Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mogłoby być odrobinkę jaśniejsze, ale coś w ten deseń a nie złoty dąb.

drewno też będzie ładnie wyglądać. Do tego możesz sobie walnąć drzwi kolorowe - granatowe.

i taraz tak - cena okien zależy od drewna. wiadomo dąb najdroższy. Meranti strach brać, jest tego milion odmian i zazwyczaj jest gównianej jakości.

Przy ciemnych oknach możesz wziąć sosnę z mikrowczepami. nie będzie absolutnie ich widać, jeżeli przyłożą się do tego. To najbardziej ekologiczna opcja - bo prawie w ogóle nie ma odpadu, Jest też najtańsza.

tylko pamietaj że bardziej drewno przypomniają okna pcv :rotfl: Okna drewniane nie mają bardzo widącznego usłojenia, są gładkie w dotyku, są takie martwe - nie ma gry światła w nich. Dąb może wygladac bardzo nijako. zresztą dąb to dąb - jak sobie producent nazwie kolor taki będzie :rotfl: kupowałam lakierobejcę - kolor dąb ciemny - był w kolorze zgniłozielonym bardziej, niz takim miodo-miedzianym :rotfl: jaki kolor wybierzesz ze wzornika to taki będzie.

nie mogę znaleźć ładnej kamienicy.

ale to takie cuś http://www.zabytki.zamosc.pl/dat/rejestr/110b.jpg

jak bedziesz robić elewacje to Ci wyszukam ładniejsze zdjęcia :)

Edytowane przez Emila3000

nie wiem, czy mam gzyms, raczej tylko sztukateria

składacie teściowym życzenia z okazji dnia matki ?

ja składałam co roku, w zeszłym powiedziała, żebym tylko swojej mamie składała, w tym jej nie złożyłam, nie będę się denerwować i co .. ? przyszła do nas i zarzuciła męża żalami, że nie złożyłam życzeń, że się nie interesuję jej osobą i sobie poszła ... ja akurat się kapałam, ale wqrwa mam niezłego, ciągle nie potrafię sprostać jej oczekiwaniom :bash: ta to potrafi zdupić humor eh... :(

z tym gzymsem musisz się poźniej dowiedzieć czy tak się da. W kamienicach to chyba z gipsu wszystko było robione a nie murowane.

ja własnie sms matce wysłałam z życzeniami :p :P :p dzwonić nie będę, bo jeszcze będzie chciała przyjść - nie widziała jeszcze domu....

teściowej już nie mam, ale zawsze się tam dolepiłam do męża z życzeniami. Mój mąż mojej matce życzeń nie składa chyba, ale jak już byliśmy, to też się dolepiał do mnie.

stryszek ponoć wychodzi 16,5 m2 na wysokość 2 m, więc nic mieszkalnego, tylko okazjonalnego

obadam na żywo w czwartek

wiązary były pod karpiówkę i deskowanie, smaragd jest lżejszy więc ok

dzisiaj mój najstarszy syn stał na parapecie okna na zewnątrz i ustawiał antenę, dodam że mieszkamy na 3 piętrze a antena własnej konstrukcji do odbierania sygnałów z samolotów nad nami przelatujących, prawie zeszłam na zawał, by później oglądać samolociki i przypisane im numery rejsu, więc pamiętajcie, jak będziecie na miotłach latać w okolicy pierwsza się dowiem :lol:

antena na saperce tym razem ;)