pestka56 06.10.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Znam to ja twój domek i do niego dopasowuję propozycje Dlatego pisałam, żebyś wątek Agi11 zobaczyła, bo tam dużo pomysłów, które pasują. Tak samo to co robi Niechaj u siebie może być inspiracją, a na pewno podłogi Te kulki na pewno są okey, bo deszcz po nich spływa. Pokazałam ci je, bo mi się podobają, ale cenę mają zabójczą jak dla mnie. Lampki Niechaj cudne U nas na rogach garażu są takie nazwyklejsze wiszące pod okapem na łańcuchach (z Leroya są). Wiszą już chyba z 7 lat i nic im nie jest. Kupowaliśmy jak najtańsze, chyba po 30 zł (obniżka była), coś koło tego. Są metalowe, czarne i ze szkłem. Ostatnio je ściągaliśmy, rozbierałam na kawałki i myłam. Wszystko jak nowe. Zawsze chciałam wymienić na jakieś bardziej eleganckie, ale ciągle kasa na coś innego potrzebna i tak sobie wiszą póki co. Przestałam zwracać na nie uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.10.2017 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 zastanawiam się nad żywicą do garażu, ale nie wiem jaką dać epoksydową czy poliuretanowączytam, że dodatkowo podłoże musi być gładkie i trzeba zeszlifować i/lub pouzupełniać ubytki, czy w przypadku mojej wątpliwej jakości wylewki ( w garażu nie widać jakoś oznak gorszej jakości, ale też nie mogę tego wykluczyć, na razie nie mam możliwości wjechania do garażu i sprawdzenia wytrzymałości podłoża - brak podjazdu) można i warto w żywicę inwestować ?ma /miał ktoś kontakt na żywo z podłogami z żywicy także na powierzchni mieszkalnej tj łazienka albo kuchnia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.10.2017 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 (edytowane) Pestko wątek Agi znam na razie nie chcę w niego wchodzić, bo wiem, że będę chorować i chcieć już wiecie co mnie jeszcze męczy w elewacji ? kształt listw i zarówno gzymsowych jak i wokólokiennych, sam kształt litera L, może przy gzymsach falki, wgłębiania czy wypukłości ich brak nie będzie wpływał na ogólną estetykę domu, ale wokól okien mam listwę tak _I okno I_ nie jak typowa rama z obrazu, że najbliżej okna wąska a im dalej od okna szersza, a odwrotnie, wszystko robione wg wizualizacji pani projektant, ale gdzieś tam z tyłu głowy zadaję sobie pytanie, czy to będzie ok, nawet nie tyle że ładne, ale czy nie ... irytujące mnie wizualizacja: [ATTACH=CONFIG]398140[/ATTACH] powiększcie i obejrzycie jak to wokół okien wygląda... Edytowane 4 Listopada 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 06.10.2017 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 Na forum znalazłam podobny domek tylko z prostą sztukaterią . Chyba trochę wypukłości i wklęsłości złagodziłoby te ostre linie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.10.2017 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 O żywice pytaj Roberta Skitka. Ma w całym domu i jest architektem. Najlepiej ci odpowie. Ładnie to na tym domku wygląda i dobrze robią te niby zworniki nad nadprożami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 08.10.2017 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 dzięki Pestko, znam już z forum Robert Sitka, kiedyś wczytywałam się na bieżąco w jego posty, muszę sobie odświeżyć jego lekturę nuxe ten dom mam zapisany, to chyba najbardziej przypominający mój dom elewacją. Naszukałaś się, doceniam Niestety ja mam już listwy zamówione i myślę sobie, że poproszę o zrobienie jednego okna i jeśli mi nie podejdzie, to zamówimy listwy wokółokienne ponownie innego wzoru, listwy gzymsowe proste kąty myślę, że nie będą mi przeszkadzać kurczę nie miała baba kłopotu, to sobie budowę wymyśliła, ile czasu, przemyśleń, gorączkowych dyskusji, łez, nerwów i pieniędzy to kosztuje, to zapewne każda z Was wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 08.10.2017 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Co do listew przyokiennych to jakie byś nie wybrała - będą ładnie wyglądać. Jeśli już zamówiłaś, to poproś dostawcę żeby od razu dorzucił Ci do transportu próbki z kilku innych listew. Będziesz mogła od razu ocenić co Ci bardziej pasuje. U mnie elewatorzy przyklejając listwy zostawili 2 cm odstępu od brzegu okna, bo chciałam żeby obwódka była wyraźniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.10.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 kurczę nie miała baba kłopotu, to sobie budowę wymyśliła, ile czasu, przemyśleń, gorączkowych dyskusji, łez, nerwów i pieniędzy to kosztuje, to zapewne każda z Was wie Łączę się w budowlanych zmaganiach Twoja elewacja to nie lada wyzwanie. Ciekawa jestem efektu. Na pewno będzie cudnie Trzymam kciuki, kibicuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.10.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 To po problemie. Napisz do Skitka. Myślę, że szybciej odpowie ci na swoim blogu albo na facebooku. Nuxe, fajnie wyglądają te listwy na szaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.10.2017 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 powiem Wam, że już zniknęły mi obawy związane z doborem koloru elewacji, jest jak jest i powoli zaczynają cieszyć postępyna dzień dzisiejszy mam otynkowaną podbitkę i wygląda to super, mam zrobione te trójkąty, cokół się robiwidać postępy, ale mam już serdecznie dość tego etapu, dodatkowo ciągle śnią mi się domy, murowanie, cegły, dachy, budowa w ogólnym znaczeniu, męczy mnie to strasznie przyjechała w końcu reperacja wylewki, na razie wybili mi z 1 pomieszczenia, a dzisiaj ponoć w końcu mają dojechać na szlifowanie pozostałych pomieszczeń, gruntowanie i wylanie wylewki do pomieszczenia, z którego ściągnięto najbardziej uszkodzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 12.10.2017 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 Pokaż nam postępy kjuta Jestem bardzo ciekawa efektu wykonanych prac elewacyjnych. Rzeczywiście ten etap ciągnie się u Ciebie dość długo, no ale masz kawał elewacji do zrobienia i do najłatwiejszych ona nie należy Co do budowlanych snów, to mi dopiero niedawno odpuścił ten problem. Miałam tak dobre pół roku. Co nie znaczy, że nadal po nocach nie myślę o budowlanych sprawach. Coś czuję w kościach, że to ciągłe rozmyślanie krążące wokół nowo-budowanego domu skończy się dopiero, jak już będziemy na swoim. Póki co, mam ogromne ciśnienie, żeby jak najszybciej ukończyć etap niezbędny do przeprowadzki. Trzymam kciuki za posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.10.2017 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 dzisiaj zrobię zdjęcia, tak naprawdę z efektu ostatecznego jeszcze niedużo, ale są już zarysy, na których oko można zawiesić ) te posadzki mnie słabią, codzienne wydzwanianie i zapewnianie, "jutro" albo "właśnie jadę", a nie dojeżdża... oby dzisiejszy dzień zakończył już te przepychanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.10.2017 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 (edytowane) parę fotek: [ATTACH=CONFIG]398589[/ATTACH] na drugim widać docelową wysokość cokołu przy wjeździe do garażu [ATTACH=CONFIG]398590[/ATTACH] tu widać podbitkę, otynkowana na całej długości, podbitka prawie skończona, jedynie kratki trzeba włożyć, zakupiłam kratki kremowe, bo kolor wydawał się być kremowy, mam nadzieję, że nie będzie mocno kontrastować, bo kolor to taka złamana biel wydaje się być [ATTACH=CONFIG]398591[/ATTACH] Edytowane 4 Listopada 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 13.10.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Dzięki kjuto za zaspokojenie mojej ciekawości Twój dom robi niesamowite wrażenie. Chociaż przeraża mnie wielkością Próbowałam znaleźć gdzieś rzuty, żeby mieć ogólny pogląd sytuacji u Ciebie, ale, że jestem tu od niedawna, nie zdołałam się przekopać przez ogrom stron dziennika. Gdybyś miała chwilę, to napisz ile masz PU w domu, odeślij mnie do strony z rzutami, czy może zamieść rzuty poszczególnych poziomów, bom bardzo ciekawa Co dajesz na cokół? Będzie zlicowany z tynkiem? Podbitka bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.10.2017 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 duży ? może robi takie wrażenie, bo nie mam jak zrobić zdjęć, działka znajduje się na końcu użytkowej 176 m2 + garaż ok.42m2 rzuty mniej więcej, nie znalazłam zaktualizowanego parteru, to 1 koncepcja a piętro tak mniej więcej na cokół idzie najtańsza płytka klinkierowa nero, fugę, chyba zrobię szarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 14.10.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Dom wygląda na duży, bo ma piękną i dostojną bryłę. Aż mi się nie chce wierzyć, że ma 176 m2 p.u. Wygląda na sporo większy no i b. wysoki. Mój dom ma od frontu 9,7m, a boki: 12,75m i 11,25m; i raczej wygląda na mały. Co do koloru, to elewatorzy uprzedzili, że kolor stabilizuje się przez 7 dni. Rzeczywiście dopiero teraz widać jego właściwą barwę i mam wrażenie, że bardziej się nasycił i przez to odrobinę ściemniał - na szczęście dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 14.10.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2017 No to rzeczywiście jestem zdumiona, że masz tylko 176 m2 PU. Gdybym ja miała pełne piętro, to również byłaby taka PU. A mój dom, przy Twoim, wygląda na maluszka Ale, jak to ładnie określiła nuxe, piękna i dostojna bryła robi swoje I nieźle przekłamuje rzeczywistość Co do rzutów, to układ pomieszczeń bardzo mi bliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.10.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2017 Kibicuję elewacji Zwiastuny zapowiadają, że będzie cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 18.10.2017 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 (edytowane) a dziś taka zajawka [ATTACH=CONFIG]398974[/ATTACH] zaczyna mi się podobać, uf... z resztą nie mam specjalnie za dużego wyboru i pokocham jak swoje klinkier skończony, w weekend obróbki blacharskie trójkątów oraz rury spustowe, następny tydzień bonie, a jeszcze kolejny listwy, już jestem spragniona końca, oczywiście ze względu na efekt, ale także na przeciągający się etap obok nas robią się dwie elewacje, wygląda na to, że skończą wcześniej niż my, choć zaczęli z 5-6 tygodni później, ale widzę gołym okiem różnice i to daje satysfakcję wyboru danego wykonawcy a wylewek jak nie ma, tak nie ma Edytowane 4 Listopada 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 18.10.2017 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2017 Dobry kolor wybrałaś. Dom nawet bez boni wygląda rasowo. Nigdy bym nie uwierzyła ile kosztują te wszystkie upiększenia. U nas za 1 m2 elewacji (z wełną) wyszło łącznie jakieś 270 zł. Nic dziwnego, że większość inwestorów wybiera bardziej minimalistyczny design. Trochę współczuję Twoim sąsiadom, bo przy takim pałacu to ich domy pewnie sporo gorzej się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts