kjuta 30.12.2016 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 jeśli chodzi o wyposażenie łazienek chyba zainwestuję w Kerasan retro miski wc wiszące i umywalki z obudową, mam nadzieję, że na tym etapie wykańczania będę miała jeszcze środki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 30.12.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Nie jestem specem ale wylewkę powinnaś pokazać KB mnie wygląda na to że odparzyło czy odmroziło nie wiem z zimna? Moja wylewka się nie kruszyła wchodziliśmy na drugi dzień dość długo była ciemna ale polewaliśmy był maj . Masz u góry zimniej ? tzn masz szpary sciana do dachu miejsce na ocieplenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 30.12.2016 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 mam zimniej, jedynie dach i mury, zero ocieplenia, zaraz wysyłam zdjęcia do KB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 30.12.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 jeśli chodzi o wyposażenie łazienek chyba zainwestuję w Kerasan retro miski wc wiszące i umywalki z obudową, mam nadzieję, że na tym etapie wykańczania będę miała jeszcze środki Bardzo eleganckie Również wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.01.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 wszystkiego dobrego w Nowym Roku trochę dziwna ta wylewka, moim zdaniem powinna być normalnie twarda, jakbyś chodziła po betonie. Nawet jak coś się pyli to delikatnie a nie, że zostawiasz aż ślady butów. Koniecznie trzeba to skonsultować z kb. Dziwne też, że nic nie musiałaś z nią robić, ale może wynika to z tego, że wylewane zimą i wtedy jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.01.2017 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 hej, mój KB po obejrzeniu tylko zdjęć na 75% obstawia skucie, chyba panowie "zapomnieli" dodać przeciwmrozowy dodatek albo w ogóle źle wykonali proporcje mieszanki, cóż nie zaufałam intuicji, od początku nie budzili we mnie zaufania, ekipę znalazł mój mąż, chyba po raz ostatni czymkolwiek się zajmuje związanym z budową, bo on ich umówił i pojechał do pracy, a ja jak zwykle sama z mnóstwem problemów innej maści, co nie zmienia faktu że to ja ich wpuściłam i kiepsko na tym wyszłam jutro KB podjedzie na budowę i potwierdzi lub też nie, czy trzeba skuwać, choć wygląda to kiepsko, to może lepiej nawet nie ratować miejscowo, sama nie wiem, zacznę powolne wydłubywanie, mam nadzieję, że chociaż instalacja OP jest nieuszkodzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 04.01.2017 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Hejka. Jak tam wizyta KB jaka opinia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 04.01.2017 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Współczuję problemów. Pokazałam zdjęcie swojemu "prywatnemu kierownikowi budów " i pierwsze co powiedział, to, to,że posadzka przemarzła i po tygodniu to tylko można ją skuć. Jest jeszcze szansa,że zniszczenie nie jest głębokie i zdejmie się tylko wierzch a na resztę posadzka samopoziomująca. No ale pewnie już wszystko wiecie po wizycie waszego KB. Wykonawcy pewnie wzięli kasę i tyle ich widzieliście... Mam nadzieję,że uda się to jakoś poratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 04.01.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Uuuuu bardzo współczuję A macie tam podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.01.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2017 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Szczególnie jak czytam o tych problemach Czekam na informację co tam u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.02.2017 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Hej Kjutka Co dalej z tą Twoją wylewką?? Nam się kiedyś taki pył zrobił na wylewce w garażu - okazało się, że sprzedali nam trefny cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.02.2017 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) Pusia! jesteś wylewki będą się poprawiać po tynkach, nie wiem czy całość czy tylko warstwa łuszcząca się, wykonawca poczuwa się do winny i bierze odpowiedzialność za korektę. Rozmawiałam wczoraj z panem, który będzie wykonywał u mnie elewację, bardzo konkretny gość, najprawdopodobniej w czerwcu, najdalej lipiec wchodzi i mam do Was dziewczynki kochane wielką prośbę, czy któraś umiałaby mi dopasować do tej wizualizacji daszek kuty z następnej fotki ? nie wiem jak to między pilastrami będzie wyglądać a jeszcze chciałabym daszek taki sam, ale nieco szerszy dać nad drzwiami tarasowymi, czy to będzie ok, czy przerost formy ? [ATTACH=CONFIG]381369[/ATTACH] http://cdn7.muratordom.smcloud.net/t/photos/t/f0/ed/2f/f0ed2fd56acf2f1c_1062970.jpg czy gdybym miała w ogrodzeniu także kute motywy z daszka nad wejściem, to byłoby ok, czy już za dużo tego ? buziaki! Edytowane 17 Września 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.02.2017 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) Tzn, nie będzie tego płaskiego półkolistego daszku nad drzwiami Kjuta, a czy już Ci kiedyś nie robiłam takiej wizualki z daszkiem. Było z 10 wizualek z różnymi kolorami drzwi wejściowych i coś tam jeszcze z oknem i balkonikami się działo edit: post 1582, 1591 i 1592 różnią sie m.in kolorami ram okiennych Edytowane 12 Lutego 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.02.2017 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Pestko zdaje się że nie było tam daszku, a kolor okien i drzwi oraz ewentualne wydłużenie okien an piętrze zależy mi na sprawdzeniu na wizualizacji, że daszek nad wejsciem i podobny nad tarasem będą ok, ale wtedy czy dać je w tej samej linii, ileś tam cm pod gzymsem oddzialającym piętra.. ? ten daszek kolisty rodem z metra paryskiego już odpadł na rzecz tego, który przedstawiłam na zdjęciu jakiś czas temu pewnie z moim dywagacjach umknął fakt, że się na niegoo zdecydowałam pisałam nawet na ile mi go wycenili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.02.2017 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]329654[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329653[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329651[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329652[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329655[/ATTACH] o jessssssuuuu znalazłam, faktycznie daszek mój już jest na nim, a Pestko dałoby się jeszcze go trzasnąć nad dzrwiami tarasowymi proszę ? Edytowane 12 Lutego 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.02.2017 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) Na pierwszej wizualce ramy okien są w kolorze elewacji. Nie wiem czy o to chodziło z tym małym oknem, ale wygląda fatalnie [ATTACH=CONFIG]329660[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329661[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329662[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329663[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329665[/ATTACH] kolejne )) Edytowane 12 Lutego 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.02.2017 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) Uważam że: czarne okna wyglądają okropnie, ponuro – Rodzina Adamsów jeśli małe okno nad wejściem, to bez balustradki. Nakładałam wszystko na wizual, który Kjuta umieściła na początku wątku. Jakieś różnice wielkości są, bo nie mierzyłam, ale chodzi przecież o ogólny wygląd. [ATTACH=CONFIG]329669[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329670[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]329671[/ATTACH] chyba wszystkie wersje ) Edytowane 12 Lutego 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.02.2017 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Fajnie wiedzieć, że nie tylko mnie skleroza męczy Chcesz odaszkować te drzwi ogrodowe-tarasowe na parterze? Chyba będzie za dużo, choć to zależy czy bedą widoczne równocześnie wejściowe i tarasowe. Ja bym racze myślała o jakimś przeszkleniu, mała oranżeria w stylu angielskim dostawiona do domu. Dach szklany lekko zaokrąglony. Konstrukcja w czarnym metalu, albo drewno malowane na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.02.2017 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 dostaję na głowę z moim internetem, już 3 posty popełniłam i nijak nie udało mi się ich zamieścić w skrócie ograniczają mnie pilastry przy wejściu na taras, boję się efektu długiego daszku tak jak nad wejściem hotelowym, a chciałabym aby było zwiewnie i przewiewnie jakieś tam inspirki z netu: to ostatnie chyba przerost formy, jak to widzisz u mnie Pestko ? podpowiedzcie mi jeszcze proszę z czego cokół ? rozglądałam się też za parapetami granitowymi, ale chyba muszę obejrzeć na żywo, bo w necie widzę... ale jakąś sztuczność i kicz, chyba żem jaśnie pani i poprzewracało mi się w głowie, co proponujecie jako parapet zewnętrzny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.02.2017 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) takie coś miałaś na myśli: ? a to to chyba markizy ? Edytowane 12 Lutego 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts