Mmelisa 29.04.2015 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 ja jedynie temat budowlany w głowie mam i zastanawiałam się co Ty z pustakami silki robisz a to siłownia, siłka miłego i owocnego spalania :rotfl: klikalam z tel, a nie mam polskich literek w nim..w sumie tak samo jak w kompie wgralam program ale nie lubie go co chwile przelaczac by miec ś ą ł ó, bo pozniej znaki interpunkcyjne mam gdzie indziej i bladze co do kominu to u nas Leier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.04.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 o fajna ta membrana - połaczenie folii i papy. U nas na deskowaniu jest folia - tylko jakaś grubsza niż sie zazwyczaj kładzie. rynny jakie mam później sprawdzę - ale u nas kryterium był... kolor. Chcieliśmy w kolorze miedzianym metaliczne. a z dachówka jak stoisz. Duże są różnice cenowe pomiędzy poszczególnymi karpiówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.04.2015 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Proponuje spodnie i płaskie obuwie. wychodzi na to, że zawsze jestem ubrana na budowę odezwę się, gdybym się zdecydowała Emilko szczerze mówiąc jeszcze nie wiem, jaka jest rozpiętość cenowa, nawet nie przyjmowałam najdroższej opcji, bo na razie znam tylko powierzchnię dachu, musiałabym sobie policzyć gasiory i prawe i lewe dachówki, kosze, wentylacyjne, ale jak tylko dostanę 1 wycenę, to porobię sobie samodzielne symulacje swoją drogą powiem Wam, że łatwo mi się negocjuje z ludźmi, których nie znam, a jedyny kontakt to mail i telefon, mam większą śmiałość dopytywania się o upusty, śmiać mi się czasami chce, jak idę w zaparte i drążę cenę, choć na co dzień to ze mnie taka sierotka marysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.04.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 bardzo przydatna umiejętność, zwłaszcza, że na budowie to są sumy kilkadziesiąt tysięcy u mnie mistrzem negocjowania jest mąż, dom udało nam się taniutko wybudować dzięki temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.04.2015 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Emilko z wykonawcą, którego realnie spotkałam nie udaje mi się tak rozmawiać, choć i tak widzę postęp ) chyba wypożyczę Twojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.04.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 ooo to moj to tez niezly negocjator jak chcesz to Ci swojego upchne..tylko zeby do mnie pozniej wrocil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 29.04.2015 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 ha ha ha! widzę, że lekką ręką Ci idzie wypożyczanie męża byłam podlać strop na budowie, dzisiaj jakoś tak się poprzyglądałam z każdej strony i mam kilka szczelin między pustakami, raz większe a raz mniejsze, wysłałam zdjęcia do KB, zobaczymy co powie i jak temu zaradzić w salonie miałam poszerzoną jedną ścianę, wykonawca miał rozebrać ten kawałek, aby na nowo ją ułożyć, oczywiście tego nie zrobił, zaszpachlował i budował dalej, o się będzie męczył przez tę budowę to stracę zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 30.04.2015 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) witajcie ) kilka inspiracji z rana http://st.houzz.com/simgs/43a1d32b0e9f5d47_8-0801/contemporary-bedroom.jpg http://st.houzz.com/simgs/2c71adf30f1844c6_8-8239/tropical-entry.jpg http://st.houzz.com/simgs/f421019f0eebb143_8-8763/traditional-exterior.jpg http://st.houzz.com/simgs/c9a177c8037cebf8_8-5803/transitional-living-room.jpg http://st.houzz.com/simgs/33314d1c037ced16_8-6090/transitional-bedroom.jpg http://st.houzz.com/simgs/dad19d810175b921_8-9608/farmhouse-bathroom.jpg co tam u Was ? co planujecie ? Mmelisko imprezka będzie Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.04.2015 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 jesssu jak cudnie !!!!!!!!!!!!!!!!! i nie gadaj, że mężowi się to nie podoba. szachownica szara jest fajniutka, elegancka ale nie nachalna bardzo mi się podoba. :wiggle: te białe opaski wokół okien są bardzo fajne. u mnie nic nowego, nadal ryje w ziemi, 100 drzewek niedługo przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 30.04.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Fajne inspiracje,i zgadzam się z jednym do ciemnych okien wewnątrz tylko białe ściany,a jeżeli jakiś kolor to koniecznie opaski one śliczne są wszystkie. Już widzę fachowca od wykończeniówki,Po co to pani...... Ja z rana na budowie licznik gazu podłączyli instalację napełnili,styropian pod podłogówkę się kładzie.... Normalnie budowa z czasem nie wyrabiam,ale wolę tak niż kolejne terminowe obsuwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 30.04.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 ta szachownica szara przy czarnym oknie jest fantastyczna, bardzo mi się podoba mąż na razie tylko w kontakcie telefonicznym, a nawet jakby był na miejscu, to nawet nie wiem, czy obejrzałby te inspiracje nawet myślę o wszystkim na spokojnie, jeśli sama będę pewna swoich wyborów, to myślę, że mogę go jakoś (sic!) przekabacić najważniejsze żeby mi się w głowie poukładało, jakkolwiek to brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 30.04.2015 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Bejaro zdecydowanie masz racje, nie cierpię czekać, łudzić się, że to już już, a tu za chwilę dowiadywać się, że znowu nie dziś, bo wujek/ciocia/babcia/brat umarli/zenia się czy inne kataklizmy fajnie, że się dzieje, już podłogówka leci ? super wydawało mi się, że mam czas, nie spieszno mi, ale tak jakoś chciałabym przyspieszyć, już nie mogę się doczekać kolejnego etapu, byleby już decyzję w sprawie okien mieć podjętą no i jakiś worek pieniędzy po drodze znaleźć czyli masz gaz tak ? jaki masz piec ? Już widzę fachowca od wykończeniówki,Po co to pani...... tjaa.... moje ulubione zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 30.04.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Dostałam doładowania po wstawieniu okien bo nareszcie przeciągi zniknęły. Piec będzie Buderus. Teraz styropian,jak moich wykonawców szczęśliwie ominą wszelkie kataklizmy to w przyszłym tygodniu podłogówka,jak zalejemy je wylewką to będę mogła powiedzieć że zaczynam wykończeniówkę nareszcie. Najdłużej do tego etapu zajęło mi podjęcie decyzji w sprawie okien i drzwi zewnętrznych-jak to będzie za Tobą to z ulgą przystąpisz do dalszych etapów. Tynki instalacje wylewki tylko aspektu technicznego wymagają bo nie trzeba ich na późniejszym etapie oglądać. Tylko będziesz się zastanawiać gdzie jaki kibelek ma stać to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 30.04.2015 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 kibelki, wannę i prysznic mam już zrobiony układ, wiem, co ma gdzie stać, nie wiem, co prawda za ile, ale rozmieszczenie i sprzętów agd i łazienkowych, umywalek, zlewów, lamp, elektryki i reku mam już teraz przypomniało mi się, muszę skontaktować się z panem kominkowym znów zwróciłyście uwagę na pierwszą inspirację ? ile par rogów wisi nad łożem, ciekawe kto komu i w jakim stosunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.04.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 mam nadzieję, ze zbierasz inspiracje wszystkie, zbombarduj nimi męża rogi są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 30.04.2015 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Z moim mężem jest tak jak coś proponuję to muszę mu to pokazać wystarczającą ilość razy w naturze,tak było w przypadku wanny bo mnie podobała się taka z cienką ścianką a jemu gruba,za czwartym razem stwierdził że jednak ładniejsza to moja nawet sprawdziliśmy czy ona nie za wiotka. Pokazuję mu w realu każdy szczegół uszczelkę łączenie np akrylu na wannie wtedy zazwyczaj dochodzimy do porozumienia. Kompromis czasem też wskazany,a najbardziej to to że zaczynamy dostrzegać to co widzi druga osoba a nam umyka,burza mózgów czasem wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 30.04.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 z moim trzeba kilka razy podchodzić do tematu. Kiedy pierwszy raz słyszy mój pomysł patrzy na mnie jak na wariatkę, po czasie kiedy przemysli temat zaczynam od początku, bombaduje go inspiracjami, wizkami i rozwiązaniami technologicznymi. Trzeba powoli urabiać jak ciasto drożdzowe, aż sam stweirdzi ze to jego taki genialny pomysł narobiłam sie jak dziki osioł nadrobiłam wczorajsze zaległości w kopaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 30.04.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Mmelisko imprezka będzie Och jak chcialabym.. ale kto to dla mnie zrobi? skoro ja prawie caly dzien poza domem dzisiaj.. powtorka sprzed roku zero prezentow, zero przyjecia..chociaz zyczenia wirtualne mnie pocieszaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 01.05.2015 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Mmelisko to jest chyba jeden z nielicznych minusów mieszkania na obczyźnie, mam nadzieję, że spędziliście rodzinnie miło czas wczoraj zaczynam się zastanawiać nad garażem, jego dociepleniem lub też nie i zrobieniem odpływów, dziewczyny jak to w Waszych garażach wygląda ? jeszcze myślę o tarasie, w projekcie mam taras i schody półokrągłe, to pewnie jakieś nawiązanie do tych pseudodaszków okrągłych, ale wydaję mi się, że lepsze będą prostokątne, taras także i myślę o jego powiększeniu, czy na to muszę mieć osobną zgodę jeśli w projekcie mam inaczej ? myślałam o wylewanym tarasie i kafelkowanym, mam gdzieś zapisaną inspirację, oo znalazłam, to zdjęcie Kasiorek z tej galerii http://assets0.ogrodowisko.pl/uploads/p/3/31887/original.jpg wydaję mi się, że ciut za mały dla mnie, ale czy w takim stylu większy taras będzie dobrze wyglądał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 01.05.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 (edytowane) Będzie wyglądał, to samograj,jest piękny Tak, musisz mieć osobną zgodę, czy tam projekt zamienny, pytanie, kiedy to najlepiej załatwiać, aby budowy nie popsuć. Zależy, jaku Ciebie urząd działa Pustaki, tzn dziury - zapiankować. Łazienka cudna. Edytowane 1 Maja 2015 przez enedue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts