Emila3000 15.05.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 nie da sie tego poprawić jakoś, wyburzyć, mymurować od nowa. Walcz o te okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.05.2015 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 zrobiłam na szybko proporcje, kątem dachu się nie przejmujcie nie mam kątomierza ani cyrkla http://files.tinypic.pl/i/00665/ohm9c58gwva6.jpg na tym oknie przy garażu bardziej, ale chyba nie jest tak źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 15.05.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 zrobiłam na szybko proporcje, kątem dachu się nie przejmujcie nie mam kątomierza ani cyrkla http://files.tinypic.pl/i/00665/ohm9c58gwva6.jpg na tym oknie przy garażu bardziej, ale chyba nie jest tak źle ? Nie rozumiem jednego nie masz jeszcze ścian piętra tak? Chcesz okna wyższe na wysokość 150 jak na parterze dlaczego nie zrobią większych otworów bo chyba wysokość piętra spokojnie pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 15.05.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 nie zrobią na 150 bo koniec okna wejdzie pod konstrukcję dachu, pod okap i będzie to jeszcze gorzej wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.05.2015 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 wygląda ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 16.05.2015 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 A okno przy garażu nie powinno być zlicowane z wewnętrzną krawędzią okna na parterze? Bo tak jest po drugiej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.05.2015 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 no właśnie nie jest prawda jest taka, że projektu nie przeanalizowałam, ani ja ani mój mąż, ani razem ) takie rzeczy wychodzą jak nie ma już czasu na mądre decyzje zaczynam myśleć, że nie mam szczęścia z tym moim wykonawcą, ściągnęli wczoraj szalunek ze schodów, to co zobaczyłam to dla mnie zgroza, beton jest ziarnisty i kruchy, a wygląd tych schodów to jakaś ku#$%@ karykatura http://images.tinypic.pl/i/00665/wjco6yq7zt49.jpg http://images.tinypic.pl/i/00665/v3i8t8erybnn.jpg http://images.tinypic.pl/i/00665/9fponja8ti4i.jpg http://images.tinypic.pl/i/00665/g4gsn2d7fvb4.jpg i tu część stropu ziarnista, mąż twierdzi, że się czepiam, bo przecież to tak wygląda, ale przejrzałam mnóstwo dzienników budowlanych, nie tylko tu na muratorze i z takim efektem spotykam się po raz pierwszy http://images.tinypic.pl/i/00665/8l8m75hfwsht.jpg czy ja faktycznie przesadzam, że chcę mieć estetycznie ładnie wylane schody, jak pomyślę że do takiego ziarnistego betonu będą mocować balustradę, to mam wizję że pół schodów odpadnie, nawet nie jestem wściekła, jestem cholernie rozżalona i normalnie mi się płakać chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 16.05.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 cholera, nie wiem, co powiedzieć, nie znam się na betonie i jak to powinno wyglądać, czy to ma jakieś znaczenie wytrzymałościowe. Chyba trzeba KB i niech robią jeszcze raz, jakby co trzymaj się, wiem, jak to smakuje, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.05.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Schody faktycznie wyglądają tragicznie, chociaż też nie podejmę się oceny technicznej... Od razu dzwoniłabym do kierbuda, żeby to zobaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.05.2015 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 wysłałam mu na maila zdjęcia, w weekendy nie będę go nękać, ale powiem Wam, że nerwy i stret z tym związany trzyma mnie od wczoraj, mocno tłumacza sama sobie, będzie źle, rozbiorą schody i wyleją nowe, ale co ze stropem tam na przekroju stopu też widać ziarnistość jestem zdesperowana na tyle, że sciągną mi całe wymurowane piętro, zbiją strop i na nowo zaleją i strop i schody, ja będę bałą się po tym chodzić dzisiaj jadę na targi budowlane po obiedzie, może choć trochę moje myśli odbiją od ponurych klimatów miłej niedzieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 17.05.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 kjuta no schody nie wyglądają dobrze, ale może poczekaj na opinię kierbuda. Wygląda jak źle rozrobiony beton i za wcześnie zdjęte szalunki, z tą ekipą szybciutko bym się pożegnała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 17.05.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Jeżeli Targi w Spodku to byłam dziś razem z przesympatyczną forumowiczką- wypatrzyłaś coś? Ten beton wygląda na źle zawibrowany lub nie wibrowany wcale KB konieczny na miejscu i opinia. I jaki beton tam był lany ? Nie martw się na zapas tylko poczekaj na opinie,ale ta ekipa nie jest godna zaufania niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.05.2015 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Kjuta, panowie niech te schody przeszlifuja do rownosci, a reszte to i tak zakryje drewno. Boki i spod tez niech wyszpachluja dziury, bo kuc to bez sensu. Beton byl za gesty, ale tutaj brak wibracji dal taki efekt powinien byl byc zawibrowany. Stropem sie nie zalamuj..jak to moja polowka mowi-taki strop to i na bloku wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.05.2015 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 wypatrzyłam sztukaterię na elewację był przedstawiciel lider'a okien ms i w sumie dlatego byliśmy na targach, bo w sobotę nie mogliśmy zajrzeć do salonu, bo był zamknięty ze względu na targi. przejrzałam sobie wszystkie okna dostępne w spodku, obejrzałam kaloryfery ozdobne, mosiężne robione na stare, chyba przyda mi się taki jeden w łazience i trochę wyluzowałam choć powiem Wam, że rozumiem teraz dokładnie powiedzenie, że przez budowę prosto do rozwodu, nie to że na co dzień u nas sielanka, ale te okna mnie wykańczają, tzn dociekliwość mojego męża kto zawinił jakby ustalenie winnego cokolwiek teraz da powiedzcie mi prosze jeszcze jedno, jeśli mam wymiary okna np 180 na 150 to znaczy, że są to wymiary tak naprawdę wnęki okiennej w murze, nie samego okna ? ile mam brać pod uwagę, że okno się zmniejszy, jedni przedstawiciele mówią 8 cm drudzy 6,5 cm o jakimś tam docieplenie przyparapetowym mówili i chyba stanie na oknach dwukolorowych jednak, ciemne na zewnątrz, białe w środku, nie wiem, czy to do końca dobry wybór, ale dzisiaj nie będę drążyła tematu z mężem, bo coś czuję, że to się źle zakończy jutro KB będzie na budowie, będą zalewać słupy, zobaczę, co powie w temacie schodów i tyle na dziś teraz się odstresowuję dalej przy drinku i książce buziaki! i dziękuję, że jesteście bez Was popadłabym całkowicie w marazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 17.05.2015 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Na każdej stronie producenta okien jest instrukcja montażu tam są wytyczne tych luzów w skrócie im większe okno np tarasowe tym wiekszę luzy okno mniejsze niż wymurowany otwór. Ciepły parapet to jest ze styroduru taki profil montowany pod oknem, nie mam to się nie wypowiadam. Miłego odstresowywania. Kaloryfery widziałam fajne a mnie z zauroczył na żywo okap wysuwany z blatu. I rynny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.05.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 my wpadliśmy późno i poprzestałam na najbardziej palących potrzebach co prawda do mebli kuchennych też weszłam, tapety angielskie chciałam obejrzeć, ale panie nie miały katalogu, teraz jestem ciekawa jestem tego okapu, co to za firma ? kiedy następne targi ? pojadę wtedy z rana i raczej sama, bo mój mąż tylko mi towarzyszył z wymiarami zgłupiałam, bo w projekcie naniesione np 180 na 150 i w wykazie stolarki okiennej takie same wymiary, więc nie wiedziałam, czy okna mam odpowiednio powiększyć, czy odpowiedni dany producent sobie pomniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.05.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Kjuta, nie wiem czy zauwazylas moj post wyzej, bo pisalysmy jednoczesnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 17.05.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Nastepne chyba jesienne bo w wakacje nie ma a okna zrobią Ci pod wymiar otworu i już,bez stresu różnica kilku centymetrów .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.05.2015 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Kjuta, nie wiem czy zauwazylas moj post wyzej, bo pisalysmy jednoczesnie zauważyłam Kochana Twój mąż oglądał moje schody ? mówi że wytrzymają ? pocieszasz mnie bardzo, dziękuję Bejaro akurat na jesień będzie stan pozwalający na więcej szaleństw w środku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.05.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 wytrzymaja wytrzymaja tak ogladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts