Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

heloł :)

znowuż ja,

gdzieś mi tam w głowie siedziały niepokoje wyczytane na forum, że ciemne okna, to ciemne pomieszczenia, znalazłam 2 zdjęcia, które mnie całkowicie uspokajają, nie będzie tak źle, ba! może nawet będzie trochu lepiej niż dobrze :lol:

IMG_2575.jpg

IMG_2574.JPG

Pusia, niby wiedziałam na co się decyduje, ale gdzieś tam w głowie czyhały na mnie obawy i myślałam, że faktycznie będzie ciemno dopóki nie dojdą jaśniejsze wykończenia, stąd moje zdziwienie i jakby nie było ulga, że juz teraz jest super i zdecydowanie pozbyłam się tych "potworów" z mojej głowy ;)

jak tam Cholerka z okazji niedzieli nieco spokojniejsza ? ;)

Nawet całe wnętrze pomalowane na ciemno, jeśli się je odpowiednio oświetli, okna są duże, to wcale nie robi wrażenia nory piwnicznej.

Twoje okna, Kjuta, są trochę większe od moich w salonie. Musi być okey :)

Pusiu, nowa piłka na jak długo? Kiedy przestanie się nią interesować :lol2:

Nawet całe wnętrze pomalowane na ciemno, jeśli się je odpowiednio oświetli, okna są duże, to wcale nie robi wrażenia nory piwnicznej.

Zgadza się :yes:

Pusiu, nowa piłka na jak długo? Kiedy przestanie się nią interesować :lol2:

Ha! Nie dostał jej na zawsze. Godzina zabawy i chowamy :lol2:

Ale.. że też nie przestał dotąd interesować się np. zrzucaniem prania?? gryzieniem klamerek??

helo!

It's me :))

witam się w niedzielny poranek :) adelowymi słowami ;)

mam taki sajgon w pracy, że jedynie czego pilnuję oprócz nakarmienia dziatwy i kotów, to wyjścia na bieganie 3 razy w tygodniu, bo inaczej zwariuję, dobrze, że niebawem święta, to dojdzie jeden dodatkowy dzień wolny od pracy ;)

pisałam, że mam problem z podłączeniem kanalizy ? na planie i projekcie mam ustaloną najkrótszą drogę, niestety 2 firmy odmówiły mi podłączenia do rury w drodze, bo jest za głęboko (do 6m) i trzeba będzie po rozebraniu drogi przejść przez protokół odbioru drogi wraz ze sprawdzaniem tych wszystkich nacisków kolejnych warstw "odbudowujących" pierwotną drogę, żadna z firm nie chce się w to bawić, proponują podłączenie z drugiej studzienki, która zlokalizowana jest po drugiej stronie działki (głębokość do 5m), przez to miałabym na swojej działce aż 37 m rur kanalizacyjnych ciągnących się wzdłuż frontu domu plus dodatkowa studzienka przy wejściu do domu, przeraża mnie ta rura przed domem, w razie awarii wszystko będzie rozkopane, nie mówiąc o dodatkowej studzience i jakoś wolę prostsze rozwiązania, w ogóle to dłuższe podłączenie wyliczają mi na 16-20 tys, więc spokojne spuszczanie kupy z miejską wodą zaczyna być bardzo drogie ...

gówniany problem

przez to nie mam nadal podłączenia także i wody do budynku, bo inwestycja miała być równoczesna i nie ruszę z instalacjami wewnątrz domu na razie w ogóle

przechodziłyście przez coś podobnego ?

w międzyczasie muszę umówić elektryka, ale jakoś dzień za dniem mi schodzi i dostaję olśnienia w godzinie kładzenia się spać, zaraz nastawiam przypomnienie w komórce, bo nic w ogóle mi nie ruszy do przodu

miłej niedzieli!

helo!

It's me :))

witam się w niedzielny poranek :) adelowymi słowami ;)

Fajnie :D Lubię Adel :D

Kjutka z kanalizą nie pomogę - bo to chyba jedyne z czym nie mieliśmy problemu podczas budowy - mieliśmy i kanalizę i wodociąg ze starego domu - zostało tylko nowy podłączyć, więc poszło ot tak :)

Natomiast z tym:

mam taki sajgon w pracy, że jedynie czego pilnuję oprócz nakarmienia dziatwy i kotów, to wyjścia na bieganie 3 razy w tygodniu, bo inaczej zwariuję, dobrze, że niebawem święta, to dojdzie jeden dodatkowy dzień wolny od pracy ;)

identyfikuję się w 1000000%.

I nie zapowiada się, żeby było lepiej, parę dni wolnego mam mieć w maju.... ale czy się uda...:sick:

No proszę, jednak przeczucie mnie nie zawiodło i są okna. Ale jakie boskie okna:rolleyes: Jedne z najładniejszych ram okiennych jakie widziałam. Ciemnym kolorem zupełnie się nie martw, zobaczysz że nadadzą pokojom charakteru i nie będzie za ciemno. A do mycia to chyba jakaś pomoc na oddzielnym etacie:P