinien długie lata wytrzymać. Szukam jednej prostej odpowiedzi na zadanie pytanie, Jeśli ktoś wie, szczególnie może zmierzyć zewnętrzną średnicę króćca do powietrza an tym wkłądzie, do będę wdzięczny. A na marginesie to pytanie do dystrybutora poszło i czekam, i uznalem, że sa tu fachowcy z doświadczeniem Burnnerowskim i będa w stanie na to szybko odpowiedzieć, zamówienie muszę złożyć. Edytowane 10 Listopada 2014 przez vitosam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.11.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Nie rozumiem, jaki inny sposób? Jasne, że rura będzie metalowa. Dlaczego nie kielich na rurze? Chodzi mi o rozmiar króćca który Brunner montuje (czy na kielich czy nie), Spiro nie daję. Nie pytałeś o rozmiar króćca, tylko czy robić kielich. Tym bardziej, że rozmiar znasz. Czasem wychodzi 124, a czasem 125. Ja zawsze czekam na oryginał. Koncepcje sobie możesz wymyślać, a rzeczywistość bywa prozaiczna....Pan Brunner, któremu zaufałeś, dostarczy Ci w komplecie "droższe" , germańskie spiro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitosam 10.11.2014 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Spiro nie mam w spisie zestawu Brunnera, więc nie wiem o czym mówisz, ale nie będę narzekał jak przyjedzie, co nie zmienia mojego podejścia. Tylko, że i tak chyba właśnie dostałem odpowiedź więc dziękuję. Czasami sprawy oczywiste są najtrudniejsze do zauważenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.11.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam. Na sztywno podłączę, ale nie mam zamiaru tego nikomu udowadniać. Spiro, szczególnie to tanie aluminiowe, to nie dla mnie. Jest poza granicami mojej tolerancji sztywności już nie mówiąc o oporach przepłyu wewnątrz. Należy do tych, którzy chcą takie rzeczy stawiać raz na długie lata, a sam wkład podobno powinien długie lata wytrzymać. Ooo ... szykuje sie na FM kolejna kominkowa "komedia" z poddtytułem "wiem lepiej" ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.11.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam. Ooo ... szykuje sie na FM kolejna kominkowa "komedia" z poddtytułem "wiem lepiej" ... Pozdrawiam. sam wkład podobno powinien długie lata wytrzymać. Ty chyba nie wiesz co piszesz.Nawet u branży się to nie zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 11.11.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Co to się porobiło, dotychczas za Odry prosili się, aby im Brunnera zamontować. Czyżby za zachodnią granicą coś się zmieniło. Trzeba to sprawdzić, może czas na indywidualny import. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts