Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

milion :jawdrop:uf uf uf mam chyba globus ;)

odjechanych rzeczy ciąg dalszy, tym razem dachówka

http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/410452/410452,1315469879,1/stock-photo-close-up-of-glazed-ceramic-roof-tiles-84244159.jpg

żadna mi jej nie proponuje ? ;)

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ciemne od środka jak na tych inspiracjach, koniecznie :D

Ciemne do tych ciemnych listew przy suficie,ale brama chyba jaśniejsza szara bo ciemna to jest tak mało ściany i dach zaraz zrobi się czarna plama.

Drzwi takie bogate zdobione też ładniejsze ciemne bo podkreśli się ich faktura.

Można zrobić bonie przy oknach takie jasne te opaski w kolorze bramy.

Jeśli zdecydujesz się na okna ze szprosami to termin też może być dłuższy.

My zamawialiśmy w grudniu-okazało się że normalne okna 4 tygodnie ale na HSY to 8 .

W kazdej firmie różnie,ja zapytania wysyłałam na podstawie projektu miałam czas na analizę i dopracowanie szczegółów.

Brama z takimi kasetonami przetłoczeniami ładna.

Co do kosztów się nie wypowiem bo jestem przed wylewkami i wszystko przede mną.

Ja to chcialam zrobic drzwi czerwone u siebie, cos jak Elfir ma..

ale moj sie nie zgodzil, wiec zostaly antracytowe...

Co do koloru okien...kiedys jechalam pewna dzielnica i zobaczylam pieknie remontowany domek, i mial jasne szare okna...to nie jest to :no:

kurcze bryla, wszystko extra a te okna to wygladaly jak jakas zwykla blacha.. szkoda ze nie wybrali ciemniejszych..

Kjuta, moze to juz bylo a ja nie doczytalam, bo tak pochlanialam te wpisy.. te szprosy to maja byc miedzy szybami w srodku czy od zewnatrz i srodka "na szybcie"?

podobaja mi sie ale ku**a to ich mycie:rolleyes: nawet opcja Kårcher duzo nie pomoze bo ramy trzeba poprawiac i przy szprosach tez sciereczka z mikro..;)

od srodka tez bym chciala miec u siebie ciemne, zniechecila mnie mysl kurzu, ktory jest bardziej widoczny niz na bialych ;) niech no tylko slonce zaswieci i w poblizu biegaja dzieci... wszystko bedzie sie unosic :lol2:

https://www.google.com/maps/place/Rynek+30,+Skierniewice,+Polska/@51.957112,20.142711,3a,75y,323.15h,101.66t/data=!3m4!1e1!3m2!1s-cLbVOq7fDMvL6uLbh2LEg!2e0!4m2!3m1!1s0x471960ff408e2c0b:0xe6b3246c7e35a9ef tu gdzie apteka - czarne okna. wyglada paskudnie przy tej waniliowej elewacji :p

a tu jednak nie są czarne a ciemno brązowe https://www.google.com/maps/@51.955696,20.14308,3a,75y,327.92h,86.49t/data=!3m4!1e1!3m2!1s0xu-cm4mYOMsskC38FtGBg!2e0

no ale że ciemne okienka już chyba ustalone i że szprosami koniecznie, bez nich dom straci cały urok i styl, będzie wyglądał jak klocek gierkowski :p cały myk w tym żeby szprosów nie brać jak kraty w wiezieniu a ładnie je rozplanować. i wtedy nie będzie to tak uciążliwe do mycia.

Nie zgadzam sie, ze bez szprosow bedzie zle domek wygladac :p

Na tej stronie.. na samym dole sa fotki Freckle.. pokazuje co prawda barierki (sliczne moim skromnym zdaniem) ale to nie o to chodzi.. chodzi mi o kolorystyke okna-drzwi-brama-dach... :D

Masz juz porownanie jak by to bylo z bialymi ;) czasami jest ok, a niekiedy nie.

Zdjec domkow tego projektu jest wiecej, trzeba tylko poszperac stronami :D

Mmmelisa dzięki, tak sobie myślę, że gdyby bramę i drzwi wejściowe mieli w kolorze okien i dachu to mogłoby wyjść za ciemno, duża ciemna plama z niewielkimi prześwitami bieli i drewna, natomiast białej bramie garażowej mówię stanowczo nie, niedawno przechodziłam obok spuszczonych rolet zewnętrznych białych i to katastrofa, jak tragicznie potrafią wyglądać takie rolety, niedomyte, w smugach od deszczu, brudu, tłuszczu, odrzuca mnie, wole ciemne brudne ;)

Mmelisa ale szprosy, tzn podział okien chyba już następnej osoby nie są fajne, ja się przy tych szprosach nie upieram, ale niektóre śliczne są, wezmę dzień urlopu i pojeżdżę po wystawkach

Emilia czarne okna w kamienicy na rynku są wypasione, to jest kolor, który aktualnie mnie kręci :lol2: brąz już nie robi takiego wrażenia ;) a jasnoszarego trochę bym się bała, tak jak Mmelisa piszę, z deko trąci kiczem

Anniko piękne prawda ? :rolleyes:

rozmawiałam ze znajomy, strop już podwójnie podlany, miodzio :)))

idę w końcu na ten spacer, zabieram jednego syna, żeby się nie kisił w domu

jednego szprosika chociaż daj od góry w 1/3 wysokosci przez cała długość okna. Bedzie fajnie stylowo, a mniej roboty przy myciu :D tylko szpros musi być jak najgrubszy, zeby było go widać i zeby przypomianł szprosa kontrukcyjnego.

czarne okna są mega, gdyby nie to ze u mnie dom jest rustykalny też bym sobie takie zrobiła. No i masz z głowy dylemat czy drewno czy plastik. :D