kjuta 25.05.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 jak to czym będę czyścić ?? mam dwa koty :P myślisz, żeby dwa razy myć do roku ? planowałam tylko jeden uspokoiłaś mnie tym silikonem, nie wiedziałam, dzięki tak teraz czytam, ja to się ciągle pierdołami przejmuję, nie idzie tego wyłączyć, wiecie gdzie przycisk off ? kolor już jest podrasowany tego okna, ciemne chcę, szary to profanacja, ale taki ciemny palisander .. ? poza tym kto mi wystruga z plastiku takie rzeźby ? no nie wiem jaki kolor mógłby pasować ? ten co podawałam na elewacji jakiś dąb pasowałby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.05.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 musi być coś ciemniejszego - orzech, kasztan, Dąb za mdły i za rustykalny.Drewno dałabym drewniane, szkoda malować chyba bo chyba nie ma rzeźbionych plastików. a może są??? do tej pory widziałam tylko takie imitujące okna drewniane - na rogach profil nie łączy się pod skosem a na prosto. a gdzie dałabyś to rzeźbienie dokładnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 rzeźbienie plastikowe ? nie, nie namówisz mnie na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 jeśli chodzi o rzeźbę to dałabym taką jak na zdjęciu, ale bez tych szprosów wiedeńskich, sam podział na 4 okna plus rzeźbiona belkawymiary okien rozpieprzą trochę urok tych okien, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.05.2015 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Rozkminiam rozmiar i staram się zgrać fugi podłogi i ścian docinki scianki prysznicowej zabudowy geberitu i kątów na razie format 120x60 i 120x120 a marzenie to dwie kafle 240x120 i chciałabym to jakoś pożenić moja architektka na urlopie, a ja muszę się na coś zdecydować w miarę szybko poczekam co zaproponuje ale muszę mieć jakiś pogląd. Przy kopercie najniższy w środku a liniowy jest przed bramą garażu. O wpływie wysokości podłoża w garażu w stosunku do spalin nic nie wiem,u mnie jest 5 cm styro parking i 10 cm wylewki. W domu 15 styro i wylewki tyle samo ale nie ma połaczenia z domem więc ta róznica widoczna tylko na zewnątrz brama niżej niż drzwi ale i tak mam schody resztę zniweluje kostka nie jest to wcale widoczne w tej chwili. Jeżeli takie okna jak na zdjęciu to tylko naturalne drewniane bo grafit na drewnie wg mnie nie wyglada ładnie.PCV ze szprosami nie widziałam a te zdobienia to chyba tylko w drewnianych. Doświadczenia z drewnianymi nie mam tylko takimi starymi w bloku więc nie wypowiadam się o konserwacji bo to nie to samo. Szprosy śliczne w każdych i jak wiekszość pięknych rzeczy trudne w czyszczeniu. A jeszcze z okiennicami w komplecie ....... Ciekawa jestem co wybierzesz bo jesteś odważna będzie niekonwencjonalny piękny dach (mimo mam nadzieję braku biedronki) no to okna do tego też odjazdowe. Ja się drewnianych obawiałam ze względu na konserwacje i to że trzeba je montować po wszystkich pracach mokrych,tynkach wylewkach,kolejność prac trzeba zmieniać. Będą drewniane drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.05.2015 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 musisz narysować te okna bo nie jarzę. ale tych rzeźbień bym sie bała..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 eh no... zabiłaś mnie, jak to bez biedronki ?? przeca ta biedra to największa ozdoba nie jestem odważna, tylko co najmniej dziwna zazwyczaj tak jest, że podobają mi się rzeczy inne niż pozostałym, mojemu mężowi okna się podobają, jedyne dla niego zmartwienie to mycie ich (przeważnie to on się tym zajmuje ) Emi jaki masz profil w oknie ? ilu zakamarkowy ? myłaś już ? przypadł już ten jeden raaz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) o takie http://www.old.wiktorczyk.com.pl/images/img2_bigtxtb.jpg ale zdobienie to co na zdjęciu http://www.pl.all.biz/img/pl/catalog/94223.jpeg Edytowane 25 Maja 2015 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.05.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Jeżeli jedyny problem to mycie to wystarczy pani do ich mycia...... I jeszcze powiem tak bez tych szprosów a w zamian za to te zdobienia gzymsy profilowane listwy jest elegancko nie dzieje się za dużo i szprosy nie zabiorą światła same plusy. Ale to kwestia gustu oczywiście. Edit Mnie też podobają się rzeczy pod prąd.... Szmaragd też ale cena mnie zabiła.... Mój M czasem niestety nie podziela mojego zdania. Edytowane 25 Maja 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 marzy mi się obejrzenie flying Bach za późno się zorientowałam, gdy byli w zeszłym roku w Warszawie, bilety były wyprzedane szybko, tak sobie po cichutku liczę, że może uda mi się w Berlinie ich zobaczyć, końcówka wakacji, początek wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 u mnie będą większe przestrzenie, z szerokości 150 cm okna na belkę i ramę pójdzie ok 29 cm pozostanie po 60 cm szyby, ten szpros wiedeński (gdyby doszedł) ma 3 cm szerokości, myślę, że nie będzie za dużo na tej przestrzeni a na 180 cm szerokości to są dwie szyby po 75 cm, jest co dzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 tutaj od wewnątrz okno tarasowe Basi z wątku:mój dom w lubczykutaras doszedłby szpros wiedeński na górny "lufcik" a to okno ma 150 cm szerokości, czyli tyle ile moje na górzeokno moje co prawda są wysokie na 120 cm i pewnie proporcja podziału wyjdzie też inna, rozważam taki podział na cztery plus zdobienie słupka/belki i ewentualne dołożenie podziału na 4 szprosem wiedeńskim (cieńkim na 3 cm) górnych częścimuszę sobie to podzielić na papierze i zrobić proporcje zadawalające mnie przy moich wymiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 smaragd wyszedł taniej niż karpiówka licząc w cenach podstawowych, dodatkowo dostaliśmy trochę rabatu, więc ostatecznie do łyknięciapodejrzewam, że okna z kolei będą tak z 40% droższe niż średnie pcv, ale dowiem się w środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.05.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) hmmm musisz troszkę pokombinować z tym podziałem, czy ładnie wyjdzie. Twoje okna to takie jakby 2 okna kamienic owe zlepione ze sobą. a może jednak podział na 3 skrzydła - będzie zgodnie ze stylem, bez kombinowania i rozkraczania proporcji klasycznych okien 3 skrzydła, na gorze każdego szprosik imitujący lufcik. okna myłam już milion razy a nadal są brudne od wapna moje okna są proste bez zdobień i rzeźbień, zakamarków nie mają, tylko przy szybie taką listewkę ktora przytrzymuje szybie, więc z myciem nie mam problemu Edytowane 25 Maja 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.05.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 moje okna drewniane kosztowały tyle co okna PCV, a połowę taniej niż okna oknoplastu o takich samych parametrach. :rotfl: drożej chcą tylko w tych dużych molochach - typu sokółka, urzędowski. Okna robią z byle gówna, byle jak lakierują a kosztują 3 razy więcej niż ja kupowałam u lokalnego stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 przy dzieleniu na 3 muszę odjąć 2 razy po 19 cm i 2 razy po 4 cm, co daje 46 cm, z okna 150 szerokości zostanie 65 niecałe 35 cm na szybę, wyliczałam to w sklepie, nie można zachować spójności z oknami tarasowymi, bo na 3 podział w 180 odpada niestety tylko oodchudzone dwójki, żeby coś światła wpadało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 o matko milion razy ?? ja moich w mieszkaniu jeszcze w tym roku nie myłam, ogarnął je mąż i wystarczy mojego wkładu wystarczy, że go o to poprosiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.05.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Moje wszystkie okna mają 150x150 bez podziału nie wyobrażam sobie dzielić tego na 3 odlicz ramę skrzydło jest mniejsze i od tego jeszcze 7 cm po obwodzie plus dwie poprzeczne listwy,jak widzisz otwieranie każde skrzydło oddzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.05.2015 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 no własnie nie bardzo, stąd napisałam, że w grę wchodzą li i jedynie dwójki, odchudzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.05.2015 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 po środku może być fix, odchudzi ramę. bo i słupka nie trzeba wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts