kjuta 28.09.2017 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 (edytowane) hełoł poprawiane wylewki mam jutro, zobaczymy, czy cokolwiek poprawią stan, na razie czekam tylko na działanie wypróbowałam próbniki tych 5 kolorów i powiem Wam porażka, wszystkie takie jakieś jasne, bezpłciowe... albo ja jakaś wymagająca albo oczekująca fajerwerków lub zstąpienia Michała Anioła z nieba stąd przy gruncie zamówiłam o ton cie,mniejszy odcień palazzo 110, czyli palazzo 105, gdzieniegdzie na zdjęciach będzie widoczny stalowo niebieski, ale to jakaś pozostałość gruntu mojego wykonawcy z poprzedniej budowy, więc tym kolorem proszę się absolutnie nie sugerować mam wrażenie że jednak kolor jest ciemny, tynk wyjdzie na pewno ciut ciemniej [ATTACH=CONFIG]397665[/ATTACH] tu widać wokół okna i na miejscu pierwszej dolnej listwy gzymsowej (prawy dolny róg) malutki kawałek jaśniejszego koloru - on jest nie 1 ton jaśniejszy a 2 od tego ciemnego, jak myślicie będzie ok ? [ATTACH=CONFIG]397666[/ATTACH] Edytowane 4 Października 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.09.2017 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Pytanie, jaki efekt na elewacji chcesz uzyskać? Na moim monitorze te próbki wyglądają waniliowo Współczuję wylewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.09.2017 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 waniliowy ten jaśniejszy ? czy tło ? dla mnie wyszedł brązowy takie caffee latte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2017 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Wolę jaśniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 29.09.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2017 Ależ śliczny ten palazzo. A rynny to w jakim masz kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 30.09.2017 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Nuxe jakies czarne, ocynk graphit czy coś podobnego Kolor elewacji budzi dość dużo emocji od wzornika się różni trochę, od wyobrażeń tez oraz każda strona budynku wyglada inaczej, mam nadzieję, że ostateczny efekt będzie conajmniej zadowalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.10.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 kjuta, nie chcę studzić zapału, ale normalnie to po paru latach zapomnisz co tam masz na elewacji Przerabiałam podobny stan przy remoncie kamienicy mojego byłego szefa, jeździłam po próbki, mieszaliśmy kolory, malowaliśmy styropian, próbki na elewacji, do tego spotkania z konserwator zabytków, ona swoje próbki, inny kolor na cokół, na elewację, na sztukaterię, a może Tikurilla, a może Caparol - dobre pół roku intensywnego wybierania. Jak ściągnęli rusztowania po skończeniu prac to wszyscy stanęliśmy i.... "to to jest ten kolor co wybraliśmy?" "a to to już jest pomalowane?" hehe Ogólnie było ok, kolor się zgadzał, jak się przyłożyło wzornik to było to samo, ale na całej elewacji jakoś zawsze inaczej. Ale oczywiście wybieraj jak najlepiej, elewacja to pierwsze wrażenie, na szczęście nie jest na całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 01.10.2017 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Immorial oczywiście, na razie jest to zadanie do wykonania, a że kosztuje to sporo, to chcę uniknąć błędu, rozczarowania i stąd te próbki, zastanawiania się, zdjęcia z różnych stron o różnych porach dnia denerwuje mnie niejednoznaczność barw, widzę co innego, aparat robi zdjęcie w innej barwie no i brak ostatecznej akceptowalnej przeze mnie formy też nie pomaga no cóż taka jestem ... za 2 tygodnie zadanie wykończone, jakikolwiek będzie efekt trzeba będzie spokojnie wziąć na klatę i co najmniej polubić facet od wylewek oczywiście nie dojechał, już nawet nie ma co opadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.10.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 no właśnie znam to uczucie jak trzeba coś wybrać, a ja czuję, że wszystko nie to... że nic mnie nie porwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 01.10.2017 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 taaa i jeszcze ta świadomość, że nie ma szans na poprawki ale tak sobie myślę, że w sumie chyba największe sraczki z wyborami już się skończyły... chyba ... ? łazienki i kuchnie miałam na 99% już powybierane, łącznie z kafelkami, no jak przy moich decyzjach to cud nad cudy, a tu mi się mąż postawił okoniem, że jemu nie podobają się umywalki kerasan, a boazeria łazienkowa kafelkowa to kicz nad kicze eh ... życie, na razie się tym szczególnie nie martwię, może to dopiero będzie decyzja roku 2049 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 01.10.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 hehe co za optymizm jak masz wybrane wszystko to ok, chociaż do 2049 mogą się trendy zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.10.2017 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Kjuta, posadź męża do oglądania wątku Agi11. Powinien zmienić zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.10.2017 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 hej szukam podpowiedzi, gdzie mogłabym zakupić lampy elewacyjne up-down - nie mam koncepcji koloru i kształtu i latarenkowe przy wejściu i na taras, pewnie te czarne to up-down też ktoś coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.10.2017 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 mnie ogarnął marazm, pewnie jesienny a nie typowo budowlany prawda jest taka, że 8 tydzień moja elewacja się robi i nie widać końca, wszystkich uzgodnień o grubość wysokość poszczególnych elementów ozdobnych mam dość, z natury nie lubię gadać ciągle o tym samym, rozumiem konieczność dogadania szczegółów, ale matko jedyna temat mi się znudził pewnie teraz nawet nie zadrżałaby mi powieka, gdybym miała elewację w kolorze fiołkowo różowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 05.10.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Mnie też już męczą o te lampy elewacyjne. Nie chce mi się teraz nic wybierać, bo chyba chwilowo opuściła mnie wena budowlana. Przy drzwiach wejściowych to może dam taki plafon albo w wersji czarnej, choć pewnie do mojej elewacji to on średnio pasuje. Poczekam aż coś wybierzesz i może zgapię od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.10.2017 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 ja jeszcze mam długi okres przed sobą zanim zamieszkam, docelowo na pewno nie plafon a coś na wzór tych inspiracji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2017 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 (edytowane) http://www.oswietleniedladomu24.pl/latarnie-slupki-szpice-elewacyjne-wiszace-ogrodowe/kinkiety-na-elewacja-domu-na-sciana/lampa-latarnia-scienna-kinkiet-ogrodowa-ozdobna-ip44-czarna-97106.html Tego typu pasowałyby wg mnie, a może takie https://linetstudio.pl/pl/p/Elewacyjna-lampa-scienna-SUMA-KULE-Z-KOSZYKIEM-250-K-30121KPO-250-dekoracyjny-okragly-kinkiet-natynkowy-polimetakryl/5518 Są stylowe i nie banalne Edytowane 5 Października 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.10.2017 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 o popatrz Pestko taki miałam też w inspiracjach, widać że dobrze mnie znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 06.10.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 mam takie dwie, kupione w Castoramie pod szyldem ich marki Blooma, za mniej niż 100zł/szt, z tego, co pamiętam. Na razie zamontowana jedna i kocham ją, wygląda jak latarnia z Narnii http://www.oswietleniedladomu24.pl/media/catalog/product/cache/1/image/400x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/a/s/asdfghjkl_.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.10.2017 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 ooo Niechaj fajna alternatywa, podoba mi się rozejrzę się w Casto następnym razem, Pestka zalinkowała podobne ale za 142 złocisze, kulki mi się podobają bardzo, ale zastanawiam się, jak one na deszczu się zachowują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts