stolar_86 10.11.2014 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Witam, Mam nietypowy problem. Jestem właścicielem przyczepy gastronomicznej. Zastanawiam się jak ogrzać ją zimą. Nie mam miejsca na nic poza grzejnikiem olejowym i "farelką". Jednocześnie mam wydajne źródło energii do wykorzystania. Jest to grill gazowy (załączam przykładowe foto). Stoi pod okapem, który wyciąga dym, spaliny i niestety ciepło. Pomyślałem, że można by odzyskać tracone ciepło. Pomysł mam następujący: Bezpośrednio nad kominkiem wyprowadzającym spaliny grilla umieścić grzejnik aluminiowy i zrobić obieg od grzejnika wzdłuż cokołu szafek. Załączam odręczny projekt. Bardzo proszę o ocenę i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.11.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Zapachy Ci nie potrzebne.Ciepło - tak.Rozwiązaniem jest REKUPERATOR.U Ciebie - specjalnej konstrukcji, łatwy do mycia z osadów dymu grilowego...Do wymyślenia i zbudowania, choć jest to pewne wyzwanie... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.11.2014 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Albo...Ściana hypokaustyczna...Tyle, ze to już przebudowa tej przyczepy... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stolar_86 14.11.2014 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Bardzo fajne pomysły, ale nie do zrealizowania w tegorocznym budżecie... Czy mój pomysł nie ma szans powodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 15.11.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Zrobisz i podziała tydzień...Potem zatka się tym, co się na zimnych ściankach osadzi.JAK to wyczyścisz?Skrobanie w kominie? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stolar_86 17.11.2014 00:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Grzejnik miałby wisieć na ścianie tuż nad grillem i pod okapem. Komin grilla to ta kartka za płytą grzewczą widoczna na fotce z pierwszego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.11.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Spróbuj.Jak słabo zadziała to poprawisz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pikapika 17.11.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Jestem ciekaw jak sprawdzi się to, daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts