kjuta 27.11.2016 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Bejaro dzięki za zwrócenie uwagi, chyba elektryk mi się nie udał.. z tym kominkiem jednak się wstrzymam, co racja, to racja, a fachowców i ludzi z wyobraźnia a raczej jej brakiem u nas dostatek był facet od wylewek bardzo konkretny gość, spodobał mi się, że kitu nie wciskał, jakie macie u siebie wylewki ? któraś zdecydowała się na anhydrytowe może ? może na ten anhydryt zdecydowałabym się, ale w łazienkach mam cementowe wylewki i powstałaby różnica poziomów, ponieważ są już w tej chwili różnice poziomów 1-2 cm i trzeba to zniwelować wylewką, to anhydrytu musiałabym dać 6-6.5 cm, bezwładności ciepła to już nie jest taka dobra jak przy 4-5 cm, no i koszt też ma znaczenie, nie widzę żadnych plusów anhydrytu, chyba że czegoś nie wiem jakie macie zdanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 27.11.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Ja mam u siebie anhydryt na gorze po calosci... Roznice w poziomie zawsze mozna zniwelowac wylewka samopoziomujaca tak moj maz robil przed kladzeniem kafli na podlodze, bo niestety plyta nie byla idealnie rowna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 27.11.2016 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Może elektryk nie wiedział że na tej ścianie planujesz wewnątrz dawać styro... Nie znam się na wylewkach mam zwykłe Jullianna ma anhydrytowe i zachwalała jak pamiętam bo coś tam o usuwaniu mleczka z nich było jeśli dobrze pamietam. Nikt ze znajomych też nie ma, policz jak długo będzie zwracać się różnica w cenie i oszczędność na ogrzewaniu bo ponoć tylko to je różni no i trzeba to mleczko póżniej zdjąć wg mnie nie bardzo do pomieszczeń mokrych ale piszesz że Tobie proponowali....One są bardziej płynne mokre to może wychodzą prościejsze????? I zapytaj o dylatacje ale chyba nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Kju, zapytaj Mysława o anhydryt. Właśnie jest na etapie uruchamiania PC i ma takowy. On jest fajny konkretny facet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.11.2016 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Mmelisko odczuwasz różnicę w wylewkach ? warto ? chyba się zaplątałam w wypowiedzi, do łazienek trzeba dać cementowe ze względu na dużą wilgotność pomieszczeń, anhydryt tego nie lubi, więc jeśli w łazienkach muszę dać 6 cm, a na np przedpokoju 5 cm anhydrytu to powstaje różnica już 1 cm bez wylewek mam różnicę w poziomach do 2 cm, więc teoretycznie wylewka powinna ją zniwelować, jeśli zdecydowałabym się na anhydryt musiałabym go kłaść w wysokości 6,5 cm a być może w niektórych miejscach aż 7 cm, kolejne cm wylewki anhydrytowej nie poprawiają mi bezwładności a mam wrażenie że nawet ją pogarszają ... chyba że się mylę, fizykę miałam dawno różnica cenowa jest dość spora, wylewki cementowe wychodzą 5 tys, a anhydrytowe aż 12 tys, nie widzę zalet anhydrytu, dla których miałabym dokładać tyle do inwestycji, chyba że jest coś, czego w ogóle nie biorę pod uwagę ? o mleczku czytałam, faktycznie trzeba je ściągnąć do Mysława chyba zapukam elektryk doskonale wiedział, że tam idzie docieplenie, ale tak naprawdę ten fakt to pół biedy w porównaniu z wyrąbaną częścią ściany, najchętniej zmieniłabym lokalizację tej skrzynki, w sumie na tej samej ścianie ale od drugiej strony (kotłownia), oprócz problemu z przekładaniem obawiam się powiększenia dziury lub całkowicie przewiercenia jej na wylot na takiej długości, nie wiem co lepsze ... zdjęcie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.11.2016 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 to znowu ja zaczynam się rozglądać za bramą garażową, zastanawiam się nad dopasowaniem kolorystycznym, czy ja koniecznie muszę ją mieć w kolorze okien ? czy to jedyny słuszny wybór ? jak tam u Was ? kolor, wymiar i firma ? zadowolone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.11.2016 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 takie znalazłam ze strony bramyjankowski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.11.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Kjutka teraz mają spore promocje tylko nie pamiętam czy to Horman czy Wisniowski. Bramę bym brała pod okna bo to ładnie wygląda i tyle.Chyba wszyscy tak robią bo traktują to jak stolarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 28.11.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Co do koloru to ogranicza tylko wyobraźnia mnie podobają się u ciebie tzn pasują te przetłoczenia które wkleiłaś. A technicznie to Normastahl wg mnie najlepszy 18 lat 5 metrowa brama nic się nie działo garaż nieocieplony łatwo nie miała. niestety nie mieli winchestera .... Wiśniowski mam w pracy i poszły po roku rolki czy inne linki brama wielka przemysłowa wysoka na 5m ....to niby nie podlega gwarancji.... My mamy Krispola Horman miał dopłatę do koloru...... Zadecydowała cena a jak będzie nie wiem za krótko aby ocenić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.11.2016 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 taaakaaa mi się bardzo podoba, ale to pewnie na 5 metrową bramę się nie nadaję i nawet gdyby zdalnie się otwierała, już widzę ten czas otwierania brama Czerwiak cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 28.11.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 taaakaaa mi się bardzo podoba, ale to pewnie na 5 metrową bramę się nie nadaję i nawet gdyby zdalnie się otwierała, już widzę ten czas otwierania brama Czerwiak cokolwiek to znaczy [ATTACH=CONFIG]374587[/ATTACH] Czas czasem ale uchylne otwieranie wymaga odśnieżania ...... zdalne tym bardziej ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 28.11.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 http://www.kronway.eu/uimages/bramy/detale-9100comfort.jpghttp://www.fincodach.pl/page3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.11.2016 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 nie pomyślłam o odśnieżaniu... do takiej bramy, to Jana potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.11.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Wszystko jedno jaka brama odśnieżać będziesz. Nasze są uchylne. Otwierają się, ale bywało, że samochodem bez odśnieżenia podjazdu nie dało się wyjechać z garażu więcej niż metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 29.11.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Wszystko jedno jaka brama odśnieżać będziesz. Nasze są uchylne. Otwierają się, ale bywało, że samochodem bez odśnieżenia podjazdu nie dało się wyjechać z garażu więcej niż metr Zawsze dało się otworzyć moją bramę segmentową przez 18 lat więc były różne zimy dopóki do zderzaka nie było śniegu ani nie zatykał rury wydechowej to można było wyjechać.......Ale z otwieraniem nie było kłopotu nigdy. Więcej zachodu wymagała brama z ogrodzenia przesuwna ..... Ja tam nie robiłabym sobie dodatkowego problemu ale cóż wygodna jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.11.2016 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Mam jeszcze porownanie bram ogrodzeniowych z siłownikami. U sąsiada jest brama przesuwna jak u Ciebie Bejaro. Sąsiadka ma bramę skrzydłową otwieraną siłownikami na boki. Każde skrzydło ma 180 cm szerokości. Sąsiadka odśnieża podjazd przy bramie tak, żeby pod skrzydłami był prześwit 5-10 cm. W ciągu 12 lat ani razu zimą brama się nie zablokowała. Sąsiad odśnieża, pod bramą jest prześwit taki, że jego średniej wielkości pies wychodzi na spacery. Ile razy jest odwilż i potem mróz, brama jest martwa. Nie da się poruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.11.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Kjuteczko, odp poszla na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.11.2016 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Wielka ta brama Twoja, może pod kolor elewacji ja wziąć, bo wyjdzie Ci taka czarna dziura w elewacji. Wylewki mam tradycyjne najprostsze, żeby przy grzaniu ich nie ulatniał się syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 01.12.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Śpieszę donieść że moja brama wjazdowa ogrodzeniowa przesuwna dziś dała radę nie odśnieżaliśmy więc spoko a śniegu i nas wiesz ile na mojej wichurze w polu to więcej niż w mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.12.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Ja myślę, że sąsiadowi brama przesuwna blokuje się, bo tworzy się tam gdzieś lód i uniemożliwia przesuw.Bejaro, nie mieliście z czymś takim problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts