kjuta 18.04.2015 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 co tu jest na dachu ? blacha ? czy karpiowka ? http://www.polskiezabytki.pl/img/51/5156/sl070.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.04.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 a ilu ma taką w kwadraciki, hę? Iwonka chyba nie ma znajomych mieszkających w starych pałacach ja sama nie wiem co bym wybrała jakbym miała robić taki dach. Na pewno za skarby nie wzięłabym blachodachówki - bo potrafię znaleźć jej milion wad + jest wybitnie paskudna ale taka blacha ocynk płaska, najchętniej ułożona w romby wygląda przebosko, aż motylki w brzuchu czuje, myślę, że to rekompensuje jej wszystkie wady (jezeli jakieś ma) bo jest po prostu klimatyczna, bardzo elegancka i stylowa. i pasuje do elewacji w szarościach ooo i nie potrzeba do niej mega konstrukcji dachu!! bo jest lekka moja dachówka wazy 30 ton, jakiś kosmos, przez co mam słupy na poddaszu, o! same wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 18.04.2015 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 zero znajomych z burżuazji, zero nowobogackich, zero milionerów z tzn starą forsą, naoglądałam się filmów i teraz mam jakieś wizje znalazłam znowu coś, co moje sprawne oko w gąszczu zdjęć wyhaczyło http://www.zabytki.zamosc.pl/dat/images/682b.jpg idę pooglądać tę blachę, nic nie obiecuję, ale choćby obejrzę powód motylków w brzuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.04.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 co tu jest na dachu ? blacha ? czy karpiowka ? http://www.polskiezabytki.pl/img/51/5156/sl070.JPG karpiówka - połokragła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 18.04.2015 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 tylko wpiszę blacha od razu tysiące linków do skorodowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 18.04.2015 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 karpiówka - połokragła to może jednak karpiówka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.04.2015 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) http://static.e-dach.pl/vcards/desc/2368_baza-firm_1_png_blacha-miedziana.jpg?0 przynoszę - tu akurat miedziana, która nie koroduje, jest to doskonały metal a przyniosłam bo jest do kupienia w :kwadracikach" ale widzę, że sie zdecydowałaś na karpiówkę. która na zdjęciach sie broni nieźle. Chociaż u mnie w centrum kraju nie widziałam takich. wszystko różowe, miedziane lub ocynk jak kogoś nie stać (tzn na starych budynkach) to co ciemny dach, ciemne okna i brama? okna białe, ciemne drzwi i brama? pasuję też drewno, które ociepli ok chyba Ci odpuszczam ( znaj moją łaskę ) przejrzałam grafiki w guuglu z Twojego miasta i wszędzie tam są dachówki jakieś, i to ciemne. czyli ma to jakiś sens. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 18.04.2015 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 szpaczek miedziany boski, zwłaszcza okularki nie, jeszcze nie zdecydowałam, to była tylko rozgrzewka przed właściwą decyzją ale widzę, że jednak proponujesz drewno idę w końcu sprzątać, pora najwyższa... jak to jest, że największy zapał na sprzątanie mam koło północy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.04.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 hmm nie wiem czy Ci proponuje drewno może same drzwi jak w tym pałacyku -bo drzwi muszą być drewniane, a szkoda je malować resztę bierzesz na własną odpowiedzialność kombinuj, kombinuj, cieszę, że mam to za sobą Mnie też o północy bierze zawsze na sprzątanie i na pieczenie lubię to wspokoju robić ale dzisiaj do południa posprzątałam, a później nawet ciasto zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 18.04.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 mnie też koło północy - jeden z głównych powodów budowy domu, aby sąsiadom nie grać na nerwach ciemna karpiówka faktycznie ok wygląda.Ale tylko ciemna, nie ruda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 19.04.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Wiesz co, kjuta... Też nie lubię blachy i chciałabym mieć dachówkę karpiówkę na dachu, ale nie wiem czy nie zostanę przekonana - jeśli różnica w koszcie więźby będzie znaczna, to blacha może być dobrą opcją (a u mnie tego dachu sporo wyjdzie). Warunek jest u mnie jednak taki, że musi być to blacha jak najbardziej przypominająca dachówkę - np. coś takiego http://www.gerardroofs.pl/pl/produse-3 (pieruńsko drogie). Za tą blachą przemawia choćby to, że Gerard Corona podobno jest akceptowana przez konserwatorów zabytków zamiast prawdziwego gontu przy remontach podhalańskich budynków - więc MUSI być naprawdę tak wykonana, aby na pierwszy rzut oka nie było widać różnicy. Ale i tak marzę o karpiówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.04.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Zamieszamhttp://www.dachteam.pl/uploads/images/smaragd%20czarny%20krysztal.jpghttp://www.dachteam.pl/uploads/images/smaragd%20polac.jpg http://www.dachteam.pl/uploads/images/smaragd%20czarny%20krysztal.jpg Reszta tu http://www.dachteam.pl/oferta/pokrycia-dachowe/dachowki-ceramiczne/ruppceramika-smaragd.html Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.04.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 19.04.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.04.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Tutaj w wątku Andrzeja Wilhelmi są fotki z realizacji-ta rzadko spotykana dachówka,http://forum.muratordom.pl/showthread.php?60047-DACH-W-DOBRYCH-R%C4%98KACH&p=6668487&highlight=smaragd#post6668487 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 20.04.2015 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Istny dach z domku Baba Jagi podoba mi się, nawet przejrzałam cennik, ale mam wątpliwości co do ułożenia jej przez mojego wykonawcę, dzisiaj będę z nim rozmawiała o odstąpieniu od umowy w sprawie kładzenia dachu, jeśli będę miała zielone światło poszukam najpierw doświadczonego w smaragdzie dekarza w mojej okolicy chyba z tą dachówką robię jeden główny błąd, powinnam rozejrzeć się wśród dachów tylko z kątem nachylenia 30 i dopiero wtedy starać sobie zwizualizować każdą dachówkę na nim, a tak sugeruję się tylko widokiem wykonania na 90 stopni lecę, dzisiaj mam sajgon w pracy, trzeba się wykazać, miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 20.04.2015 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 dobra, muszę odszczekać swoje jakieś "ale" w stosunku do wykonawcy widać, że się chłop stara i większość rzeczy, jak nie wszystko ma pochwytane, mam nadzieję, że nie będę tutaj już narzekać, a jak już to nie za często i nie z kupą gówna a popierdółami układał już karpiówkę, poprosiłam o namiary i referencje, jak myślicie da mi ? same dałybyście swój kontakt, aby ktoś inny obejrzał wykonaną wcześniej u Was robotę ? spędziłam dziś 4h w szpitalu z dzieciakiem (wszystko ok) i telefon nie przestawał dzwonić, aż dziw że się nie rozładował, same telefony o tematyce budowlanej, z ostatniej chwili jakie wymiary mają Wasze bramy garażowe ? mam otwór 2m na 5 m, pytanie, czy podwyższyć o 1 pustak - 20 cm, aby wysokość zwiększyć do 2,2m teraz nie mam auta wysokiego, raczej nie jeżdżę z bagażnikiem na dachu, a i koszt bramy garażowej niestandardowej jest o wiele wyższy, to się przekłada na siłowniki i prąd do otwierania mój oszczędny znajomy zrezygnował z otwierania automatycznego dużej bramy garażowej i przeszedł na ręczny "odpych" - twierdzi, że oszczędza przez to 100 zł na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 20.04.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 100 na miesiąc? Może ma tam postój taksówek? o, to szybko cię przyjęli, tylko 4 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.04.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 nam nie przeszkadzało jak ktoś przyjeżdżał oglądać dach. Raz nawet przyjechała delegacja z Włoch - od producenta dachówki i 3 włoskie rodziny i ktoś z ich odpowiednika "muratora" oglądać nasz dach :rotfl: jakieś rzeczy w środku też ktoś ogądał, ale w trakcie budowy. Teraz do domu do środka bym nie wpuściła - chociaż byli sąsiedzi jakiś czas temu, bo nie wierzyli, że pompa ciepła ogrzeje naszą powierzchnie do 24 stopni zimą u nas też jest reczne otwieranie - garaż jest otwierany rano i wieczorem - 60 razy miesiecznie. Mąż to robi, jego decyzja. U mnie są 2 osobne bramy. Może kiedyś będzie siłownik, na razie i tak nas nie stać bierz standardową bramę, chyba są dopasowane do zwykłych samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 20.04.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 przynoszę czarne drzwi pasujące do tych wiesz czarnych/grafitowych okien, które będziesz mieć i do białych listew i mebli no i oczywiście pasujące do ciemnej dachówki faaaajnie z pazurem to wygląda i schody też mogą być pod kolor zdjecia takie se, trafiłam akurat na pinterscie u kogoś. pozniej wyszukam ci lepsiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts