Emila3000 15.04.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ślicznie i pełna balustrada na balkonie jak u mnie domek pnie się do góry super. W salonie planujesz drzwi? dobrze, że się wyjaśniła kwestia wysokości okien ja fotki wrzucam na picase od guugla, bezpłatne, bez ograniczeń i mam do tego fajną aplikacje, która mi całe albumy wrzuca na serwer jednym kliknięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.04.2015 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 yyyyy faktycznie dziwne ten dom, ktoś chyba przyoszczędził na okleinie okien ale masz porownanie - jaki kolor okien lepiej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.04.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Witaj Kjuta, pną sie mury ja również korzystam z google picasa, jest prosta w obsłudze i darmowa. Mi sie bardziej białe okna podobają w sztukaterii, ale ciemne też wglądają ładnie. Co wybierzesz będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.04.2015 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 też zaczynam się wahać, czy ciemne okna to dobre rozwiązanie, może dąb ? w ostateczności wybiorę białe, w sumie oprócz tego, że będę musiała je pucować z 1 raz na miesiąc to nie widzę przeciwskazań jeśli okna białe to co z drzwiami i bramą garażową, wolałabym spójność, ale na bramę garażową biała się nie zgadzam, mieszkam w okolicy domków opalanych węglem i czym tam popadnie i widziałam już kilka zszarzałych bram, wygląda to nieciekawie, macie jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.04.2015 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 rób wszędzie szare - okna, drzwi i bramę. Brama w kolorze "drewnianym" wygląda paskudnie, zwłaszcza kolor dębowy, jakby dziecko stemplowało ją, te same słoje pojawiają sie co pól metra. My już byliśmy na tyle zdesperowani, że kupiliśmy najzwyklejszą bramę z takiej blachy falistej w kolorze byle jakim, żeby nie udawała niczego czego nie jest. Uratowali nas ludzie od okien i okleili ją fornirem Jeszcze na oknach kolor drewnopodobny jakoś wygląda, ale brama - taaaaaka wielka powierzchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.04.2015 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 przechodziłąm dzisiaj koło takiego budynku http://i62.tinypic.com/6o3g2r.jpg trochę inne kolory elewacji, ale widać doskonale różnicę między białym oknem a ciemnym Emilko muszę poprosić moją projektantkę wnętrz, aby mi zrobiła rysunek bryły domu z ciemnymi oknami i garazem w takim samym kolorze, wtedy się zdecyduję, pewnie wstawię też tu na forum do przedyskutowania w szerszym gronie ) też tak miałyście, że projekt instalacji reku mówi o zrobieniu przepustu w stropie, a wykonawca twierdzi, ze lepiej, jak instalatorzy sami sobie zrobią dziurę... łapie mnie qrw... po to robiłam projekt, aby zrobić wcześniej przepusty, a teraz muszę się szarpać z wykonawcą, KB chwilowo niedostępny, ale zaraz mu na maila wyślę wszystkie moje bolączki zauważyłam, że nie zrobili mi przepustu w murze w kuchni na odpowietrzenie kominka, które ma iść w strefie docieplenia chudziaka, no żesz ..... a na innych wątkach czytam, że SSZ to pikuś, dopiero później nastaje era "fahofcuf", teraz mnie skręca, a co dopiero potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.04.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Mój murarz też nie chciał robić przepustów do reku - u mnie strop był lany, mocno zbrojony, wiec trzeba było zrobić to wcześniej. Facet od reku też sie fochnął , że przepusty robić na murarz i on ich nie będzie robił. Pobili się o to na budowie i w końcu mąż sam je zrobił. Jeżeli masz możliwość porobienia wizek to poproś o nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.04.2015 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 i pomocy, czy zostawić okno/okna w garażu ? przyda/przydadzą mi się na coś ?jedno na długości 60/90 drugie na tylnej ścianie na szerokości garażu 60/120, to i tak małe pizdupelki z tych okien, może to z tyłu zostawić i je poszerzyć, a z boku usunąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.04.2015 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Emila ha ha ha poprawiłaś mi humor, że ja niejedna mam z tym problem, przepraszam, że kosztem Ciebie się dowartościowałam tzn Twój mąż zrobił te przepusty tak ? czy jednak wywiercił w stropie juz gotowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.04.2015 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 dla przypomnienia rzuty parteru:http://imageshack.com/a/img537/5339/d3vsbd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.04.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 u mnie przepusty były robione z rur pcv - takich od kanalizacji, powtykanych w zbrojenie. Nie zapomnij o przepuście do okapu - też zrób w stropie i pociągnij do komina wentylacji grawitacyjnej. okna w garażu zrób jakieś małe - u mnie są chyba 50x50? może mniejsze, chodzi o to, żeby się nikt nie włamał przez nie, a doświetlały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.04.2015 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 czyli jednak sens okien w garażu widzisz ? bo mi się wydaję, że na takiej dużej powierzchni takie małe okno to i tak słabo doświetli, zwłaszcza, że okno boczne to okno na północ, te na tyle to zachód dobrze że mi przypomniałaś o tym okapie, dzięki kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.04.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) zawsze coś odrobinkę doświetlą... u mnie są 2 takie malutkie w kantorku i 2 malutkie w garażu. Sprawdziłam na projekcie - maja po 90 cm, cały garaż ma 52 metry 2 (60m2) - 2 stanowiska i kantorek Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 16.04.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 albo wstaw luksfery - nikt się nie włamie a doświetlenie będzie. Okap i WM ? Jak to zbilansujesz? Ja będę miała tylko pochłaniacz. A co do przepustów - u mnie było teoretycznie prosto, bo strop drewniany, ale i tak się nakombinowali. Mimo że jedna firma. To zależy, jak dokładny masz projekt wentylacji. Masz już wybraną firmę? To ściągnij ją na budowę i niech potwierdzą, że tak ma iść, a nie inaczej. Będziesz miała lepszą pozycję, bo budowlańcy wiedzą z doświadczenia, jak się przebieg kanałów potrafi zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.04.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 u mnie w reku jest tak, że wykrywa zmiany ciśnienia spowodowane działaniem okapu i wtedy napuszcza więcej powietrza, no jakoś to ma działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 16.04.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Kolor okien należy rozpatrzyć także w kwestii koloru wewnatrz,można zrobić dwukolorowe tez. Białe a raczej w białej okleinie myje się chyba lepiej niż gołe PCV,ale brud widoczny bardziej-na ciemnych za to kurz też widoczny. Biała brama chyba jednak nie,widziałam domy z bramą i drzwiami w innym kolorze niż okna-to kwestia gustu. Przepusty czyli rurki kanalizacyjne ustawił na stropie wykonawca reku bez sensu aby zalewać a potem robić otwory koszty jedno a niepotrzebne osłabianie zbrojenia przez te nacięcia drugie.To żadna praca jak wie się gdzie mają być-to samo dotyczy przepustów do rur kanalizacyjnych pionowych,oraz rurek do odpowietrzenia kanalizacji,czy okapu właśnie. Jestem kroczek dalej,niestety ale kołowrotek kręci się szybciej,i dochodzą prace a raczej ich zakres pomiędzy kolejnymi ekipami jedni twierdzą że mieli zrobić to poprzednicy, drudzy że należy do kolejnej ekipy. Witam w klubie-inwestorek które powinny rozwiązywać problemy ekip,poza całym zakresem prac organizacyjnych i terminowych-dokonywać wyborów na już i wiedzieć wszystko wcześniej niż się wydaje. Okien w garażu nie mam i teraz też nie będę mieć więc nie doradzę-może czujnik ruchu wystarczy chyba że tam majsterkujecie no i cena okien w stosunku do kosztu energii za jego oświetlenie. Jeżeli nad garażem nie ma pomieszczenia użytkowego tylko sam stryszek warto w stropie zostawić otwór na składane schody strychowe wtedy można zrobić tam dodatkowe pomieszczenie na sezonowe przydasie. Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.04.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Kjuta, tutaj http://www.panorama-wisnicz.pl/2/index.htm jest budynek z dwukolorowymi oknami, wejdź sobie w galerie odnośnie okien w garażu - ja mam właśnie luksfery, były dwa malutkie okienka, które nic światła nie dawały, zostały powiększone do 100x100cm i wstawione luksfery, jest jedno ale, nie da sie ich choćby uchylić by trochę przewietrzyć garaż przy zamkniętych bramach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.04.2015 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 dzięki Bejaro za kolejne podpowiedzi o tych przepustach do kanalizy muszę wspomnieć i przypilnować jak na taką zwykłą inwestorkę, która miała tylko zapłacić za usługę, to nieźle trzeba się nabiegać, pozbierać informacji i to nie bezpośrednio od wykonawcy, KB, tylko samej, korzystać z pomocy już doświadczonych forumek (dzięki Wam Kochane ) dzisiaj złożyłam zamówienie na strop w hurtowni, a Facet mi odpisuję, że musi skontaktować się z wykonawcą, no żesz ... jasna anielka, to ja siedzę nad projektem, wcześniej sama się podpytuję wykonawcy, daję hurtowni konkretne zlecenie na konkretną ilość materiału, a on musi jeszcze to skonsultować, nie pamięta już jak koty darł z wykonawcą przy kolejnym zamówieniu silki, tak wygląda szacunek do kobiety eh co u Was słychać ? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.04.2015 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Bejaro przypomniałaś mi też o zrobieniu wejścia nad garaż, to sobie też zapisuje Vesi dzięki za link, już oglądam i podoba mi się! faktycznie przewietrzenie garażu jest istotne ? mam tam jakiś kanał wentylacyjny zrobiony, muszę się podpytać, czy wystarczy czy któraś z Was jest w "posiadaniu" zdjęć z bliska szprosów ?wczoraj byłam w szpitalu, który miał piękne okna ze szprosami, dla mnie ślepej i oglądającej z daleka widok był cudny, do momentu, jak w środku nie natknęłam się na te cudowne okna i szpros był między szybami, wyglądał jak kawałek szerokiej taśmy pcv wetknięty niedbale w te szyby, nierówno przycięty, szerokość miał z 5/6 cm, wyglądało to od środka i na odległość 20 cm bardzo tandetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.04.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 u mnie są szprosy wiedeńskie, naklejone są listewki na szybę, a w środku miedzy szybami jest aluminiowa listwa, taka sama jaka jest na brzegu szyby - wygląda to to wszystko jakby szpros był konstrukcyjny i okno składało sie z małych szybek http://www.oknazdrewna.pl/galeria/okna/szprosy-drewniane/naklejane/zd03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts