annatulipanna 23.11.2017 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Hej, hej,kjuto Co tutaj taka cisza?? Elewacja poprawiona?? Piękne kominki tutaj pokazujecie. Już czuję zbliżające się święta, patrząc na te płomienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.11.2017 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 (edytowane) jestem, jestem, w pracy mam mały pier@#$% dzięki Anno za przywołanie na razie etap zmian na elewacji wygląda tak: [ATTACH=CONFIG]401682[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]401683[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]401684[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]401685[/ATTACH] to zdjęcia z końca zeszłego tygodnia, był przestój ze względu na pogodę, ale już od dwóch dni ekipa na nowo działa, dzisiaj do nich zajrzę i sprzwdzę postępy miałam bardzo duży problem z zamówieniem farby, ponoć sezon się skończył na tego rodzaju prace, inni mają inwentaryzację, inni czekają aż ich zamówienie osiągnie jakąś kwotę, aby przyszła dostawa, ale już wykonawca jest w trakcie załatwiania z kominkami się jeszcze nie ogarnęłam, może w weekend znajdę chwilkę Edytowane 27 Stycznia 2018 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.11.2017 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 3 zdjęcie ??? Wygląda jakby odległości narożne bonie - okna i okna - pilastry były nierówne. Między oknami a pilastrami jest mniejsza odległość niż miedzy oknani a narożnymi boniami. Czy ekipa nie przefajnowała przy przesuwaniu pilastrów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.11.2017 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 nie przefajnowała z jednej strony są 44 cm a z drugiej 47 cm względem dolnych okien, inaczej proporcji nie dało się uchwycić , jest mnóstwo pomniejszych błędów budowlanych, w tym przesunięcia okien, zdjęcie na razie przekłamuje, bo są pozostałości, przetarcia, nie wyschnięte jednolicie, dzisiaj zrobię zdjęcia i pokażę że nie jest aż tak źle myślę na spokojnie, że o i tak lepsza opcja niż była wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.11.2017 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 kurczę przeglądam to co chwilę i najprawdopodobniej masz rację Pestko, to chyba nie są te wymiary, których mieli się trzymać, no jak nie urok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.11.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 (edytowane) Sorry, Kjuta, to skrzywienie zawodowe ten centymetr w oczach Masz takie podziały na elewacji, że widać jak coś jest przesunięte. Mnie się jeszcze wydaje, że odległości od pilastrów do okien są różne po obu stronach. To widać najbardziej w środkowej części między pilastrami Ja bym wzięła miernik laserowy i pomierzyła wszystko sama. Być może z powodu tych błędów na elewacji, o których piszesz, powinno się także oszukać nieco szerokościami pilastrów. Centymetr tu, centymetr tam, „jubilerska” robota. Edytowane 24 Listopada 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.11.2017 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 (edytowane) byłam na budowie, na razie wychodzi że to moja wina, zatwierdziłam te różne odległości, bez jakiegoś pomyślunku, jedynie ratuje mnie to że znowu zasugerowałam się, że wzięli wymiary z projektu, a te rozbiezności wynikają z tych malutkich/dużych błędów z całej budowy, sprawdziłam projekt - no rychło w czas, ja nie wiem skąd u mnie taka pomroczność, mnie zaraz coś trafi na miejscu, byłoby idealnie przesunąć każdy pilaster o 13 cm w kierunku drzwi, wtedy byłyby prawie perfekcyjne wymiary uszczuplenie pilastra nic nie da, mam skrojone na wymiar boni, nie będziemy odsyłać i ucinać każdą ze sztuk o 13 cm, razem 36 sztuk, muszę przespać się z tematem, chyba dam radę z tym żyć chyba mam już serdecznie dość, nawet nie to że pojawiają się błędy, bo to normalne, ale to że sama robię poprawkę i jej nie sprawdzam i strasznie mnie to emocjonalnie kosztuje [ATTACH=CONFIG]401718[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]401720[/ATTACH] da się z tym żyć czy trzeba zmieniać ? napiszcie proszę Edytowane 27 Stycznia 2018 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.11.2017 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Własne pomyłki najbardziej w głowie siedzą Ja siebie potrafię po 4-5 razy sprawdzać. Tym bardziej, że każdy błąd to strata konkretnych pieniędzy, a czasem klienta. I myślisz, że nie trafiają mi się zonki jak słoń? No, to się mylisz. Ja widzę na zdjęciach te odległości, ale to wina mojego zawodu. Tysiąc innych osób, jak palcem nie pokażesz, nie zauważy. Olej to, jeśli musiałabyś za dużo za poprawkę zapłacić. Za parę lat podejdziesz do tego jak do anegdotki, ot, dom z historią i charakterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.11.2017 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 byłam na budowie, rozmawiałam z panem wykonawcą, mam błąd w projekcie, posprawdzaliśmy i on wykonał wg jednego z wymiaru z projektu, który jest niekompatybilny z resztą wymiarów, akurat to mnie nie dziwi doszlismy do wniosku, tzn ja doszłam że najprawdopodobniej na ten rok to już koniec prac, dokończenie będzie na wiosnę, do tego czasu przemyślę sprawę przesunięć o te nieszczęsne 13 cm, niestety na mój koszt, no ale jak się dopuszcza do błędów to się płaci jakaś taka spokojniejsza się zrobiłam miłego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2017 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Dobrze, że masz czas na przemyślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 26.11.2017 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Kjuta, piekny dom! Zazdroszcze etapu. Czy mozesz podac wymiary okien na dol I na gorze? Daja fajny efekt a to chyba nie 150/150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 26.11.2017 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 okna dół 180x150 góra 150x120gdybym miała coś zmieniać to własnie wymiary okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2017 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Na większe, czy na mniejsze?Ja żałuję, że u mnie wszystkie okna nie sięgają do podłogi – poza jednym z dwóch kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 26.11.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Dziejuje za odppwiedz, ale tez dopytam czemu zmiana I ktorch na jakie. I jeszcze czy drzwi wymiar to 180/240? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 26.11.2017 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 okna zrobiłabym większe ponieważ temat okien jako bolączka mojego męża przewijał się u nas długo i intensywnie, co najmniej na górze wyrównałabym do dolnych, takie do podłogi też chętnie bym przyjęła na stan natomiast nie jest tak źle od wewnątrz, okna wg mnie są wystarczające i nie sądzę, aby w trakcie normalnego użytkowania pojawił się jeszcze jakiś żal w tej chwili jestem na etapie akceptacji i nie ma się, co juz zadręczać myślą, że coś można było wykonać lepiej, czy inaczej zaprojektować, podoba mi się, to co widzę, o ile poprawią jeszcze pilastry drzwi mam niestety 120 szerokość na 210, drzwi zrobiłabym szersze i doświetleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Z drzwiami mam podobny problem – brak światła naturalnego w wiatrołapie. Można u nas to zrobić, ale mam stały i mocny opór ze strony J Okna kiedyś wymienię i wtedy wytnie się w Ytongu otwory bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.11.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Nie masz lekko z tą budową Ale jak już usiądziesz i będziesz patrzeć z zadowoleniem na swoje ukończone dzieło, to w niepamięć pójdą wszystkie komplikacje Ja bym nie miała odwagi ani siły na budowanie takiego domu, możesz być z siebie dumna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.05.2018 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 (edytowane) no halo! powracam, pewnie znowu z doskoku wczoraj pożegnałam się z wykonawcami elewacji, będzie mi ich brakować, super chłopaki! mam też kilka zdjęć dla Was: [ATTACH=CONFIG]412255[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]412256[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]412257[/ATTACH] zaczynam się wgryzać w temat ogrodzenia, rozglądać za wykonawcą, nie jest łatwo ani tanio, mam 87 m i pierwsze wyceny oscylują wokół 87 tys wiedziałam, że tanio nie będzie, ale że aż tak będą się cenić myślałam o czymś takim - oczywiście w jak najprostszej formie przęseł kutych [ATTACH=CONFIG]412258[/ATTACH] Edytowane 23 Stycznia 2019 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.05.2018 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 02.05.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 Wszelki duch...! Jesteś! Ło matko, jak u Ciebie pięknie No kochana, dałaś czadu z tą elewacją. Toż to pałacyk wyszedł, a nie dom jednorodzinny. Gratuluję ogromnie. Jak ty to dźwignęłaś?? Podziwiam Trzymaj się ciepło i odzywaj się częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts