Stajger 06.05.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 A liczysz tylko prostą czy z obróbkami. Jak ja przed chwilą liczyłem to wychodzi... odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.05.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) Stajger rozlozyles mnie na lopatki z tym trollem Kurde, zawsze mialam w glowie ze karpiowka to najdrozsza opcja, pozniej plaska dachowka i tradycyjna falowana...czyzbym sie mylila? Kjuta, wybacz mi ale czarny dach ni cholere mi sie widzi widzialam czarne glazury i kurna..swieca sie bardziej niz psu ja** powaznie nie chcesz antracytowej? nie pisze o niej dlatego ze sama taka mam, ale ogolnie.. tak samo kolor okien.. Wczoraj z ciekawosci zapytalam mojego jaki kolor by wybral pomiedzy czarnym i grafitowym/antracytem.. to w sprawie dachu jak i okien wybral ten drugi Oczywiscie to Wasz dom i Wasze wybory..tylko pamietaj, czym dluzej myslisz tym wiekszy masz metlik w glowie... u nas byl tez dylemat karpiowka-plaska.. ale ze zrezygnowalismy z wolego oka to wiadomo..wybor byl znacznie latwiejszy Emiliaa a co masz do kominu/komina?? z cegly klikierowej? Edytowane 6 Maja 2015 przez Mmelisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 biedronka cudna Julka byłaby zachwycona. Ale co ona robi na dachu?jak trzeba mieć ostro nasranę w głowie, żeby ja montować na dachu, na TAKIM dachu? spadłam z krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.05.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 nie wiem czy masz klinkier czy nie dlatego nie będę pisać co o nim myślę - bo go nie lubię tak jak miliona innych rzeczy ogólnie pomijając tutaj jego aspekty czysto estetyczne nie pasuje do domu nawiązującego do przedwojennej kamienicy - wtedy na szczęście klinkieru nie znali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.05.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Emilia.. kurna siiiikam oczywiscie ze nie do kazdej bryly taki komin pasuje ogolnie by nie wnikac-tak mam taki ale do mnie on pasuje.. tak mysle tzn smiem twierdzic Szukam tej biedronki i nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 tynk na kominie przecież taki sam jak na ścianie. jak się boisz ekipy to ją zmień, bo to, że tynk z komina spadnie to nic, gorzej jak tak samo spierdolą elewacje. do elewacji będę miała kogoś innego, ta ekipa obecna do SSO (przynajmniej pierwotnie do SSO) jest a przed położeniem dachu muszę mieć komin już obrobiony prawda ? stąd moje wątpliwości, czy będzie im się chciało zrobić to dobrze, a mam wątpliwości, że wejdę na wiązary i to sprawdzę Niech Twój facet pokaże że ma jaja i niech bierze ciemne okna! lepiej niech nie pokazuje a na poważnie, ciemne to znaczy jakie ? czarne czy antracytowe ? Mmeliska już się opowiedziała w przypadku dachu jeśli zdecyduję się na smaragda, to ten antracyt jest szary, co może ciemny popiół, wg mnie za jasny, ale co ja mogę na podstawie jednej dachówki powiedzieć... i kurcze podoba mi się taki świecący Stajger dziś powinnam mieć wycenę, powiem Ci ile mi wyszła różnica finalnie na całości dachu w materiale między smaragdem a "zwykłą" karpiówką, gąsiory podejrzewam, że to 1/4 wartości dachówki podstawowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Mmelisko tej biedronki nie widzisz ?? http://www.holzbau-scheer.de/bildcache/img=bilder=Steildach_Albrecht_Marienkaefer_mit_Mariusz.440x330.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.05.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 ozeszzz w dupe jeza i male jezyki, widze! teraz to i ja widze Tyyylko biedronka nie ma ogonka, nie ma ogonka bieedrooonka a ja jej szukalam na ostatnich fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.05.2015 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 hahaha nie tylko ja jej nie zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 a jak równiutko przyklejona, jedną łapką nawet trzyma dachówkę za róg kurcze no z tymi kolorami, po raz 3 przytoczę zdjęcie w pełnym słońcu robione, co prawda telefonem, ale porównanie jest po lewej antracyt, po prawej czarna glazura, antracyt wydaje mi szary, jasny, natomiast czarny to ciemny kolor (nie ulega wątpliwości ) http://pics.tinypic.pl/i/00662/na0d3ams3tm7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 06.05.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 no przeciez antracyt to szarosc a nie czern wszystko zalezy kiedy foto bylo robione (sloneczny czy pochmurny dzien) jak i jakim aparatem.. ja mam raz szary dach a innym razem ciemny... w realu jest ciemniejszy i zawsze glazura bedzie bardziej wyrazista.. bo sie swieci jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.05.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 jakieś te dachówki wszystkie takie same - wszystkie w czerwień wpadają. Zrób taki dach jaki robi się u Ciebie w miescie. WIdzialam tam na guuglach dużo ciemnych dachów. dla mnie mat - ale ja nie znoszę jak się błyszczy. ale z drugiej strony jak u Ciebie duże zanieczyszenie srodowiska to móze zeżreć tą dachówkę :/ okna nie wiem jakie - pasujace do dachówki i do wnętrz. Czarne okna bedą pasowały pozniej do czarnych mebli - np stylizowanej konsolki w lakierze fortepianowym chyba jestem za czarnymi oknami. grafitowe bedą nijakie. za to co do dachu nie mogę się zdecydować, daj blache ocynk i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 no ale wszystkie te antracyty forumowe co oglądam to są właśnie ciemne, w realu przynajmniej w przypadku dachówki dla mnie jest to kolor jasny i się zastanawiam, czy to zdjęcia przekłamują, czy ja mam coś niehalo z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 ja mam wszystko matowe, nie cierpię błyszczących rzeczy na mnie, natomiast przy dachówce czuję się jak na haju to co było białe teraz czarne i na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 06.05.2015 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 kjuta, piękny domek będzie! Chyba kilkanaście stron temu do ciebie zaglądałam:) Widzę, że dzielnie walczysz z dachówką, mnie się bardzo podoba na tym próbniku czarna karpiówka w glazurze ale przy płaskiej dachówce efekt świecenia chyba jest spotęgowany... musiałabym zobaczyc gdzieś taki dach wszędzie dookoła widzę karpiówkę w macie i chyba przywykłam już do takiego widoku ale na próbniku wygląda obłędnie, oczywiście nie tak obłędnie jak bierdronka szmaragd też niczego sobie! Do kiedy musisz zdecydować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.05.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 , czy ja mam coś niehalo z głową o to to jak ktoś lubi bardzo ciemne, to wszystko bedzie sie wydało za jasne,, ajak ktoś lubi jasne to wszytko bedzie się wydawać za ciemne matowa dachowka bedze zmieniać kolor = mokra ciemniejsza - - bedzie sie wypalać w słoncu, bedzie zachodzić nalotem. to zależy na jakim efekcie ci zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Emi rozpracowałaś mnie, a tak się kryłam tylko kto Wam takie fotki z biedrą by wstawiał, no kto ?? PaniKasiu na smaragd czeka się do około 4 tygodni, powinnam najpóźniej zdecydować się do poniedziałku, przynajmniej Ty jedna rozumiesz moją miłość do glazury Emi sama nie wiem jaki efekt chcę osiągnąć, harmonia, spójność, żadnych biedr a obowiązkowo musi mi się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.05.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 dom udający zabytek - dachówka matowa - niech sie brudzi i uda ze ma 100 lat dom bardziej nowoczesny - dachowka świecąca - zeby zawsze było ładnie czysto i elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 06.05.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ja zupełnie nie wiem, jaką dachówkę wybrać, ale chcę biedronkę, posadzę ją sobie na ścianie Chyba ogólnie to Emila3000 ujęła za jądro problemu, jak by powiedział mój kumpel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 06.05.2015 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Emi czarna glazura, szprosy i dożywotnio sprzątaczka (o pardon pokojówka ) dwa razy w tygodniu chociaż mnie by się przydał Jan enedue Ty tak marzeniami nie szafuj, gotowa jestem taką biedrę albo i dwie sprezentować Ci i będziesz je musiała obowiązkowo do elewacji przyczepić nadal nic nie wiem z dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts