Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"kabelki" kontra "klamot"...

jasiek71

Recommended Posts

• Odpowiedzi 542
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy ktoś wytłumaczy mi jak ustawić system grzewczy z PC dla takich wskazówek...

24,5* gorąco że aż się w głowie kręci...

24* ciepło w sam raz...

23,5* chłodno...

23* zimno...

a w łazience ma być tak aby niemowlęciu szczęka nie latała po wyjęciu z kąpieli...;)

czyli dla takich inwestorów to nie glikolowa i 2 taryfy , tylko powietrzna inwerterowa i grzanie całodobowe z czułą histerezą i nie będzie histerii :)

wtedy może 21-21,5 wystarczy przy częstym promieniowaniu

no z tą czułą to przesadziłem ...

Edytowane przez noname2

idę spisać COP-4...:cool:

wchodzisz tam i od razu mdlejesz . Znajomy lekarz stwierdza że z przegrzania

Wtedy korekta w ustawieniach i COP osiągasz jaki chcesz . Ale zrobisz jak uważasz

Druga opcja jest taka , że zapraszasz taką kobietę (inwestorkę) do chałupy energooszczędnej .Takich chałup na Forum pełno. Po godzinie włoski kobiety na przedramieniu rozrywają jej koszulę . Wtedy proste pytanie : czy tak własnie chcesz ? Nie ? To płać i płacz.

Edytowane przez noname2

z tego co widzę PC i podłogówka pokryta w większości panelami do tego się raczej nie nadaje bo rachunki będą prawie jak przy czystym prądzie a przy -10 najzwyczajniej zabraknie doby dla PC..

Bzdura jasko. Ja mam praktycznie 75% domu w panelach i do tego na parterze na grubym podkladzie, zeby sie zrownac z plytkami.