Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

przy katowickiej, jak się jedzie ode mnie z miasta do wawy jest taki bar przydrożny z WIELKIM pająkiem na ścianie brrrrrrrrr :lol2:

oj tam oj tam burzujkie z siebie robisz. czarna glazura jest fajna :D w XXI mamy rózne udogodnienia i pokojówki nie potrzeba - aleJan by się przydał i tak :lol2:

bedziesz mieć odkurzacz centralny, reku -- kurz bedzie się sam wciągał - ja sprzątam co 2 tygodnie, chociaż za bardzo nie ma co sprzątać. Zmiękczacz wody załatwi sprawę łazienki, której myć też nie ma potrzeby. a do okienek Karcherek - zaoszczędzisz czas i bedziesz miała kiedy umyć szprosy :D

a biedroneczki będę takie robić :D Julka już złożyła na nie zamówienie :p

c50110eef1c8f0ca12e0ae59c07544ff.jpg

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Obok mnie są dwa domy obok siebie jeden czarna glazura drugi antracyt widać różnicę szczególnie w słoneczne dni.Gdy jest szaro buro zimą to jest to mniej zauważalne.Trafiłaś na czas kiedy słonca dużo świeże zieleń błękit nieba ...

Chyba cieszę się że z powodów finansowych nie miałam dylematu przynajmniej do kształtu-bo tu widzę i kształt i kolor na tapecie.

Bejaro Ty to dyplomatka jesteś :D

tzn. ta glazuar za mocno waliła po oczach, czy ujdzie ?

Emi czytałam u innych, że dla przyzwoitości kurze ścierasz częściej niż raz na dwa tygodnie :p u mnie nie trzeba udawać ? :lol2:

weszłam w sygnaturkę, te wszystkie prace to są Twoje ?? matko z córą! ja bym się zdenerwowała, gdyby mi jakiś koralik spadł i pokulał się po podłodze, takie rzeczy bezbłędnie znają drogę do najgłębszej norki :lol: skąd masz tyle cierpliwości ? podziwiam za precyzję, cierpliwość i efekty :))

W słońcu błyszczy ale chodzi mi o kolor czarna jest to taka głęboka czerń,gdy pochmurnie ta czerń jest mniej czarna nie ma przepaści kolorystycznej pomiędzy tym antracytem a czernią.

Nigdy nie widziałam karpiówki w glazurze trudno mi sobie to wyobrazić,jak to bedzie wyglądać,więc sie nie wypowiadam.

Karpiówka w antacycie mi się podoba ale w angobie całkiem matowa za to nie bardzo,bo chropowata i porasta.

Jak podoba sie błysk to bierz i już.

czasem mnie dopada przyzwoitość, że trzeba częściej niż 2 tyg, posprzątać w domu - wtedy zazwyczaj siadam i czekam aż minie :rotfl: a tak na serio jestem pedantką i lubię czystość i porządek. Zazwyczaj przed weekendem robię większe porządki, na co dzień wystarcza 30 min -godzinka max na odkurzenie, starcie kurzy - np przy tv, przeleceniu mopem podłogi, 90% tego czasu zajmuje mi usunięcie szkód po moim nie takim już małym szkodniku, który niczym chomik lubuje się w cięciu papierków.

Ale mogę sobie też pozwolić, żeby przez 2 tygodnie ciurkiem orać w ogrodzie, albo sobie chorować spokojnie i dom nie wygląda jak willa Adamsów. Nie jestem niewolnikiem domu, jak sama widziałaś mam dużo lepsze zajęcia niż tyrać w domu :)

ooo to bedzie glazura :D no i dobrze, bo ileż można nad dachówką dumać??? :p

dom udający zabytek - dachówka matowa - niech sie brudzi i uda ze ma 100 lat

dom bardziej nowoczesny - dachowka świecąca - zeby zawsze było ładnie czysto i elegancko

sorki ale ja u siebie nie wyobrazam swiecacej dachowki :o

przeciez to by wyszedl koszmamrek a nie piekny nowoczesny domek z takim czyms blyszczacym.. od kilku lat dachowka lezy, drzewa tez sa w poblizu i jakos nalotu nie widze :p

DSC06221.JPG

Nie ingeruje w wybor, tylko bronie swojego dachu :p :lol2:

Trzymam kciuki za zamowienie :D

mam nadzieje, ze predzej niz pozniej padnie takie haslo : Dach zamowiony :D

heloł Anniko :welcome: witaj ponownie :)

Mmelisko Twój dach jest naprawdę wspaniały, gdybym miała bryłę domu ciut nowocześniejszą wybrałabym dokładnie taką samą dachówkę :hug:

dopiero teraz uświadomiłam sobie, zależy mi na tym bardzo mocno, aby mój dom z wyglądu był dla mnie piękny, abym codziennie przy wracaniu do domu mogła się uśmiechnąć niezależnie w jakim nastroju jestem i z jakimi problemami wracam, cóż może to płytkie, ale poprawia mi samopoczucie coś ładnego, mojego :wiggle:

dlatego tyle stron poświęconych dachówce, pewnie jeszcze więcej będzie poświęconych oknom :lol: najwyżej urządzanie wnętrz trochę poczeka

Emi żartowałam z tym sprzątaniem ;) ja tam sprawdzę, czy 3 tygodnie się da nie wycierać kurzu :lol:

miłego dnia!

Gdyby kjuta w Polsce było więcej takich jak ty to byłoby tutaj pięknie :) tak brzydota tego kraju (chodzi mi głównie o to co powstaje w miastach) sprawia że czasem nie chce mi się wychodzić z domu.

To jest niesamowite ze kiedyś potrafili zrobić coś co teraz nawet będąc ruina jest zachwycające, a teraz stawiają paskudne potworki i wszechobecne gumowe reklamy a jeszcze gorsze ze nikomu to nie przeszkadza

Ale pomarudzilam ;)

ooops przepraszam, poprawię się na przyszłość :hug:

przeniosłam się z Wątku enedue

te schody mi leżą na sercu :rolleyes:

http://www.bajkowydworek.mojabudowa.pl/pliki/bajkowydworek/image/schody_1.jpg

Edytowane przez kjuta

Schody piękne, ale jak nie chcesz przekopywać się potem przez dziesiątki stron swojego tematu, to zrób sobie katalog na dysku :D U mnie już jest masa fotek podzielonych na pomieszczenia. Osobno mam też zdjęcia drzwi i okien :D A w jeszcze innym miejscu trzymam linki do konkretnych mebli, które mi się uwidziały. Dzięki temu łatwiej mi będzie poukładać to wszystko, gdy już przyjdzie do urządzania ;)