Mat3o22 11.11.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Witam Mam problem dotyczący mojej budowy, mianowicie mam wybudowana piwnice i chciałbym zrobić hydroizolację ciężka.Piwnica znajduje się na podłożu piaszczystym głębokość w piasku około 1.5m i oczywiście problem z woda.Mój znajomy podsuną mi pomysł aby wykonać izolacje Pianą poliuretanową natryskową na to folie kubełkowa i tyle.+ odwodnienie później. Mam problem bo położyłem już 1 warstwę DISPROBITU moje pytanie to czy w ogóle piana się przyklei do disprobitu?? Czy to jest dobry pomysł z tą pianą poliuretanowa?? PozdrawiamMat3o22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.11.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 A nie lepiej użyć do tego materiałów dedykowanych ? Ten DISPROBIT to raczej do cięzkiej izolacji sie nie nadaje, pianka również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 11.11.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Jeżeli chcesz zrobić to dobrze użyj jakiegoś dedykowanego do tego rozwiązania systemowego - to nie jest 1 produkt tylko kilka działających razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 13.11.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Piany kleją się do bezrozpuszczalnikowych bitumów, w końcu używa się klejów poliuretanowych do klejenia XPS do zaizolowanego fundamentu. Nie mniej pomysł na hydroizolację pianą słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 13.11.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 zgadza sie... pomysl slaby.... i nie ma nic wspolnego z hydroizolacja typu ciezkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts