Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Stajger rozlozyles mnie na lopatki z tym trollem :lol2:

Kurde, zawsze mialam w glowie ze karpiowka to najdrozsza opcja, pozniej plaska dachowka i tradycyjna falowana...czyzbym sie mylila? :rolleyes:

Kjuta, wybacz mi ale czarny dach ni cholere mi sie widzi :( widzialam czarne glazury i kurna..swieca sie bardziej niz psu ja** :sick:

powaznie nie chcesz antracytowej? nie pisze o niej dlatego ze sama taka mam, ale ogolnie.. tak samo kolor okien..

Wczoraj z ciekawosci zapytalam mojego jaki kolor by wybral pomiedzy czarnym i grafitowym/antracytem.. to w sprawie dachu jak i okien wybral ten drugi ;)

Oczywiscie to Wasz dom i Wasze wybory..tylko pamietaj, czym dluzej myslisz tym wiekszy masz metlik w glowie...

u nas byl tez dylemat karpiowka-plaska.. :yes:

ale ze zrezygnowalismy z wolego oka to wiadomo..wybor byl znacznie latwiejszy :D

Emiliaa a co masz do kominu/komina?? z cegly klikierowej? :p :lol2:

Edytowane przez Mmelisa

tynk na kominie przecież taki sam jak na ścianie. jak się boisz ekipy to ją zmień, bo to, że tynk z komina spadnie to nic, gorzej jak tak samo spierdolą elewacje.

do elewacji będę miała kogoś innego, ta ekipa obecna do SSO (przynajmniej pierwotnie do SSO) jest a przed położeniem dachu muszę mieć komin już obrobiony prawda ? stąd moje wątpliwości, czy będzie im się chciało zrobić to dobrze, a mam wątpliwości, że wejdę na wiązary i to sprawdzę

Niech Twój facet pokaże że ma jaja i niech bierze ciemne okna! :D

lepiej niech nie pokazuje :lol2:

a na poważnie, ciemne to znaczy jakie ?

czarne czy antracytowe ?

Mmeliska już się opowiedziała :hug:

w przypadku dachu jeśli zdecyduję się na smaragda, to ten antracyt jest szary, co może ciemny popiół, wg mnie za jasny, ale co ja mogę na podstawie jednej dachówki powiedzieć...

i kurcze podoba mi się taki świecący :lol:

Stajger dziś powinnam mieć wycenę, powiem Ci ile mi wyszła różnica finalnie na całości dachu w materiale między smaragdem a "zwykłą" karpiówką, gąsiory podejrzewam, że to 1/4 wartości dachówki podstawowej

a jak równiutko przyklejona, jedną łapką nawet trzyma dachówkę za róg :lol2:

kurcze no z tymi kolorami, po raz 3 przytoczę zdjęcie w pełnym słońcu robione, co prawda telefonem, ale porównanie jest po lewej antracyt, po prawej czarna glazura, antracyt wydaje mi szary, jasny, natomiast czarny to ciemny kolor (nie ulega wątpliwości :lol: )

http://pics.tinypic.pl/i/00662/na0d3ams3tm7.jpg

no przeciez antracyt to szarosc a nie czern :lol2:

wszystko zalezy kiedy foto bylo robione (sloneczny czy pochmurny dzien) jak i jakim aparatem.. ja mam raz szary dach a innym razem ciemny... w realu jest ciemniejszy :)

i zawsze glazura bedzie bardziej wyrazista.. bo sie swieci jak... :p :lol2:

jakieś te dachówki wszystkie takie same - wszystkie w czerwień wpadają. Zrób taki dach jaki robi się u Ciebie w miescie. WIdzialam tam na guuglach dużo ciemnych dachów. dla mnie mat - ale ja nie znoszę jak się błyszczy. ale z drugiej strony jak u Ciebie duże zanieczyszenie srodowiska to móze zeżreć tą dachówkę :/

okna nie wiem jakie - pasujace do dachówki :p i do wnętrz. Czarne okna bedą pasowały pozniej do czarnych mebli - np stylizowanej konsolki w lakierze fortepianowym :D chyba jestem za czarnymi oknami. grafitowe bedą nijakie.

za to co do dachu nie mogę się zdecydować, daj blache ocynk i po kłopocie :lol2:

kjuta, piękny domek będzie! Chyba kilkanaście stron temu do ciebie zaglądałam:) Widzę, że dzielnie walczysz z dachówką, mnie się bardzo podoba na tym próbniku czarna karpiówka w glazurze ale przy płaskiej dachówce efekt świecenia chyba jest spotęgowany... musiałabym zobaczyc gdzieś taki dach wszędzie dookoła widzę karpiówkę w macie i chyba przywykłam już do takiego widoku ale na próbniku wygląda obłędnie, oczywiście nie tak obłędnie jak bierdronka :p szmaragd też niczego sobie! Do kiedy musisz zdecydować?

, czy ja mam coś niehalo z głową

o to to :rotfl:

jak ktoś lubi bardzo ciemne, to wszystko bedzie sie wydało za jasne,, ajak ktoś lubi jasne to wszytko bedzie się wydawać za ciemne :p

matowa dachowka bedze zmieniać kolor = mokra ciemniejsza - - bedzie sie wypalać w słoncu, bedzie zachodzić nalotem.

to zależy na jakim efekcie ci zależy

Emi rozpracowałaś mnie, a tak się kryłam :lol2: tylko kto Wam takie fotki z biedrą by wstawiał, no kto ?? :lol:

PaniKasiu na smaragd czeka się do około 4 tygodni, powinnam najpóźniej zdecydować się do poniedziałku, przynajmniej Ty jedna rozumiesz moją miłość do glazury :hug:

Emi sama nie wiem jaki efekt chcę osiągnąć, harmonia, spójność, żadnych biedr :lol: a obowiązkowo musi mi się podobać :lol:

Emi czarna glazura, szprosy i dożywotnio sprzątaczka (o pardon pokojówka ;) ) dwa razy w tygodniu :lol2: chociaż mnie by się przydał Jan :lol:

enedue Ty tak marzeniami nie szafuj, gotowa jestem taką biedrę albo i dwie sprezentować Ci i będziesz je musiała obowiązkowo do elewacji przyczepić :lol:

nadal nic nie wiem ;) z dachówką