Bejaro 12.05.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 od dołu będzie szła rura nie wiem, czy to dopowietrzenie czy odpowietrzenie, z facetem z reku gadałam, powiedział, że ciepło z kominka będzie rozprowadzane po chałupie, gadałam z facetem od kominka, potwierdził, że specjalnie pod reku można dostosować kominek ale i tak nic nie wiem, zaraz obdzwonię ich jeszcze raz Ta rura po podłodze to doprowadzenie powietrza tylko i wyłącznie do wkładu kominkowego jak to robisz to kominek z zamkniętą komorą spalania,inaczej to bez sensu nie trzeba innej wentylacji do kominka sam komin spalinowy. I do reku właśnie takie kominki są dedykowane. A wyglądają dokładnie tak samo jak normalne ale są szczelniejsze w czasie palenia gdy mają zamkniętą szybę czerpią powietrze tylko z zewnątrz przez tę rurę czy tam kanał płaski. W czasie otwarcia np aby dołożyć drewna kominek zacznie pobierać powietrze z salonu. Kominki z otwartą komorą spalania mają dodatkowe szpary i w czasie palenia powietrze z salonu jest dostarczane do kominka,nie ma wtedy tego dodatkowego kanału w podłodze I wtedy robi się jakieś podciśnienie czy coś w połączeniu z reku,ale nie wiem dokładnie jak i co,zakłóca się wymiana powietrza nie zna się. Mam kominek starego typu,a teraz latałam z dolotem powietrza z zewnątrz bo na taki się decydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.05.2015 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 oto efekty mojego rozjeżdżeniatutaj drugie ujęciejak się podoba smaragd na dachu kopertowym ? Bejaro byłam oglądać meyer holsen dachówki, pan odradzał nam braasa, ale nie umiał podćc konkretnej przyczyny, strasznie nachalny był, jak widział moje zainteresowanie dachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 12.05.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.05.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 bosko wygląda, wcale nie taka duża na dachu zresztą lubię duzę dachówki, moja też do malutkich nie należy z poł metra ma jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.05.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 a jak Twoje odczucia??????????? do której dachówki serce Ci mocniej bije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 12.05.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 a jak Twoje odczucia??????????? do której dachówki serce Ci mocniej bije? noo z biciem serca to roznie bywa ostatnio jezdze sobie z moim M po salonach samochodowych.. mowie pokaz mi to volvo na zywo... oki patrze i patrze-no jest oki... ale moja glowa ucieka dalej... widze, jest! stoi! podchodze blizej i blizej, serducho wali jak szalone! jest! bmw x6... serce wali jak szalone, czuje goraco i nagle... zamarlo na widok ceny by to jasna cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 12.05.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 oto efekty mojego rozjeżdżenia tutaj drugie ujęcie jak się podoba smaragd na dachu kopertowym ? Bejaro byłam oglądać meyer holsen dachówki, pan odradzał nam braasa, ale nie umiał podćc konkretnej przyczyny, strasznie nachalny był, jak widział moje zainteresowanie dachówką Nam odradzał brassa i Koramica i polecał wiadomo co meyer holsen. Nie kupowałam tam dachówki ale cegłę klinkierową, a dachówek dużo to oglądałam. Mnie ten szmaragd się podoba bardziej niż karpiówka jest niespotykany i elegancki. Chyba że chcesz coś mniejszego formatu,ale na zdjęciach nie widać aby był olbrzymi jak wychodzi w realu? Na dachu kopertowym wygląda dobrze jak chcesz niespotykaną dachówkę to jest to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.05.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 oj tam dom sprzedaż i akurat Ci starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.05.2015 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 (edytowane) wygląda mega elegancko, trochę jak ta blacha co nam sie tak strasznie podoba. Dach jest wyyyysoko nad głową i ma duuuzą powierzchnie. Nie odczuwa sie wielkości dachówki, znika w perspektywie. taaa sprawdziałam - moja dachówka ma 49 cm długości :D Edytowane 12 Maja 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 12.05.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 oj tam dom sprzedaż i akurat Ci starczy akurat czyli jak sie chce to sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.05.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Wszystko sie DA a ta dachówka jest na prawdę piękna i na wymiary nie patrz, ona ma po prostu taka być i już, w tym cały jej urok. sprawdziłam moja dachówkę i ma 49 cm długości i mam foto mojego grzybka - a raczej lufy armaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 dajesz tę lufę a powracając do dachówki, nie będę kłamać zraziło mnie zdjęcie z biedrą stąd jazda po osiedlach i wyszukiwanie alternatywy, wczoraj dostałam jednak adresy z realizacja smaragda i akurat ten domek na zdjęciach (stary dom przerobiony w stylu bardzo mi leżącym na sercu, efekt będzie świetny) jest mniej więcej takiej samej wysokości, co prawda on ma/miał strych (wcześniej były lukarny) i ten trójkąt na dachu, no urzekło mnie, nie ma co ukrywać, ale zamiast tego odczucia: super, już wiem, co chcę, jest totalny mętlik, nie rozpoznaję swoich emocji całe szczęście mąż jest za smaragdem, a jeśli już za karpiówką to czerwoną i w koronkę, więc w sumie nie mam wyboru w ogóle nie ma efektu "wielkości" i przytłoczenia gabarytami, ale fakt wysoko ten dach, przy okazji naogladałam się w okolicy starym rombowym dachom i stwierdziłam, że ten smaragd to nie żadna nowość jeśli chodzi o kształt, wpadli juz na to wcześniej no i przekonałam męża do ciemnych okien (fanfary ) ale ale wiecie jak to z babą i jej humorami, akceptację na okna mam, ale nie wiem czy skorzystam od jutra zacznę jazdę po oknach w weekend załatwiam pana kominkowego dziś zaczynają mi murować piętro, wczoraj pan pomierzył mury pod konstrukcję wiązarów, odchyłki 1/2 cm a o 4 cm uszczuplili mi garaż, dużo ? miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 [quote=kjuta; , no urzekło mnie, nie ma co ukrywać, ale zamiast tego odczucia: super, już wiem, co chcę, jest totalny mętlik, nie rozpoznaję swoich emocji Rozumiem doskonale bo to jeden z pierwszych wyborów które będzie widać,dlatego wzbudza takie emocje. Szmaragd ciemne okna będzie elegancko. Moja lufa to lufcik wygląda tak: http://image.ceneo.pl/data/products/30916492/i-askot-kominek-odpowietrzajacy-typ-m-z-dachowka-koramic-alegra-9-antracytowa-angoba.jpg?=7ac2a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Przede wszystkim brawa dla męża !!!! Będziesz mieć najpiękniejszy dach na całym forum :wiggle: poproś projektantkę niech ci wrzuci te czarne okna do projektu i dorzuci kilka czarnych mebli dla smaczku zresztą czarny kolor jest tak uniwersalny jak biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ta lufa to taka klamka do zachrystii a dajecie stopnie kominiarskie ? kiedy trzeba dać ? widziałam kilka dachów ze stopniami i nic ich tak nie szpeci jak właśnie one, to płotki śniegowe można zrobić prawie niewidoczne, ale te schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ta lufa to taka klamka do zachrystii a dajecie stopnie kominiarskie ? kiedy trzeba dać ? widziałam kilka dachów ze stopniami i nic ich tak nie szpeci jak właśnie one, to płotki śniegowe można zrobić prawie niewidoczne, ale te schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) u mnie schodków nie ma i nie ma włazu na dachu :P:P Edytowane 13 Maja 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 u mnie schodków nie ma i nie ma włazu na dachu :P:P U mnie dokładnie tak samo,płotków też nie ma. Trzeba dawać powyżej którejś kondygnacji,wystarczy jednak że kominiarz podpisze odbiór. U mnie parterówka nie jestem w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 13.05.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 hejka, smaragd wygląda bardzo elegancko, nie widać jego gabarytu, na Twoim dachu będzie wyglądał idealnie choć karpiówka także pasuje, tylko czerwień i koronka jakoś do mnie nie przemawiają (przynajmniej nie na dachu:rolleyes:). Wczoraj miałam rozmowę z panem od okien, szykuje dla nas wycenę jak zaczęlam wypytywac o wiedeńskie szprosy to chciał mnie zbyć ,a to że drogie, a to że gwarancji nie ma na nie itp itd, skoro mają w ofercie to jak mogą nie dawac na nie gwarancji? eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 płotków też nie ?muszę doczytać o tych stopniach kominiarskich, skoro to jest uregulowane Kasia ciekawe dlaczego odżegnują od szprosów ? a z jakiej firmy masz wycenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts