Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

stoję przed dylematem, którą karpiówkę wybrać-- Creatona czy Ruppa?

w zasadzie różnią się tylko długością gwarancji-- 50 i 20 lat.

aha, no i ceną :roll: ale o tym zapomnijmy

interesuje mnie czerwona miedź angobowana

czy może znacie jakieś inne za i przeciw?

pomóżcie dobrzy ludkowie, bo czasu mam niewiele :D

pozdrawiam serdecznie

https://forum.murator.pl/topic/19513-karpi%C3%B3wka-na-kt%C3%B3r%C4%85-si%C4%99-zdecydowa%C4%87/

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

proszę się nie obrażać, ale prosze dokładnie pisać w temacie o co chodzi, bo marnujesz czas ludzi którzy szukają konkretów, powinno być tak: którą karpiówkę(dachówkę) wybrać Creatona czy Ruppa. I człowiek który nie ma pojęcia nie będzie tu zaglądał. Pozatym masz prawie 300 postów a to do czegoś zobowiązuje, czyli, konkretny opis tematu postu i post w odpowiednim dziale: czyli projekty do projektów, problemy życiowe do psycholog dyżurny..., itd.... Chciałbym to wszystkim przypomnąć, a odstępstwa są tylko raczej w nagłych przypadkach i wyjątkach (coś potrzeba bardzo szybko). Pozdrawiam
proszę się nie obrażać, ale prosze dokładnie pisać w temacie o co chodzi, bo marnujesz czas ludzi którzy szukają konkretów, powinno być tak: którą karpiówkę(dachówkę) wybrać Creatona czy Ruppa. I człowiek który nie ma pojęcia nie będzie tu zaglądał. Pozatym masz prawie 300 postów a to do czegoś zobowiązuje, czyli, konkretny opis tematu postu i post w odpowiednim dziale: czyli projekty do projektów, problemy życiowe do psycholog dyżurny..., itd.... Chciałbym to wszystkim przypomnąć, a odstępstwa są tylko raczej w nagłych przypadkach i wyjątkach (coś potrzeba bardzo szybko). Pozdrawiam

popieram mdzalewscy w kwestii "lenistwa" niektórych forumowiczów w przeglądaniu forum a wiele kwestii poruszanych daaawno już została opisana w najmniejszych drobiazgach.

co do Twoich wątpliwości to nie bardzo wiem pomiędzy czym wybierasz - zwykła, angoba czy glazura? ceny są porównywalne jeśli chodzi o dachówkę, Rupp ma tańsze gąsiory, końcowe, antenowe, itp.

mdzalewscy,

mam prośbę- nie rób za administratora, jeśli masz coś do powiedzenia w tym temacie to bardzo proszę, jeśli nie to przejdź do następnego postu i nie marnuj swojego cennego czasu

musisz być bardzo wściekły spamując w tym poście aż trzy razy, jeśli łaska to usuń dwa zbędne bo marnujesz cenny czas innych

pozdrawiam Cię serdecznie i życze dalszego ale pozytywnego zaangażowania w forum

mdzalewscy,

mam prośbę- nie rób za administratora, jeśli masz coś do powiedzenia w tym temacie to bardzo proszę, jeśli nie to przejdź do następnego postu i nie marnuj swojego cennego czasu

musisz być bardzo wściekły spamując w tym poście aż trzy razy, jeśli łaska to usuń dwa zbędne bo marnujesz cenny czas innych

pozdrawiam Cię serdecznie i życze dalszego ale pozytywnego zaangażowania w forum

nie robię za administratora, i nie jestem (byłem) wściekły, pojawił mi się jakiś błąd i ponowiłem zatwierdzenie 2 razy i post wyskoczył aż 3 razy. Chodzi tylko o porządek i żeby inni wiedzieli jak pisać, izat w domu też tak bałaganisz ?. Poprostu jak widze osobę, który ma tyle postów co Ty to do czegoś zobowiązuje, powinneś być przykładem, takie rzeczy można tylko nowym wybaczać. Pozatym to nie tylko moja opinia tu korzysta tysiące osób. I nie kwestionuje słuszności twego posta, bo jest tak samo ważny jak każdego, ale trochę musimy uporządkować forum, bo naprawdę ciężko cokolowiek znaleść.

izat: jeżeli nawet mdzalewscy 3 razy kliknął wysyłanie poczty to zrobił to w dobrej wierze i spróbuj go zrozumieć.

Odpowiedziałeś zwracając mu uwagę, ale nie raczyłeś odpowiedzieć na słuszne pytanie które zadał - jaki rodzaj dachówki rozważasz?

Jeżeli masz pieniądze na Creatona to pozostaje kwestia koloru elewacji domu, dobrania do niej koloru dachówki, wybrania SOLIDNEJ ekipy do zrobienia dachu. Mam na swoim dachu Syriusza z Rupp Ceramiki w kolorze czerwień miedziana. Dach wygląda ślicznie, ale ten kolor nam odpowiadał. Ty możesz chcieć jakiś specyficzny odcień i wówczas rzeczywiście jest sens kupowania Creatona.

Gwoli wyjaśnienia - Syriusz z Ruppa jest także barwiony w masie.

Tak więc jeżeli oczekujesz odpowiedzi - Creaton jest lepszy, Rupp jest lepszy - to ja Ci nie dam takiej odpowiedzi - wszystko zależy od Twojej fantazji.

Pozdrawiam

Adamski

adamski,

nie wiem czy zauważyłeś ale w poście przewodnim zawarłam odpowiedź na pytanie mdzalewscy

looknij please i sprostuj

jestem babą więc myślę inaczej niż wy faceci :lol:

poza tym uważam, że jest to post nadający się do wymiany doświadczeń a nie innego działu, przyczyny chyba nie muszę tłumaczyć

pozdrawiam Was gorąco

mdzalewscy,

bałagan to moja specjalność, dzięki za życzliwość

:evil: koledzy jesli się Wam nie podoba ten post mogę go nawet dla Was usunąć

nie ja chcę żeby ten post był, bo ma takie same prawo jak mój post, tylko żeby nie był temat jego tak ogólnie sformułowany "na którą się zdecydować ? " ale naprzykład temat postu tak powinien wyglądać " którą karpiówkę(dachówkę) wybrać Creatona czy Ruppa" i wtedy nie zagląda się, jak się nie zna. I to nie jest osobiście do Ciebie tylko do wszystkich i do mnie też "musimy (ja też) trzymać porządek" A ogólnie to pozdrawiam koleżanke

Izat, nerwowa kobitka z Ciebie a złość piękności szkodzi.

powiedz mi jaki rodzaj karpiówki Cię interesuje? jaki masz kąt nachylenia połaci dachu? nie wymądrzam się teraz ale u mnie też była w projekcie karpiówka a kąt minimalny miałem 26st, doradca z Creatona odradził mi karpiówkę argumentując to m.in. min kąt dla karpiówki to 30st, przy mniejszym należy ołatować dach i w zasadzie dachówka spełnia role wyłącznie dekoracyjną - notabene bardzo drogą. wybrałem dachówkę zakładkową Creatona BALANCE i jest super. chwała doradcy, który przede wszystkim kierował się moim dobrem a nie swoim zyskiem - wydałem ok. 35%mniej kasy

wojtku,

nie nerwowa tylko z humorem

życie jest czasami drętwe więc fajnie tu się czasami poprzekomarzać, choć nie taki jest cel tego forum- to wiem

ale jak sie już taka burza rozszalała to czemu nie.......

przejdźmy do konkretów:

kąt dachu 38 st

w grę wchodzi tylko karpiówka, gdyż mam dwa wole oka

pa pa

w porządku, choć polemika dość ostra,

polecam Ci spotkanie z doradcą Creatona na Twój region - Arek Mokwa - człowiek o bardzo dużej wiedzy jeśli chodzi o dachy i znający również zalety wyrobów konkurencyjnych.

częstym rozwiązaniem spotykanym w praktyce jest zakup dachówek Creatona i pozostałych elementów z Wiekora - praktycznie nie widać różnicy w kolorze na dachu a sporo zostaje w portfelu.

myślisz o glazurze czy angobie?

budujesz wg projektu gotowego czy indywidualnego?

wojtku,

w poście przewodnim zawarłam odpowiedź, że myślę o angobie

mam projekt indywidualny

nie wiem czy dobrze myślę, ale gąsiory od wiekora są chyba płytsze i mają kształt nie za fajny

mogę sie mylić

dzięki za zainteresowanie

masz jakiś namiar na tego człowieka od Creatona??

pozdrawiam ciepło