yatta 11.11.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Zrobiłem na tarasie wylewkę Cekolem ZW-04. Niestety po wykonaniu wylewki musiałem wyjechać i jej nie zatarłem, w związku z czym jest dość chropowata. Docelowo wylewka ma być ostatnią warstwą, na niej ułożę kratki drewniane, ktore będę sciagal na zimę. Wylewkę chce jeszcze pomalować farbą, żeby zabezpieczyć beton przed chlonieciem wody.Teraz pytanie - czy jest specyfik, ktorym mozna pomalowac i stworzy w miarę grubą warstwe - 1-2mm czy czymś przeciągnąć żeby to wygładzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 12.11.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Witam Radzę użyć wylewki samopoziomującej ( Altalas, Ceresit, Kreisel, itp ) do wyboru. Oczywiście przeznaczona do użytku na zewnątrz, a na to środek impregnacyjny do betonu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yatta 12.11.2014 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 (edytowane) Samopoziomujaca odpada, bo to taras ze spadami.Chyba, ze można ją zrobic nieco gestsza, bo zakladam warstwe od 1 do max do 5 mm Zaciagniecie klejem do plytek ? Edytowane 12 Listopada 2014 przez yatta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 12.11.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 nawet jeśli jest spadek, to może być samopoziomująca. Ona wyrówna ci właśnie wszelkie nierówności. Musisz ją tylko zrobić niezbyt rzadką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yatta 12.11.2014 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Ok, jaka najlepsza od 1mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 12.11.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Pewnie taka, jaką będą mieli w lokalnym składzie. Zwykle mają jednego, maks 2 producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yatta 12.11.2014 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Pewnie bede potrzebowac max 2 worki, wiec moge sciagnac co chcę. A chcę coś dobrego. Ceresit nie ma samopoziomujacej na zewnatrz od 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 12.11.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Tak przy okazji... muszę zrobić wylewkę samopoziomującą pod klejone panele winylowe. Ile schnie taka wylewka? Wykonawca twierdzi, ze po dwoch dniach moze kleic panel. Ogrzewanie podłogowe działa już prawie miesiąc, a sam jastrych był wylany na początku lipca br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 13.11.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Tak przy okazji... muszę zrobić wylewkę samopoziomującą pod klejone panele winylowe. Ile schnie taka wylewka? Wykonawca twierdzi, ze po dwoch dniach moze kleic panel. Ogrzewanie podłogowe działa już prawie miesiąc, a sam jastrych był wylany na początku lipca br. zalezy od grubości masy i warunków w jakich wysycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts