Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi co ja bym bez Ciebie zrobiła :hug:

dobrze, że przypomniałaś mi o tych zdjęciach, na dzień dzisiejszy dla nie w odbiorze nie ma w tym pazura, raczej ciemna masa z tego wychodzi...

chyba że trzasnę ciemne okna ale drzwi i bramę chabrową :lol:

kolejne zestawienie :wiggle:

http://european-web.org/wp-content/uploads/2014/09/Extraordinary-White-House-Decoration-ideas-for-stunning-Exterior-Transitional-design-ideas-with-black-door-black-trim-black-windows-dark-trim-hanging-lanterns-house-number.jpg

38af53201f95a9b8dfa53fd31bdb1013.jpg

Edytowane przez kjuta

grafity widzę wróciły :wiggle::wiggle::wiggle: Wszystko fajne. Kolorki musisz mieć jak widzisz zdecydowane, z pazurem i rasowe :D

a drzwi jakie Ci się marzą???? , bo czerwienie do grafitów tylko i wyłącznie. A niebieskości i zieloności pasują i do grafitów i do orzecha. (poszukam palet kolorystycznych jakich dla siebie zapisywałam)

Drewno do drewna no i do grafitów. Czarne też faaaajne :D ale to wiadomo, klasa sama w sobie :D

z bramą nie mam pojęcia. bo ona taaka duża. Najlepiej ją wtopić w elewacje i udawać, ze jej nie ma. bo to taki grzmot olbrzymi.

no tak, trzeba brac wszystko pod uwagę :)

ciemne okna, ciemny dach, ciemne drzwi i drewniane bramy, ujęcie nie od frontu, ale można dostrzec kolorystykę

http://2.bp.blogspot.com/-n6Nh4K5Plu8/UQKEcyu_TLI/AAAAAAAAAfM/OV-NWzifXl4/s640/2_13560068109317_1.jpg

dwie małe bramy potrzebują belki, zazwyczaj jest ona wylewana, więc konstrukcyjnie już za późno

Kasiu też mnie urzekło to zdjęcie :D

rozmawiałam z Wykonawcą w sprawie rezygnacji dalszych jego usług, polubownie się nie skończy, mam nadzieję tylko, że te nasze przepychanki nie wpłyną na jakość jego teraźniejszych usług :(

ekipa była z polecenia, ale wybierana na szybko, miałam 2 tygodnie i tylko 3 chętne ekipy do rozpoczęcia w tym czasie (kończył się termin ważności PnB), umowę podpisałam ja, stąd też wg męża na mnie spoczął obowiązek wypowiedzenia części prac związanych z dachem, nigdy nie byłam dyplomatką, dodatkowo nerwy i reakcja wykonawcy skumulowały we mnie ładunek emocjonalny ...

w umowie mam napisane po wymurowaniu ścian nośnych parteru taka kwota, po murach piętra taka kwota, za pokrycie dachowe, rynny taka kwota i ja naiwna myślałam, że to za każdy etap wykonanej pracy jest, ale wykonawca mnie oświecił, że on płatność podzielił na 4 etapy, ale wcale nie znaczy że kwota dotyczy danego etapu, czyli po zrobieniu dachu przyjdzie mi płacić za postawienie ścian fundamentowych :mad:

wykonawca czuje się poszkodowany

ale, ale mam w końcu za sobą, mleko się rozlało, dziś wieczorem ponoć mam dostać wycenę strat, mam już drinka, nie dam się łatwo, jutro będzie tylko lepszy dzień

dostałam już wyceny z ms okien, ale dzisiaj dam sobie spokój z rozkminianiem czym się różnią poszczególne warianty, obejrzałam tylko cenę maksymalną i nie jest aż tak źle, jak przewidywałam

dostałam też wycenę kompleksową podłączenia wod-kan, hydrauliki wewnątrz, instalacji CO, ogrzewanie podłogowe, OC, ale to zostawiam na później, teraz zajmę się oknami, ale to też dopiero jutro

miłego dnia dziewczynki :hug: