Emila3000 19.05.2015 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Te od Basi za jasne zdecydowanie. Dab plastikowy nawet u mnie za jasny był (do różowej dachówki). U Ciebie potrzeba czegoś z pazurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.05.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 na 9 stronie swojego dziennika masz 2 domy z ciemnymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Emi co ja bym bez Ciebie zrobiła dobrze, że przypomniałaś mi o tych zdjęciach, na dzień dzisiejszy dla nie w odbiorze nie ma w tym pazura, raczej ciemna masa z tego wychodzi... chyba że trzasnę ciemne okna ale drzwi i bramę chabrową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 a takie zestawienie kolorystyczne ? http://himunet.com/wp-content/uploads/2015/04/awesome-facade-design-black-roof-and-white-paint-wall-paired-with-glass-window-and-alluring-wood-front-door.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) kolejne zestawienie http://european-web.org/wp-content/uploads/2014/09/Extraordinary-White-House-Decoration-ideas-for-stunning-Exterior-Transitional-design-ideas-with-black-door-black-trim-black-windows-dark-trim-hanging-lanterns-house-number.jpg Edytowane 19 Maja 2015 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.05.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 grafity widzę wróciły :wiggle: Wszystko fajne. Kolorki musisz mieć jak widzisz zdecydowane, z pazurem i rasowe a drzwi jakie Ci się marzą???? , bo czerwienie do grafitów tylko i wyłącznie. A niebieskości i zieloności pasują i do grafitów i do orzecha. (poszukam palet kolorystycznych jakich dla siebie zapisywałam) Drewno do drewna no i do grafitów. Czarne też faaaajne ale to wiadomo, klasa sama w sobie z bramą nie mam pojęcia. bo ona taaka duża. Najlepiej ją wtopić w elewacje i udawać, ze jej nie ma. bo to taki grzmot olbrzymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) zastawię jakimś parawanem tu nawet ok ciemna brama, ale jasny dach http://ferodoor.com/wp-content/uploads/2013/07/Black-Install-Garage-Door-Opener.jpg super brama: Edytowane 19 Maja 2015 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.05.2015 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 brama drewniana super, ale 5-metrowa będzie ważyć jakieś 8 ton, żaden siłownik - ani siłacz jej nie udźwignie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) aż 8 ? pozwól mi marzyć a otwierane jak drzwi ? http://3.bp.blogspot.com/-Vw7kx2IzSRA/UI8I97AKkgI/AAAAAAAABik/zcqdmk7a5oE/s400/2012_10+053+(Large)blog2.jpg Edytowane 19 Maja 2015 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 w poszukiwaniu inspiracji taki oto obrazek http://www.garagedoorrepair-roseville.com/images/old_truck_roseville.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.05.2015 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 przy takich jest problem jak spadnie śnieg, musi być idealnie odśnieżone, i musisz mieć miejsca na podjeździe, żeby je otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 no tak, trzeba brac wszystko pod uwagę ciemne okna, ciemny dach, ciemne drzwi i drewniane bramy, ujęcie nie od frontu, ale można dostrzec kolorystykę http://2.bp.blogspot.com/-n6Nh4K5Plu8/UQKEcyu_TLI/AAAAAAAAAfM/OV-NWzifXl4/s640/2_13560068109317_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.05.2015 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 2 małe bramy Ci wejdą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 19.05.2015 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 fajnie wygląda inspiracja z antracytowaymi opaskami wokół białych okien, jest pazur i okna z dwóch stron jednakowe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 dwie małe bramy potrzebują belki, zazwyczaj jest ona wylewana, więc konstrukcyjnie już za późno Kasiu też mnie urzekło to zdjęcie rozmawiałam z Wykonawcą w sprawie rezygnacji dalszych jego usług, polubownie się nie skończy, mam nadzieję tylko, że te nasze przepychanki nie wpłyną na jakość jego teraźniejszych usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniKasia 19.05.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 eh szkoda gadać, nie dość że stresy budowlane przez niego to jeszcze krwi napsuje. A to ekipa z polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.05.2015 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 ekipa była z polecenia, ale wybierana na szybko, miałam 2 tygodnie i tylko 3 chętne ekipy do rozpoczęcia w tym czasie (kończył się termin ważności PnB), umowę podpisałam ja, stąd też wg męża na mnie spoczął obowiązek wypowiedzenia części prac związanych z dachem, nigdy nie byłam dyplomatką, dodatkowo nerwy i reakcja wykonawcy skumulowały we mnie ładunek emocjonalny ... w umowie mam napisane po wymurowaniu ścian nośnych parteru taka kwota, po murach piętra taka kwota, za pokrycie dachowe, rynny taka kwota i ja naiwna myślałam, że to za każdy etap wykonanej pracy jest, ale wykonawca mnie oświecił, że on płatność podzielił na 4 etapy, ale wcale nie znaczy że kwota dotyczy danego etapu, czyli po zrobieniu dachu przyjdzie mi płacić za postawienie ścian fundamentowych wykonawca czuje się poszkodowany ale, ale mam w końcu za sobą, mleko się rozlało, dziś wieczorem ponoć mam dostać wycenę strat, mam już drinka, nie dam się łatwo, jutro będzie tylko lepszy dzień dostałam już wyceny z ms okien, ale dzisiaj dam sobie spokój z rozkminianiem czym się różnią poszczególne warianty, obejrzałam tylko cenę maksymalną i nie jest aż tak źle, jak przewidywałam dostałam też wycenę kompleksową podłączenia wod-kan, hydrauliki wewnątrz, instalacji CO, ogrzewanie podłogowe, OC, ale to zostawiam na później, teraz zajmę się oknami, ale to też dopiero jutro miłego dnia dziewczynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.05.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Iwonko nie daj sie im :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.05.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 tez tak mialam podana wycene i tego sie trzymalismy za kazdym razem tak jest..czasami dojdzie pare groszy wiecej ale kazdy etap byl rozliczany po wykonaniu prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.05.2015 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Płatność jest w transzach ale powinien być kosztorys i wycena każdego etapu jeśli masz to policzysz to co zrobione,i odliczysz dach. Na spokojnie na piśmie podaj mu wszystkie niezgodności wykonania prac z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts