Bejaro 22.04.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 No i jeszcze może deszcz pomoże. A w sprawie okna z boku nad garażem to ja bym go nie robiła,funkcja doświetlenia może być spełniona przez np świetlik w dachu jeśli możesz technicznie zastosować takie rozwiązanie. Dla mnie najgorsze w podlewaniu stropu było wchodzenie po drabinie, chyba że masz już wylane schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 ale ile dni chcesz ten strop podlewać ? 2 dni to chyba max był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 22.04.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 jessu ale to może ze u nas był beton b30 czy 35 - od razu twardy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 22.04.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 jessu ale to może ze u nas był beton b30 czy 35 - od razu twardy?? Twardy będzie od razu ważne aby skurczów nie dostał i spękał beton dojrzewa 28 dni kluczowe jest pierwsze 7,a jak upały to nawet dłużej i 3 razy dziennie należy podlewać. Czy dachówka wybrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 wszystko możliwe betony mamy ok, wiec pewnie ktoś tego pilnował. Nie dobijaj Iwonki dachówką jeszcze dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 22.04.2015 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 no nie... wcięło mi post dobrze napisałaś Emi jestem jakaś dobita, a raczej przybita nie podoba mi się elewacja północna, beznadziejny jest ten dach garażowy i jego połączenie z budynkiem mieszkalnym, obejrzałam sobie projekt Kastor z domowych klimatów, na którym się wzorowałam, pózniej powstał tytan i faktycznie zepsułam bryłę domu garażem dwustanowiskowym i większym kątem nachylenia niż w projekcie, tam jest 20 stopni, a u mnie minimalny dozwolony kąt to 30 i powstała taka poczwara, stąd brak mi chęci do dopieszczania wyglądu eh... mam nadzieję, że mi przejdzie i niedługo zacznę robić przymiarki do ostatecznej decyzji w sprawie dachóki, ale jakoś tak serce straciłam tu projket tytan: http://www.domoweklimaty.pl/pubonline/cms_picture/680x438/projects__40251ac_2911__1_51ac5dccb290e.jpg okno w korytarzu znika, pomyślę o świetliku z dachu, ale nie wiem, czy gra warta świeczki czy dach miałyście deskowany i pokrywany papą czy tylko folią ? naczytałam się Andrzeja Wilhelmiego i n 99/% idę w pełne deskowanie i papę, ale mój wykonawca jak zwykle nie widzi sensu, po co to pani robić chce, to koszty, a w ogóle karpiówkę chce pani ukladać, on droższa dwa razy i cięższa i więcej trzeba kontrłat (albo łat czy innych ) no nie ma to jak wsparcie od wykonawcy i lekkie nakierowanie głupiej baby na dachówkę, którą wykonawca lubi układać strop zamierzam podlewać i z tydzień może i dłużej, mam traumę po tym chudziaku, jakoś to ogarniemy, nie wiem, czy będę się wspinać na drabinę, czy z dołu będę lać, muszę starszego syna zangażować do pomocy, dodatkowo ten znajomy i może będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 22.04.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Ja deskowałam dach decyzja zapadła przed wbiciem łopaty. Kuny,to jedno ale u siebie teraz nad garażem zrobiły sobie gniazdo osy wielki kokon jak przyjechała straż i w pełnym rynsztunku zdejmowali to z dachu to na płycie osb został taki wielki glut śluz czy coś taka galareta żadna folia tego by nie wytrzymała. Jeszcze w temacie dachu czy zastanawiałaś sie nad podbitką może tynkowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 jak dla mnie garaż jak garaż nie ma co się nim przejmować. Ale wiesz co pasowałby z drugiej strony ogród zimowy, byłoby symetrycznie ten tytan ma jakis dziwny ten dach, u Ciebie jakoś lepie on wygląda nie przejmuj się już, bo szkoda zdrowia, to tylko dom. u mnie było pełne deskowanie i folia jakaś specjalna, psioczy bo jest po prostu leniwy i tyle. Wiadomo ze lepiej zrobić mniej, nie narobić i się kasę wziąć. Olej jego pierdolnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 jesuuuu Bejaro to chyba decyzja zapadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 23.04.2015 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 dzięki dziewczyny już mi lepiej, w końcu kiedyś tam ten projekt zaakceptowałam, to skąd wczoraj ta szopka emocjonalna u mnie... wstał nowy dzień, słońce świeci, będzie dobrze, a może nawet lepiej niż dobrze będę zaraz zamawiać wiązary dachowe, podpytam się o koszt położenia dachu razem łatami, murłatami, deską czołową, pełnym odeskowaniem i papą, bo mój wykonawca ma mi tez dać wycenę swoich dodatkowych kosztów z tym związanych miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.04.2015 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 mam juz zamówione wiązary, będą na 22/23 tydzień roku, czyli koniec maja/początek czerwca dodatkowo mam je tak zaprojektowane, że znikają mi belki podtrzymujące dach z piętra, które były w pierwotnym projekcie - jupi! znikną załamania ścianek działowych dachówka dalej niewybrana, dziś pochodzę po kolejnym osiedlu w poszukiwaniu inspiracji buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 24.04.2015 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Miłego spaceru pogoda sprzyja a zerknij przy okazji na kominy będziesz miała pogląd jakie wykończenia Ci się podobają i pasuje do wybranej dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.04.2015 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 i podbitkę ) chcę podejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.04.2015 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 takie stylowe domy maja kominy otynkowane na gładko i malowane farbą do elewacji, żadnych klinkierów czy tynków mozaikowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.04.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Przyszłam się przywitać No i co ja pacze - widzę, że gust mamy bardzo podobny, Twoje wnętrzowe inspiracje jakby wyjęte z mojego dysku komputerowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 24.04.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 takie stylowe domy maja kominy otynkowane na gładko i malowane farbą do elewacji, żadnych klinkierów czy tynków mozaikowych.http://images50.fotosik.pl/14/fb7f0cd1b3594387.jpg http://e-fotek.pl/images/12112153587902234516.jpg Tu za karpiówką ale komina nie widać .http://foto0.m.onet.pl/_m/a9deeae1db441d267b8fa2a4cafbee0c,10,19,0.jpg Podbitka tynkowana,wg mnie bardziej elegancka niż z drewnianych deseczek czy systemowa z PCV. Pasuje eleganckiej bryły domu. Gdybyś zobaczyła spacerując w realu to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.04.2015 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Emi tak właśnie myślałam o farbie do elewacji, jak zrobią mi kominy, a kiedy je otynkować, od razu po postawieniu ? mother_n miło mi bardzo dobra, czas najwyższy rozejrzeć się za dachówką, mam na to max 10 dni, bo potem dostawa zajmie ok 4 tygodni i dobrze byłoby podjąć już jakąś decyzję ponieważ trochę mnie ten dach garażowy zdołował, pamiętacie ? to zastanawiam się, czy w tę poczwarę warto inwestować i w ogóle jak ubrać tę poczwarę, aby wyglądała na zgrabnego motylka tutaj ładnie się prezentuje karpiówka z braasa http://cdn19.pb.smcloud.net/t/files/e2/30/97/3591e6ae44/dachowka-betonowa-braas-opal-czarny-krysztal.jpg tu w zestawie z ciemnymi oknami http://dachowki.manex-wroclaw.pl/koramic/dachowki/karpiowki/dach-karpiowka-przyklad-realizacji.jpg a tu znalazłam zestawienie ciemnych okien z ciemnym dachem http://files.tinypic.pl/i/00658/z5o4zf814hxk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.04.2015 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 Bejaro ) to raczej osiedle z lat 70/80 nie będzie super nowoczesnych rozwiązań, ale dam znać, zrobię nawet zdjęcie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.04.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 hmm u mnie chyba było tynkowane przy murowaniu - możesz dać cieniutki styropian- klej-siatkę i będzie sie trzymać, od razu pomalować, żeby później nie pobrudzili dachówki. taaa u mnie było tynkowane od razu, za to malowanie później, bo nie wiedzieliśmy co będziemy mięć na elewacji. z podbitką nie pomogę, bo u mnie dach bezokapowy, ale ta tynkowana wygląda fajnie, jak gzyms murowany i chyba tego powinnaś się trzymać. na spacer wybierz sie lepiej pooglądać kamienice a nie osiedle klocków i domków potwórków tam raczej nic ciekawego i styolowego nie znajdziesz jak dla mnie garaż jest spoko, dach chyba jest taki sam jak na domu??? ma taki sam kąty nachylenia. niech se będzie już nie marudź na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts