jasiek71 19.11.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 22 Listopada 2014 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilmax 19.11.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 powiedzcie mi jeszcze tylko jak zrobić w sezonie grzewczym w domu z ogrzewaniem podłogowym aby wylewki były chłodniejsze niż temp. wewnętrzna...? ja takie coś zaobserwowałem tylko podczas upałów w lecie... Jaką masz grubą wylewkę,na jakiej wysokości masz kable w wylewce i jaka i ile izolacji jest pod wylewką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 19.11.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Nie wiem co Pan jasiek chce, ale ja widze ze bladego pojecia nie macie nt przepływow energi w Waszych domach Na wiekszosć pytań nie odpowiadacie tylko Pan jasiek to a Pan jasiek tamtoA kabel to hipolit a kabel to izkaa kabel to syn Tb Ogarnijcie sie Panowie i Panie O Pompach wiem mniej niz WyNurtuja mnie pewne pytania, mam wątpliwości Budowa domu przede mnąPokażcie mi rzeczowe i merytoryczne faktyZacznijcie odpowiadać na pytania Ps. Panie jaśku, przepraszam za zdominowanie wątku, mam nadzieję że nie ma Pan mi tego za złe Karol)bel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 19.11.2014 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 22 Listopada 2014 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 19.11.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 O Pompach wiem mniej niz Wy Nurtuja mnie pewne pytania, mam wątpliwości Budowa domu przede mną Pokażcie mi rzeczowe i merytoryczne fakty Zacznijcie odpowiadać na pytania A co byś Ty kolego chciał wiedzieć? Zadaj konkretne pytania to postaram(y) się na nie konkretnie odpowiedzieć. Od Jasia na temat pomp Ty się wiele nie dowiesz, co najwyżej o kabelkach, bo pompkę miał na warsztacie, to wziął i sper....ił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 19.11.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Jasiu nie wiem jak można mieć temp podłogi w granicach 27-30 st. Po 1 h grzania pomiędzy 14-15 teraz temp pomieszczenia 22,3 st temp podłogi 23,5 nie wiem ile było po grzaniu. Jutro sprawdzę dla pewności. Kiedyś miałem ograniczenie na podłodze 24 st. tylko w czasie silnych mrozów podnosiłem do 26. Po wyregulowaniu zlikwidowałem czujnik bo kabel wisiał na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.11.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Pan asolt już poległ, nie chce policzyć - już wiemy dlaczego Z Kablem vel Hipolitem vel .... dyskutował nie będę, nie interesuje mnie jego opinia na mój temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 19.11.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Zacytowales dobry przyklad bezsensownych teorii TB. On nie moze pojac, ze dla kogos kto ma prad dwutaryfowy, energia pobrana w taniej taryfie jest jak "darmowa". To sa mentalne ogranicznia ktorych on nie ma szans przeskoczyc. Tak jak Hipolit. skoro energia w drugiej taryfie jest darmowa, to: 1. dlaczego trzyma Pan w salonie 19stC 2. nie pokaze Pan rocznej faktury za energie elektryczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.11.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Metrem izolacji ogacę ten wątek i wyjdzie 0 kWh na C.O raz dobrze i po sprawie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 19.11.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) widzi Pan - bo nie da sie studiować matematyki i całek bez podstaw dodawania, odejmowania itp trzeba znać podstawy funkcjonowania obu systemów aby móc je rzetelnie i miarodajnie porównywać jak widać nie pojmują Panowie podstaw a Pan asotl nie chce wykazać się matematyką na najprostszym poziomie OZC i policzyć ile pchacie kWh tam gdzie nie potrzeba to po niekąd zrozumiałe - bo mogło by to postawić jego działalność pod znakiem"?" tak to już jest gdy się prowadzi działalność wąskowyspecjalizowaną to co porozmawiamy rzeczowo , merytorycznie i na liczbach ?? czy dalej będziemy pier..... jaki to Pan jasiek jest bee a jakie stado wilków super i jak umie się po ramieniu klepać ? trzeba raczej kojarzyc zwiazki przyczynowo-skutkowe... a to sie usmialam-pan asolt i calkowanie-a to przedni zart… Pan asolt już poległ, nie chce policzyc A teraz sytuacja nastepna po x czasu obwod sie zamyka , po y czasu otwiera sie kolejnx jeden lub dwa Ile litrow mowiliście ze jest średnio w obwodzie? Jak to ma sie do pracy pompy?? Czy majac wiec pompe dobrze jest miec siłowniki na petlach? hehe ten temat walkowal pan Liwko z panem asoltem - podrzuce, jak siade do stacjonarnej budy. bylo co najmniej interesujaco:-) Nie wiem co Pan jasiek chce, ale ja widze ze bladego pojecia nie macie nt przepływow energi w Waszych domach Na wiekszosć pytań nie odpowiadacie tylko Pan jasiek to a Pan jasiek tamto A kabel to hipolit a kabel to izkaa kabel to syn Tb Ogarnijcie sie Panowie i Panie O Pompach wiem mniej niz Wy Nurtuja mnie pewne pytania, mam wątpliwości Budowa domu przede mną Pokażcie mi rzeczowe i merytoryczne fakty Zacznijcie odpowiadać na pytania Ps. Panie jaśku, przepraszam za zdominowanie wątku, mam nadzieję że nie ma Pan mi tego za złe Karol)bel kocham pana, Panie Karolu! Edytowane 19 Listopada 2014 przez R&K lacznie postow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.11.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 trzeba raczej kojarzyc zwiazki przyczynowo-skutkowe... a to sie usmialam-pan asolt i calkowanie-a to przedni zart… Zebys nie dostała zajadów od tego smiechu, jak to jest rozmawiac ze samym sobą?, miec rózne tozsamosci?, jest chyba taka jednostka chorobowa nazywa sie to : Osobowość wieloraka (rozdwojenie jaźni), jezeli ktos chce wiecej to niech tu poczyta: http://www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/dusza/osobowosc-wieloraka-rozdwojenie-jazni-przyczyny-objawy-i-leczenie_36603.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 19.11.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Z Kablem vel Hipolitem vel .... dyskutował nie będę, nie interesuje mnie jego opinia na mój temat. bo zenisz pan kity humanistom i innym nietechnicznym forumowiczom a jak sie Pana troszke przycisnie, to sie pan gubisz przy liczeniu powierzchni calkowitej domu, jak to bylo u R$K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 19.11.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) Zebys nie dostała zajadów od tego smiechu, jak to jest rozmawiac ze samym sobą?, miec rózne tozsamosci?, jest chyba taka jednostka chorobowa nazywa sie to : Panie asolt - [moderowano - bez takich tekstów proszę] moderator wyraźnie napisał , potwierdził to co pisałem wcześniej - nie mam nic wspólnego z Hippek, iza etc Hippek - ciesze się że w końcu ktoś tu mnie wspiera bo już mi sił brakowało - oni sa jak skała - twardzi zawodnicy - nic ich nie rusza - żadne argumenty, żadne pytania ... ja juz nie wiem jak z nimi rozmawiać jak widać wolą trollować niż wystawić jakieś argumenty jako swoje działa do rozmowy Edytowane 19 Listopada 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 19.11.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 moderator wyraźnie napisał , potwierdził to co pisałem wcześniej - nie mam nic wspólnego z Hippek, iza etc On tylko napisal, ze nie piszesz z tego samego IP. W jego mniemaniu to moze "wyjasniac" wszystko, ale ja moge zaraz postawic obok laptopa i tez sam ze soba podyskutuje. Z ronych nickow i roznych IP. On line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 19.11.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Panie asolt - Pan ma jakieś urojenia i obsesje - to chyba też jakaś choroba , z pewnością ma swoją nazwe moderator wyraźnie napisał , potwierdził to co pisałem wcześniej - nie mam nic wspólnego z Hippek, iza etc Hippek - ciesze się że w końcu ktoś tu mnie wspiera bo już mi sił brakowało - oni sa jak skała - twardzi zawodnicy - nic ich nie rusza - żadne argumenty, żadne pytania ... ja juz nie wiem jak z nimi rozmawiać jak widać wolą trollować niż wystawić jakieś argumenty jako swoje działa do rozmowy co pan , panie karolu, za plecami uskutecznia? jakie ip? jaki mod? redakcja ma placone od ilosci odslon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 19.11.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Panie asolt jakiż tam ze mnie autorytet - przecież ja pisze wprost ze nie wiem, ze nie znam się, ze za głupi jestem na pewne sprawy ja tylko zadałem pytania, prosiłem o policzenieczy to aż tak dużo ? Panie Pyxis jak to mówił klasyk "Śmiało Albercik, śmiało ....nie krępuj się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 19.11.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 co pan , panie karolu, za plecami uskutecznia? jakie ip? jaki mod? redakcja ma placone od ilosci odslon były tu publiczne zarzuty zę ta to on i tamten i tamta był tu taki jeden co go pompiarze pogonili miał pod nickiem "Moderator" ale jak widać komu jak komu Pan Pyxis tylko sobie ufa - nikomu innemu to Panów doprowadzi do jakieś choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 20.11.2014 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Po nocnym grzaniu temp. wewn 22,3 podłoga 24 zewn. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.11.2014 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 22 Listopada 2014 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 20.11.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 nie znam się, ze za głupi jestem na pewne sprawy ja tylko zadałem pytania, prosiłem o policzenie To prawda, klepiesz jakieś posty o liczeniu ale potrzebnych danych nie podajesz - podstawowe dane przy podłogówce to temp zasilanie/powrót, ilość pompowanej wody grzewczej, temp wew/zew - teraz pokaż gdzie takie dane podałeś? Z grubsza można policzyć mając chociaż średnie dobowe zużycie energii i temp wew/zew - nawet tego w Twoich postach brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts