Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

Nie wiem czy powinienem się wypowiadać o czyimś domu, bo czasami takie wrzucanie pomysłów szkodzi... ale...

Weź pod uwagę, że twój dom jest piętrowy ( te z zdjęć to takie niby parterowki) i masz bardziej płaski dach.

Więc jak dasz tą mniejszą to zupełnie zniknie jej wyjątkowość (na jednym zdjęciu widać to doskonale, detale się zacierają) i nie widać tej biżuterii:)

Tylko na garażu będzie wtedy widać tą krowowatość duzej dachówki.

Edytowane przez Stajger

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stajger aj lowju :D

dziękuję za komentarz, przyjmuję tylko szczere opinie :D

właśnie o dach garażu mi chodzi, bo dach na części mieszkalnej i tak sądzę, że nie będzie mojej uwagi skupiał, za wysoko, natomiast garaż i owszem, nie chcę sobie pluć w brodę dzień w dzień z powodu krowich placków :lol:

ale oczywiście jeeeeeszcze się ostatecznie nie zdecydowałam

witaj Mellisko :)

wszyscy na S to trole ? dałam się wkręcić ? :lol:

w realu raczej nie ma opcji, niewiele jest realizacji, a jak już to nie na bryle domu jak moja, a i kąt dachu większy, chyba mnie ta wielkość odstrasza, chyba wolę drobniejszy wzór, wtedy i gąsiory są mniejsze gabarytowo i jakoś zgrabniej to wygląda, chyba ;)

czyli nadal nie mam potwierdzonego wyboru ;) i kolejnych 10 stron dalej pewnie znów będę stała w miejscu ...

To ja jeszcze w sprawie świetlika w dachu, świetna sprawa. Mam u siebie w korytarzu i sprawdza się fantastycznie, daje mnóstwo światła i jeżeli się nad nim zastanawiasz to jak najbardziej polecam.Nie mam żadnych siłowników jest zamontowany na stałe bez możliwości otwierania. W zał. fotka (potem skasuję).

P1110629.jpg

Faaajny korytarz! Aancyk, pozwoliłam skopiować sobie Twoje zdjęcie do mojego katalogu pt. pomysły do wykorzystania :D Świetlik też mi chodzi po głowie, chociaż i tak obróciłam dom dużymi przeszkleniami na południe i planuję drzwi wejściowe z szybami ;) No ale wiadomo, naturalne światło w domu potrzebne - i człowiek jakiś taki radośniejszy i kwiaty lepiej rosną :wiggle: No a poza tym teraz mam norzaste pokoje, a nowy dom ma być przeciwieństwem obecnego :cool:

Co do tarasu - planuję robić go z kostki. Naczytałam się o odchodzących i pękających płytkach, tak że trochę się boję. Z drugiej strony teraz na werandzie mam płytki i nic się z nimi nie dzieje po zimie. Wcześniej były deski naturalne.... Deskom jednak już na 100% dziękuję ;)

Miłego dnia! :)

Iscra na razie żyje dachem, nie znam ostatecznego kosztu i nie podjęłam też finalnie decyzji w sprawie dachówki, więc na razie okna leżą odłogiem,

co prawda przechodzi mi przez głowę myśl, że skoro męczę się z tymi wszystkimi dylematami sama, a on jak prezydent stosuje prawo veto, to wybiorę i zadecyduję bez jego udziału, ale tak naprawdę po pierwsze to byłaby złośliwość i nieuczciwość z mojej strony, po drugie jest jeszcze wiele rzeczy do akceptacji, jego akceptacji (bo ja już wybrałam ;) ) po trzecie kocham go bardziej niż okna :p a po czwarte dach robi mi dziurę w budżecie, muszę pozyskać środki i chyba na spokojnie wybierzemy okna i sfinalizujemy sprawę kredytu

byłam wczoraj oglądać dachówki, co prawda akurat w tym składzie nie mieli braasa, ale upewniłam się tylko, że karpiówka jak najbardziej leży mi na sercu, w dodatku czarna glazura to jest to :D

http://pics.tinypic.pl/i/00662/6w1pyvj4pftj.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00662/na0d3ams3tm7.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00662/3nsw1j7sv2wu.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00662/7t82cpo5b6y7.jpg

był słoneczny dzień i miałam trudność zrobić zdjęcia, natomiast przy wyjeździe zatrzymałam się przy pierwszej wystawce, trochę wiekowej i dojrzałam takie plamki na dachówce, nie wiem, co to jest

http://pics.tinypic.pl/i/00662/e6augk9lyavg.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00662/7roxzymg6uls.jpg

http://files.tinypic.pl/i/00662/4beby9xj9kh1.jpg

to nie był nalot, poświęciłam paznokieć, aby to sprawdzić ;) trochę mnie spłoszyli pracownicy składu, bo stanęli koło mnie, a ja tam zaparkowałam nielegalnie ;) ale zamierzam tam wrócić z patyczkami du uszu i dać do analizy do laboratorium :lol2: :rotfl:

ale tak na poważnie macie pomysły, co to jest ?

miłego dnia :)

mother_n zdecydowanie ciemne rządzą, choć wcześniej byłam nastawiona na antracyt, teraz moja miłość przeszłą na czarną glazurę

mam ciągle jakieś takie wahania jeśli chodzi o komin i jego wykończenie, w sumie nie to, że mi się tynk nie podoba, ale to, że obawiam się jak mi ta moja ekipa go wykona ... :confused: nie miała baba kłopotu, to zaczyna się martwić rzeczami wymyślonymi, eh...

Oj tam, ekipa źle wykona komin, to będą poprawiać. Tobie ma się podobać. Masz jeszcze trochę czasu, oglądaj jak najwięcej zdjęć aż będziesz przekonana.

Wróciłam do fotek dachówki, które wrzuciłaś i dopiero teraz zauważyłam wielką biedronę na dachu!! Przedtem myślałam, że jest wklejona na zdjęcie :rolleyes: Ale jestem spostrzegawcza, dramat ;)

tynk na kominie przecież taki sam jak na ścianie. jak się boisz ekipy to ją zmień, bo to, że tynk z komina spadnie to nic, gorzej jak tak samo spierdolą elewacje. bo ci innego na komin? chyba nie klinkier :rolleyes:

karpiówka drobniutka, w porównaniu ze zwykła dachówka. ciekawe jak przy zwykłej dachowce ten kolos z biedronką by wyglądał???? może tylko się wydaję, że taka duża.

biedronka cudna :D Julka byłaby zachwycona. Ale co ona robi na dachu?jak trzeba mieć ostro nasranę w głowie, żeby ja montować na dachu, na TAKIM dachu?

Niech Twój facet pokaże że ma jaja i niech bierze ciemne okna! :D

Stajger, z każdego Twojego posta leję :lol2:

dzięki za poprawienie humoru :)

szmaragdowa krowa jest droższa o około 20 zł za m2, natomiast to jest taka pierwsza wartość ze strony producenta, zazwyczaj w sklepach, składach itd dostajesz ją z jakimś upustem (tzn każdą dachówkę) więc może być z 16/17 zł różnicy na metrze

lepiej, aby wykonawca brał fakturę na siebie, bo vat jest 23% a on materiał z montażem tylko 8 %, więc na tym zyskujesz też

Turmalin braasa przejrzałam, masz rację to może być alternatywa, ale chyba i tak zostanę przy karpiówce

chcę w tym tygodniu "zaliczyć" obejrzenie dachu w smaragdzie z bliska, aby ostatecznie i bez wątpliwości upewnić się do wyboru, mam nadzieję, że się uda wycieczka