kjuta 13.05.2015 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 w temacie tv anten jestem zielona, na pewno mój syn planuje kilka anten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wentylacyjne do wentylowania dachu połaci ja nie mam poddasze nieużytkowe. Odpowietrzające inaczej to te kanalizacyjne do których podpina się rurę trzeba mieć taki dynks do łączenia. dynks na etapie zamawiania dachówki ? czy podpinania ? i co za dynks ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Na etapie podpinania albo teraz może być pierścień jakby łączący dachówkę z rurą kanalizacyjną. http://images.sklepy24.pl/96692523/15707/large/rura-przylaczeniowa-spiro-do-kominkow-wentylacyjnych-o-srednicy-fi-75-110-125-szara-firmy-fcb.jpg Edithttp://www.sklepy24.pl/szukaj/rura+przy%C5%82%C4%85czeniowa+elastyczna+fi+110+do+kominka+wentylacyjnego Różne wymiary są. Edytowane 13 Maja 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 to jest jakiś standardowy ? pasujący do wszystkich rodzajów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 u mnie lufa była zakładana poł roku po zrobieniu kanalizacji a rok od zrobienia dachu. Na etapie kładzenia dachówki nie wiesz gdzie ci dokładnie ta rura kanalizacyjna wypadnie. strasznie sie broniliśmy przed tą lufą, kombinowaliśmy jak dać do komina tą kanalizacje. ale niestety przegraliśmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Nie musi pasować do średnicy która jest na dachówce i średnicy rury kanalizacyjnej to zbyt skomplikowane dla mnie ale dekarz powinien wiedzieć a kanalizacyjna w projekcie fi jakie jest masz. Może redukcja jakaś ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 czyli, jak na razie poza mną to jest na tym etapie jak myślicie zrobić ten stryszek użytkowy ? i tak muszę wejście na strych zrobić, mój młody to taki wynalazca, więc kącik mu się przyda na nasłuchy samolotów, musiałabym w takim razie w okno dachowe chyba też zainwestować choć z drugiej strony, on zaraz na studia wyjedzie i cała organizacja stryszku pod niego będzie nieaktualna chyba najpierw przejrzę projekt z wymiarami, a dopiero później będę planować robicie jakieś specjalne miejsca pod Waszych mężów, dzieci, nie wie np kącik majsterkowicza itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 a stryszek nie przyda ci się jako stryszek???? może okna tam nie robić jak drogo wychodzi, ale jakoś to przygotować. U mnie stryszek wyszedł malusieńki i idą tam rury od reku, wszystko jest zapianowane, strychu nic nie zostało. Nawet schodów już tam nie montowaliśmy. A plany z nim zwiazane mielismy ogormne mąż ma swój pokój, ja też zrobiłam dla siebie pracownie. Julka ma duży pokój, żeby spokojnie mogła tam sobie postawić sztalugi czy co będzie chciała, Do tego mam piwnicę, jakby któreś z nas naszło na majsterkowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 13.05.2015 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 kjuta, my mamy nieużytkowe poddasze ale 4 okna i konstrukcja z wiązarów na 50mkw została wzmocniona, na tych 50mkw będzie pociągnięte ocieplenie na krokwiach bo na reszcie dachu ocieplenie tylko na stropie i tam robimy bawialnie dla dzieciaków, cymbergaj, sztalugi farby i wszystko to czego nie mam ochoty sprzątać po nich:) Szczególnie, że pokoje maluchów nie należą do olbrzymich;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ale jakoś na strych można wejść choćby do tych rur z reku w razie potrzeby ?masz coś takiego ? http://www.jaw.com.pl/okna/schody/schody-start4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Kasia no to na pewno to nie jest nieużytkowe poddasze 50 m ? to całe moje obecne mieszkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 13.05.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 oj tam oj tam, oficjalnie jest to strych, konstrukcja wzmocniona bo klamoty na strychu swoje ważą a piwnicy niet, a okna no przecież jasność muszę mieć na strychu a nie ciemność a wejście takie jak na Twoim zdjęciu powyżej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 no tej drabinki nie opłacało nam się montować, po to, żeby kiedyś pewnie nigdy nie wejść do tych rur reku, jest tylko właz i się drabinę przystawi zwykła 50 metrów - ładna bawialnia wyszła. Taki pokój dla dzieciaków to fajna sprawa. Iwonko jaka tam jest wysokość na tym stryszku?? powierzchnie masz chyba duża bo, ścianka kolankowa chyba wysoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 nie mam ścianki kolankowej wcale, nie mam stropu wylewanego, na mury pełnego pietra idzie konstrukcja z wiązarów, te dwa metry na dwa metry to jest środek stryszku pełnowymiarowy, reszta jest niższa i częściowo (gęsto) usiana wiązarami akurat miejsce dla hobbysty radiooperatora ewentualnie miejsce aby teleskop wstawić, choć teleskop woli przestrzeń otwartą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 wiesz co musisz zobaczyć kiedy zrobią ci tą konstrukcje dachu, wejdziesz tam, rozejrzysz się, czy robić pokój, czy zostawić stryszek - np. na schowanie nart, czy choinkowych ozdóbek. a okno za 400 zł można kupić. nie musi być wypas ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 ło matko z nartami nie będę się tarabanić na górę, mam w sezonie 5 par używanych, składowisko chcę zrobić w garażu dobra, obejrzę na żywo i zadecyduję jak myślicie nad garażem też zrobić schowek ? no bo już stryszek użytkowy to to nie będzie, nigdy dość miejsca prawda ? podczytuję inne dzienniki jak zrobię dach, okna, potem co ? elektryka i tynki, czy elektryka, hydraulika (wod-kan), tynki na ścianie, oc, ogrzewanie podłogowe, tynki podłogowe ? w jednym dzienniku widziałam tak SSZ potem elektryka tynki wewnątrz i już docieplenie czy docieplenie mogę zrobić po SSZ bez żadnych prac wewnątrz ? nie wiem jaki wygodny dla siebie przyjąć plan, bo tak naprawdę powinnam się juz umawiać z jakimiś dalszymi wykonawcami na termin ? o rajusiu ile czasu trzeba aby to logicznie i logistycznie pochwytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 13.05.2015 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Najpierw sprawdż gdzie to okno na strychu wypada bo ono musi wejść między krokwie. Stryszek nad garazem polecam mam lądują tam narty parawany doniczki resztki kafelek ..... super sprawa zimą kosiarka i gril. Kolejność koniecznie prace mokre przed ociepleniem aby nie było grzyba,osobiście jestem za tym aby tynki były przed wylewkami bo największy syf z tego. U mnie było tak Elektryk,instalacja kanaliz i wodna geberity tynki,potem druga część podłogówka i styro OP wylewki-teraz kafle w kotłowni bedą i reszta instalacji CO I CWU Jak planujesz ocieplać chyba strop ? to komplikuje trochę bo trzeba ściany stryszku ocieplić tego obserwatorium Edytowane 13 Maja 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) alarm, elektryka i hydraulika, odkurzacz (gniazda w ścianach) przed tynkami. później odkurzacz cd, rekuperacja, ogrzewanie podłogowe, wylewki. ocieplenie możesz robić wcześniej, ale chyba jeszcze nie teraz, niech dom trochę się przewietrzy, styro go uszczelni. Edytowane 13 Maja 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.05.2015 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 no właśnie na razie nie planuję, bo jak wiadomo jeszcze nic nie wiem tak naprawdę, nie wiem, czy jednak nie staniemy na SSZ i nie zrobimy przerwy męczy mnie temat docieplenia dachu, tu krokwie, tu zostawić wentylację, tu nie dociskać na siłę wełny (nie wiem, czy w ogóle wełną będę docieplać ale gdzieś przeczytałam o wełnie), pojemność mojego mózgu jakaś chyba ograniczona, muszę wyrzucić z głowy już dachówki i zrobić miejsce na inne wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.05.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 wełna nie jest najlepsza, po czasie opada, a jak ją wilgoć dopadnie to po wełnie. do tego pyli podobnie jak azbest przerwę warto zrobić, niech dom odpocznie, osiądzie, wilgoć z niego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts