PaniKasia 13.05.2015 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 na razie czekam na wycenę z agat plus, mam też dwie wyceny ale na szprosy międzyszybowe z ms okna i z firmy okno z Nowogardu, wszystkie z polecenia. Tylko muszę jeszcze powyceniać szprosy wiedeńskie no i przede wszystkim pojechać i pooglądać te okna na żywo. Wczoraj usłyszałam, że niby na kleje do wiedeńskich nie ma gwarancji. Wg mnie to bzdura nie można mieć w standardowej ofercie czegoś czego nie obejmuje gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 niefajna polityka firmy, maja w ofercie, ale nie polecają... myślałam, że w ofercie są sprawdzone produkty, a nie babole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.05.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 u mnie schodków nie ma i nie ma włazu na dachu :P:P u mnie tez nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Płotków nie mam tez teraz i przeżyłam 16 zim a ostrzejsze bywały. Jak będzie trzeba to nad samym wjazdem do garażu damy. Stopnie albo pd krawędzi dachu do komina wtedy bez włazu, albo od włazu do komina jeżeli wyłaz przy samym dachu to tylko przy kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 13.05.2015 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 tzn wycenę robi mi pan który zamawia okna i zajmuje sie montażem, więc trudno powiedzieć jak producent by się do tego odniósł. Mnie też to troszkę zniesmaczyło. Tez nie mamy żadnych włazów kominiarskich itp -parterówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 u mnie na dachu tylko lufa i dachówka wentylacyjna. Śniegu to ja chyba z 5 lat nie widziałam, chyba, że to była Wielkanoc albo długi weekend majowy nam chyba szprosy normalnie wyceniali, bez fochów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury, wymóg wykonania stałego dojścia do kominów dotyczy tylko dachów o spadku ponad 25 % oraz dachów pokrytych materiałami łamliwymi 25% to się na stopnie przelicza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 a jeśli mam łazienkę nad łazienką to ta lufa musi być podwójna czy pojedyncza wystarczy ?a dachówek wentylacyjnych nie macie tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 13.05.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 u nas będą 2 wentylacyjne w garażu i od okapu. Taak teraz zamiast klient fochowac to fachowcy fochują,"nie da rady" to ich życiowe credo, wiadomo nie wszyscy ale tych nafochowanych przybywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 25% to chyba 14 stopni???? jak masz łazienki jedna nad drugą to bedzie tylko jedna lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 jeśli okap mam w końcu w tym pi pi... kominie wentylacyjnym podłączony, to rozumiem, że dachówki wentylacyjnej już nie potrzebuję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 jeśli 25% to 14 stopni, to każdy dom z dachem skośnym powinien mieć stopnie, ale Wy nie macie, więc chyba to nie tyle stopniposiadanie stopni kominiarskich nie jest uzależnione od wysokości budynku, ewentulanie może posiadacie właz/okno w pobliżu komina, todaje prawie bezpośredni dostęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 okap masz w kominie, ale gdzieś tam obok będzie lufa bo masz tam nad kuchnią łazienkę i do niej potrzeba wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wentylacyjne przy deskowanym nie potrzebne chyba bo wentylacja przez rozcięcie w kaletnicy ja tak mam ale dopytaj dekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 u mnie deskowanie i mam dachówki wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 jasne jasne chodziło mi raczej o wyliczenie na sztuki tych wentylacyjnych dachówek, cholernie drogie są czyli łazienki 2 w jednym pionie = 1 sztuka łazienka druga nad kuchnią = 1 sztuka garaż= 1 sztuka, czyli w sumie 3 sztuki extra drogich dachówek ? warto dachówkę antenową mieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ja nie mam użytkowego stryszku (2 matry na 2 metry wychodzi ) i stąd trzeba wentylować o ile dobrze to wszystko skojarzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 a planujesz zwykła antenę????? dachówkę zawsze można wymienić. a dachówki wentylacyjne to chyba raczej sam dach wentylują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wentylacyjne do wentylowania dachu połaci ja nie mam poddasze nieużytkowe.Odpowietrzające inaczej to te kanalizacyjne do których podpina się rurę trzeba mieć taki dynks do łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 13.05.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Jeżeli jestes pewna, że będziecie mieć antenę na dachu, to warto wziąć, my bierzemy na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts