Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

heloł weekendowo :))

pooglądałam sobie kilka wystawek okiennych dziś, nawet pooglądałam kilka szprosów, konstrukcyjnych podziałów, nie wszystko ładnie wygląda, muszę sobie jednak rozrysować jak będą skrzydła mi dzieliły otwór okienny i belki/szprosy konstrukcyjne dzieliły dalej okno, w przypadku wymiarów moich okien wcale nie musi się to prezentować dobrze lub przynajmniej na poziomie, który bym akceptowała

Bejaro na targach nie oglądałam stoiska rheinzink, rozmawiałaś z nimi ? szukam czarnej rynny tytan cynk, tę którą oglądałam na spawie ma srebrny pasek szerokości 8-10 mm, w poziomie można to ukryć, w pionie, zwłaszcza kolanko już nie bardzo

na stronie internetowej zamówiłam próbki, chyba ich odwiedzę w sklepie, szukam dalej

co tam porabiacie w taką senną pogodę ?

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba tylko na mapie zagospodarowania działki mam narysowane gdzie brama i gdzie wjazd na wiatę (btw koszmarnie dziwaczny zjazd). Ogrodzenie już mamy Ale stare i nie ma bramy. W planach chcemy rozebrać i zrobić coś solidniejszego (Ale bez przesady ;) )

A podjazd chciałam z tego:

http://www.psbprobud.pl/files/Product/1erc9qj0aff8a1/foto_Gallery-2.jpg

A w środku trawa.

U mnie marnie ;) nie lubię marudzi to się rozpisywać nie będę :p cieszę się że już koniec weekendu

Edytowane przez AnikoPL

Emilko dziękuję :hug: ja już rozważałam trójki, ale mój mąż stanowczo odrzuca taki podział, wymiary naszych okien są średnio dopasowane z oknami z kamienic i zaczynam rozważać okna Wiktorczyka, przejrzałam sobie kolejny raz wątek basiamirek tam jest tylko podział przez "krzyż" plus zdobiona belka, w tygodniu podjadę do Czarkowa mam nadzieję, że w sklepie będą mieli trochę do oglądania

Aniko ściskam i przeganiam chmury :hug:

w ramach odstresowania się poszłam dziś na mad max, cóż fabuła totalna szmira, ale lepsze to niż avangers, który był w alternatywie no i mogłam sobie powzdychać do mojego Toma :wiggle:

dla przypomnienia jaki może być seksowny ;)

http://www.hdwallpapersn.com/wp-content/uploads/2015/03/Tom-Hardy-Pictures-1.jpg

Emilia, wiem że paskudna, dałam bo w Google nie ma tej co ja chciałam (w obi widziałam z okrągłymi otworami i tą planowałam), ta rzuciłam jako przykład o co mi chodzi. Na to też trzeba mieć zgłoszenie?

Kjuta fajny przystojniak :p a mad max miał w ogóle jakąś fabułę czy po prostu sobie jeździli po tej pustyni w dziwacznych samochodach?

laski/żony/nałożnice (?) uciekały od Nieśmiertelnego Joe, jak się potem okazało śmiertelnego :lol: oczywiście ucieczka i pościg przez 2 h filmu plus 20 minut reklam, w sumie oprócz uciekających kobiet i czasami Hardego, to reszta osobowości nadawała się na leczenie :lol:

Tom Hardy wypowiedział może 5 kwestii tym swoim szorstkim seksownym głosem :wiggle: i już byłam jego :lol2:

tia... ja juz byłam i się nie wybieram ponownie :lol2:

rozkminiam temat garażu, jego ocieplenia, ogrzewania i wykonania odpływu, przeczytałam już kilkanaście wątków, przebrnęłam przez waśnie poglądowe międzyludzkie i w sumie nie wiem, czy jestem mądrzejsza

mam już warstwę chudziaka, więc wykonanie odpływu może wiązać się z kuciem, ale ok jeśli będzie potrzeba to się zrobi, zanim zapytam wykonawcy o to, chciałabym mieć juz jakieś zdanie w temacie, nie chcę być ślepo podążającą owieczką, zwłaszcza że temat choćby deskowania dachu nauczył mnie, że nie wszystko, co wykonawca powie jest ok, nawet KB może być niezaznajomiony z tematem lub/i być wręcz przeciwny rozwiązaniom, które wyczytuję w necie

nie wiem, co z tym odpływem robić nie robić ? wewnątrz garażu czy tuż przed bramą na zewnątrz ?

pewne jest, że ścianę zewnętrzną garażu ocieplę tak samo jak dom, styropian 15 cm - nie wiem jeszcze jakich parametrów, ścianę między pokojem a garażem, wewnętrzną też ocieplę, pojawia się pytanie co z ogrzewaniem, dość wiele wypowiedzi optuje przy dociepleniu potrzebne jest ogrzewanie,

tu pojawia sie kolejny temat, też szeroko wałkowany na forum, mianowicie połączenie podłogówki z kaloryferami, być może przy jednym kaloryferze podłączonym do tego samego obiegu ciepła różnica w bezwładności cieplnej nie będzie miała znaczenia, bo to w końcu garaż a nie sypialnia, inne temperatury potrzebne, natomiast jest to temat, który muszę obgadać z jakimś późniejszym wykonawcą tego systemu

jak u Was jest rozwiązany temat garażu ?

Bejaro na targach nie oglądałam stoiska rheinzink, rozmawiałaś z nimi ? szukam czarnej rynny tytan cynk, tę którą oglądałam na spawie ma srebrny pasek szerokości 8-10 mm, w poziomie można to ukryć, w pionie, zwłaszcza kolanko już nie bardzo

na stronie internetowej zamówiłam próbki, chyba ich odwiedzę w sklepie, szukam dalej

Czarna patyna w naturze nie istnieje i najciemniejszą odmianą patyny cynkowej będzie prePATINA schifergaru, na której ewentualne zarysowania (czy to będzie rura, kolanko, czy rynna) odbuduja sie i to w tym samym odcieniu (bo patyna u nich nie jest powłoką lakiernicza ). Dobrze, że zamówiła Pani próbki, bo to na ich podstawie widać "co pasuje i do czego"... Polecam strone producenta z opisami z których czasami (mimo, że jestem wykonawcą) korzystam http://www.rheinzink.pl/serwis/doradztwo-techniczne/serwis-techniczny/do-pobrania/rodzaje-powierzchni-blachy-tytanowo-cynkowej-tytan-cynk/

:)

Widzę że odezwał się specjalista próbki na targach dostałam mam nawet gwizdek z tej blachy.

Reszta widzę już powiedziana.

U mnie z założenia w garażu nie ma być ogrzewania zamurowałam wejście do domu ale garaż graniczy z kuchnią i pralnią w środku damy ocieplenie.

Założenie to jest na tyle nie pewne że samą rurkę do kaloryfera wyprowadziłam i tyle czas pokaże,czy trzeba będzie go dawać.Mam kotłownie za ścianą więc koszt żaden.

Takie samo założenie miałam w domu i tym oto sposobem zatynkowana rurka jest do dzisiaj bo nie jest do niczego potrzebna.

Drabinki mam w łazienkach nie tyle do dogrzewania co suszenia ręczników lubię ciepłe więc grzałka elektryczna w kaloryferze konieczna.

Odpływ mam na środku kratka stwarza problem wtedy spad koperta musi być i dodatkowo liniowy taka krata najazdowa na zewnątrz będzie połączone z kostką i dalej z deszczówką.

Co do wysokości bramy u mnie było 248 po chudziaku odeszło na wylewkę i styropian.Jeżeli masz połączony garaż z domem musisz koniecznie tego pilnować aby wyszło równo bo będziesz miała schody....

Coś mało chyba 2 m

U mnie sobota bardzo miła towarzysko a niedziela rysowanie płytek w łazience kredą.........

Muszę podjąć decyzje i wybrać format chociaż, więc ciężko będzie.

Panie Januszu dziękuję bardzo za zainteresowanie, niestety Rheinzink nie ma ciemnej rynny, jedynie grafitowo szary, do czarnej dachówki poszukuję czarnej rynny, moja chyba ostateczna wyglada tak:

http://files.tinypic.pl/i/00668/slqv82ud6oc8.jpg

http://files.tinypic.pl/i/00668/ilnesjqjxxco.jpg

byłam dziś u Wiktorczyka w Czarkowie, panie, panowie tam cuda i cudeńka są, co prawda mam jednak ch... wymiary okien i pewnie aż tak pięknie nie będą się prezentować, ale popatrzcie sami;

http://files.tinypic.pl/i/00668/ct51y3mkjsby.jpg

piękne prawda ? :wiggle:

Bejaro okna oglądałam, cały czas się zastanawiamy, drewno jednak trzeba konserwować, jakby nie było plastik jest prostszy w użyciu i lepszy do mycia, choćby w przypadku profilu płaskiego, o szprosach w ogóle nie mówię

nie mniej są piękne, jestem w nich zakochana i jak się zdecydujemy to raczej w czerni i tu dochodzi problem, że mogą blaknąć i to w dodatku nierównomiernie, martwi mnie konserwacja, nie wiem, czy gra warta świeczki

tak wczytuję się w to, co piszesz o garażu i zaczynam się martwić, mąż pojechał na budowę, aby policzyć ilość pustaków na wysokość..

właśnie mój mąż wrócil z budowy ufffffff, mam otwór teraz 220 cm na 500, a nie 200, ile w garażu trzeba liczyć wylewki ? teoretycznie mam 20 cm, ale może jednak powalczę o 10 cm wyższy wjazd do garażu

przy tej całej mojej schizie garażowej odkryłam, że chudziak mam wylany na tym samym poziomie, co część mieszkalna, choć w projekcie miałam różnicy 15 cm, naczytałam się coś o spalinach, jest o bardzo istotne ?

o spadku kopertowym czytałam, ale nie potrafię zwizualizować, punkt niższy ma być po środku, czy najwyższy ? w ogóle jesteś dla mnie Guru, dzięki że tu zaglądasz i mi radzisz :hug:

Aniko prawda ? :wiggle: piękne są, choć jest jeden zdecydowany minus, te wszystkie listewki, belki są mocowane do szyby, czy tam szyba jest mocowana do drewna, za pomocą silikonu, przy oknie brązowym, kremowy silikon mnie razi, baaardzo, ale całość po obejrzeniu robi wrażenie, pani wpuściła nas na produkcję, aby pokazać różnego rodzaju okna, jestem bardzo zadowolona z tego wyjazdu pod Pszczynę

Bejaro rozkminiasz układ kafelek czy same kafelki (wybór) ? zapodaj, podsuniemy nasze koncepcje :D

potwornie brzydkie te okna :p:P:P:P

Jak chcesz malować na czarno nie ma co brać drewna. Jak mają być w kolorze drewna to drewno do rozważenia. Konserwacja nie jest taka uciążliwa, i tak okna musisz umyć 2 razy w roku więc przy okazji konserwujesz. No i te zawijaski, wygladąją zjawiskowo, ale czym będziesz czyścic te zakamarki brr

w garażu spadek po środku.