Stajger 03.05.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Nie wiem czy powinienem się wypowiadać o czyimś domu, bo czasami takie wrzucanie pomysłów szkodzi... ale... Weź pod uwagę, że twój dom jest piętrowy ( te z zdjęć to takie niby parterowki) i masz bardziej płaski dach. Więc jak dasz tą mniejszą to zupełnie zniknie jej wyjątkowość (na jednym zdjęciu widać to doskonale, detale się zacierają) i nie widać tej biżuterii:) Tylko na garażu będzie wtedy widać tą krowowatość duzej dachówki. Edytowane 3 Maja 2015 przez Stajger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.05.2015 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Stajger aj lowju dziękuję za komentarz, przyjmuję tylko szczere opinie właśnie o dach garażu mi chodzi, bo dach na części mieszkalnej i tak sądzę, że nie będzie mojej uwagi skupiał, za wysoko, natomiast garaż i owszem, nie chcę sobie pluć w brodę dzień w dzień z powodu krowich placków ale oczywiście jeeeeeszcze się ostatecznie nie zdecydowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.05.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Witam Widze, ze dach powrocil na tapete.. Ciezki orzech do zgryzienia Taka dachowke to najlepiej jakbys w realu zobaczyla i to na dachu zblizonym do Waszego domu... inaczej ciezko bedzie... ps, Shaggy, Scooter, Safri Duo i inni pozdrowieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.05.2015 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 witaj Mellisko wszyscy na S to trole ? dałam się wkręcić ? w realu raczej nie ma opcji, niewiele jest realizacji, a jak już to nie na bryle domu jak moja, a i kąt dachu większy, chyba mnie ta wielkość odstrasza, chyba wolę drobniejszy wzór, wtedy i gąsiory są mniejsze gabarytowo i jakoś zgrabniej to wygląda, chyba czyli nadal nie mam potwierdzonego wyboru i kolejnych 10 stron dalej pewnie znów będę stała w miejscu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.05.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Ozesz faktycznie tak wyszlo ze same zespoly na S wymienilam no to dla uwierzenia pokaze liste zespolow nie tylko na S bylo zajefajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 04.05.2015 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 eh wspaniałe lata 90 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.05.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 dokladnie taki maly odskok od monotonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aancyk 05.05.2015 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 To ja jeszcze w sprawie świetlika w dachu, świetna sprawa. Mam u siebie w korytarzu i sprawdza się fantastycznie, daje mnóstwo światła i jeżeli się nad nim zastanawiasz to jak najbardziej polecam.Nie mam żadnych siłowników jest zamontowany na stałe bez możliwości otwierania. W zał. fotka (potem skasuję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 05.05.2015 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Aanacyk Kochana jesteś super to wygląda, jestem zachwycona, nie kasuj zdjęcia proszę, widzę kawałek Twojego wykończenia, które także mi się bardzo podoba miłego dnia dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 05.05.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Faaajny korytarz! Aancyk, pozwoliłam skopiować sobie Twoje zdjęcie do mojego katalogu pt. pomysły do wykorzystania Świetlik też mi chodzi po głowie, chociaż i tak obróciłam dom dużymi przeszkleniami na południe i planuję drzwi wejściowe z szybami No ale wiadomo, naturalne światło w domu potrzebne - i człowiek jakiś taki radośniejszy i kwiaty lepiej rosną No a poza tym teraz mam norzaste pokoje, a nowy dom ma być przeciwieństwem obecnego Co do tarasu - planuję robić go z kostki. Naczytałam się o odchodzących i pękających płytkach, tak że trochę się boję. Z drugiej strony teraz na werandzie mam płytki i nic się z nimi nie dzieje po zimie. Wcześniej były deski naturalne.... Deskom jednak już na 100% dziękuję Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 05.05.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 I jak tam ostatecznie będzie z oknami? Dwukolor czy udało Ci się przekonać męża do czarnych? Jak mojemu powiedziałam o takim pomyśle to się w głowę popukał Aaaaale... gdy zobaczył zdjęcia z podobnych realizacji to przyznał mi rację, że to jest klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Iscra na razie żyje dachem, nie znam ostatecznego kosztu i nie podjęłam też finalnie decyzji w sprawie dachówki, więc na razie okna leżą odłogiem, co prawda przechodzi mi przez głowę myśl, że skoro męczę się z tymi wszystkimi dylematami sama, a on jak prezydent stosuje prawo veto, to wybiorę i zadecyduję bez jego udziału, ale tak naprawdę po pierwsze to byłaby złośliwość i nieuczciwość z mojej strony, po drugie jest jeszcze wiele rzeczy do akceptacji, jego akceptacji (bo ja już wybrałam ) po trzecie kocham go bardziej niż okna a po czwarte dach robi mi dziurę w budżecie, muszę pozyskać środki i chyba na spokojnie wybierzemy okna i sfinalizujemy sprawę kredytu byłam wczoraj oglądać dachówki, co prawda akurat w tym składzie nie mieli braasa, ale upewniłam się tylko, że karpiówka jak najbardziej leży mi na sercu, w dodatku czarna glazura to jest to http://pics.tinypic.pl/i/00662/6w1pyvj4pftj.jpg http://pics.tinypic.pl/i/00662/na0d3ams3tm7.jpg http://pics.tinypic.pl/i/00662/3nsw1j7sv2wu.jpg http://pics.tinypic.pl/i/00662/7t82cpo5b6y7.jpg był słoneczny dzień i miałam trudność zrobić zdjęcia, natomiast przy wyjeździe zatrzymałam się przy pierwszej wystawce, trochę wiekowej i dojrzałam takie plamki na dachówce, nie wiem, co to jest http://pics.tinypic.pl/i/00662/e6augk9lyavg.jpg http://pics.tinypic.pl/i/00662/7roxzymg6uls.jpg http://files.tinypic.pl/i/00662/4beby9xj9kh1.jpg to nie był nalot, poświęciłam paznokieć, aby to sprawdzić trochę mnie spłoszyli pracownicy składu, bo stanęli koło mnie, a ja tam zaparkowałam nielegalnie ale zamierzam tam wrócić z patyczkami du uszu i dać do analizy do laboratorium ale tak na poważnie macie pomysły, co to jest ? miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 prawda, że tu w zestawieniu ze standardową dachówką, karpiówka wypada lepiej ? powtórzę to zdjęcie: http://pics.tinypic.pl/i/00662/na0d3ams3tm7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.05.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Karpiówka jest świetna, moim zdaniem, a najbardziej podoba mi się w ciemnych kolorach, np. taka jak na tym zdjęciu z netu Co do tych plamek.... Wyglądają jak jakieś wykwity W każdym razie brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 mother_n zdecydowanie ciemne rządzą, choć wcześniej byłam nastawiona na antracyt, teraz moja miłość przeszłą na czarną glazurę mam ciągle jakieś takie wahania jeśli chodzi o komin i jego wykończenie, w sumie nie to, że mi się tynk nie podoba, ale to, że obawiam się jak mi ta moja ekipa go wykona ... nie miała baba kłopotu, to zaczyna się martwić rzeczami wymyślonymi, eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.05.2015 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Oj tam, ekipa źle wykona komin, to będą poprawiać. Tobie ma się podobać. Masz jeszcze trochę czasu, oglądaj jak najwięcej zdjęć aż będziesz przekonana. Wróciłam do fotek dachówki, które wrzuciłaś i dopiero teraz zauważyłam wielką biedronę na dachu!! Przedtem myślałam, że jest wklejona na zdjęcie Ale jestem spostrzegawcza, dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 ha ha ha, ta biedrona, to większa od głowy konia jest może to odstraszacz na mszyce wieeelkie mszyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.05.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 tynk na kominie przecież taki sam jak na ścianie. jak się boisz ekipy to ją zmień, bo to, że tynk z komina spadnie to nic, gorzej jak tak samo spierdolą elewacje. bo ci innego na komin? chyba nie klinkier karpiówka drobniutka, w porównaniu ze zwykła dachówka. ciekawe jak przy zwykłej dachowce ten kolos z biedronką by wyglądał???? może tylko się wydaję, że taka duża. biedronka cudna Julka byłaby zachwycona. Ale co ona robi na dachu?jak trzeba mieć ostro nasranę w głowie, żeby ja montować na dachu, na TAKIM dachu? Niech Twój facet pokaże że ma jaja i niech bierze ciemne okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stajger 06.05.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ja nie troll:) Przynajmniej nie tutaj Ta dachówka której nie znalazłaś to według mnie Turmalin Braasa. Wiesz może, jak cenowo wypada porównanie szmaragdowej krowy i dworkowej karpiówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Stajger, z każdego Twojego posta leję dzięki za poprawienie humoru szmaragdowa krowa jest droższa o około 20 zł za m2, natomiast to jest taka pierwsza wartość ze strony producenta, zazwyczaj w sklepach, składach itd dostajesz ją z jakimś upustem (tzn każdą dachówkę) więc może być z 16/17 zł różnicy na metrze lepiej, aby wykonawca brał fakturę na siebie, bo vat jest 23% a on materiał z montażem tylko 8 %, więc na tym zyskujesz też Turmalin braasa przejrzałam, masz rację to może być alternatywa, ale chyba i tak zostanę przy karpiówce chcę w tym tygodniu "zaliczyć" obejrzenie dachu w smaragdzie z bliska, aby ostatecznie i bez wątpliwości upewnić się do wyboru, mam nadzieję, że się uda wycieczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts