kjuta 26.05.2015 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2015 chyba powinnam, żeby mi nie wyłaził na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.05.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 składacie teściowym życzenia z okazji dnia matki ? ja składałam co roku, w zeszłym powiedziała, żebym tylko swojej mamie składała, w tym jej nie złożyłam, nie będę się denerwować i co .. ? przyszła do nas i zarzuciła męża żalami, że nie złożyłam życzeń, że się nie interesuję jej osobą i sobie poszła ... ja akurat się kapałam, ale wqrwa mam niezłego, ciągle nie potrafię sprostać jej oczekiwaniom ta to potrafi zdupić humor eh... Ja nie składam. Jakiś czas temu doszłam do wniosku, że matkę ma się tylko jedną. Zresztą mój pomysł budowy domu potraktowała jako zamach na jej... no właśnie nawet nie wiem co W każdym razie spodziewała się, że dożywotnio będziemy mieszkać w domu rodzinnym teścia i inwestować w jego renowacje, a wujki, ciotki i kuzynki będą sobie zjeżdżać na wakacje i cieszyć się odremontowaną willą oraz wypielęgnowanym ogrodem. Obiecali mężowi wydzielenie osobnych mieszkań, przekazanie aktem notarialnym i do dziś cisza a lata lecą. Tak że tego... Bardzo mi się podoba kolorystyka tej kamienicy http://www.zabytki.zamosc.pl/dat/rejestr/110b.jpg Kolor okien najlepiej wybrać ze wzornika producenta i wcześniej obejrzeć na żywo. My zamawialiśmy u tego samego ten sam kolor ale w 2 etapach i okazało się, że są różnice w odcieniu. Na szczęście na danej elewacji okna mają ten sam kolor Ale tak już jest z drewnem, w zależności od partii, gatunku, konkretny kolor wygląda inaczej. Ostatnio kupowaliśmy lakierobejcę do płotu w kolorze średni dąb - wyszło raczej mahoniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.05.2015 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 a z czarnym dachem budynek się obroni ? jeszcze mam nerwa na teściową, zdaję sobie sprawę, że obydwie strony "zapracowały" sobie na takie relacje, ale najbardziej wkq... mnie taka niestabilność jednego dnia chce to drugiego tamto i zarzuca mi kłamstwo twierdząc, że nic takiego wcześniej nie mówiła pytałam się już Was o wyliczenie zapotrzebowania energetycznego, myślicie, że już na tym etapie mogłabym coś takiego wyliczać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.05.2015 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 moim zdaniem tak - będziesz wiedzieć jakie okna wziąć - czy profil 68 czy 72, ile szyb, jak plastiki to ile komór czy tam czego co one mają. producenci okien sami mieszają farby i lakiery ze skladnikow kupowanych w takich wielkich beczkach. Warto sobie odlać farbę do pomalowania np drzwi wejsciowych. Jessuu ile u mnie było cyrków z tym z oknami i drzwiami wejsciowymi mniej, ale z drzwiami wewnętrznymi masa taaak kamieniczka jest boska z czarnym dachem koniecznie i zobacz jakie okna są - ciemnobrązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.05.2015 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 no właśnie pierwsze co mi się rzuca to okna ale okna obok są takie same (przynajmniej tak mi się widzi ale kolor elewacji powoduje, że wydają się ciemniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.05.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 ale u Ciebie chyba będzie szara elewacja a nie oliwkowa z kolorami tak jest. A szary kolor przepięknie wydobywa głębie intensywnego brązowego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 27.05.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 nie wiem, czy mam gzyms, raczej tylko sztukateria składacie teściowym życzenia z okazji dnia matki ? ja składałam co roku, w zeszłym powiedziała, żebym tylko swojej mamie składała, w tym jej nie złożyłam, nie będę się denerwować i co .. ? przyszła do nas i zarzuciła męża żalami, że nie złożyłam życzeń, że się nie interesuję jej osobą i sobie poszła ... ja akurat się kapałam, ale wqrwa mam niezłego, ciągle nie potrafię sprostać jej oczekiwaniom ta to potrafi zdupić humor eh... Klasyczny syndrom drugiego krawata Z kawały: Teściowa daje zieciowi 2 krawaty, zielony i czerwony. Zięć Chce zrobić przyjemnosc 'mamie' i na odwiedziny u nich zakłada zielony krawat. Teściowa otwiera drzwi i z pretensje mówi 'co? Nie podobał Ci się czerwony?!' Więc spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.05.2015 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.05.2015 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Aniko dokładnie tak to działa wiecie, mojego męża często nie ma i ze względu na bliskość zamieszkania jestem "skazana" na nią, z tym, że nie zapraszam już na kawę, potrafię w przeciągu miesiąca widzieć się na żywo tylko jeden raz i jest mi z tym dobrze, natomiast dzieciaki mają codzienny kontakt i widzę, że są zżyte i dobrze, natomiast ja staram się na co dzień odseparowywać od ciągłych narzekań (na mnie i moje zachowanie - nie zadzwoniłam, nie zapytałam, nie pochwaliłam, nie przytuliłam, nie zaprosiłam, nie wzięłam na wakacje przeprowadzka do domu trochę polepszy stosunki, ale boje się, że będzie chodzić dookoła domu, nie wejdzie, bo nie została zaproszona, a ona sama jest i nie ma co robić, szantaż emocjonalny na co dzień i dupa pełna złości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.05.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Obsadzisz ogrodzenie gęstymi drzewami/krzewami - zawsze będziesz mogła powiedzieć, że jej nie widziałaś Poza tym nie pisałaś się na jej animatora żeby jej czas organizować Inteligentni ludzie nie nudzą się w swoim towarzystwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.05.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 to ja tak mam z teściem czeka na specjalne zaproszenie i też ostatnio usłyszałam, że mam go wziąć do pomocy mi przy sadzeniu drzewek, bo mu się nudzi w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.05.2015 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 doszło to do mnie w końcu i przez to tym bardziej stosunki się pogorszyły obawiam się raczej jej parogodzinnego wystawania, zdąży się z sąsiadami zaprzyjaźnić w tym czasie do nich pouśmiechać a przy mnie zrobić męczennicę dostałam wstępną wycenę okien z Czarkowa, od pośrednika z salonu, profil największy, co prawda nie zawiera słupka dekoracyjnego bo jeszcze wtedy nie wiedziałam, że go chcę ale nawet gdyby doszedł koszt rzędu 20% to jest do łyknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.05.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 super :wiggle: a masz jakieś szkice podziału okien? jak bedziesz mieć wrzuć koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.05.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 mysle, że te ozdobinki bedą tańsze od szprosów, przecież to tylko wyfrezowane drewno naklejone na okno. A szpros to cała konstrukcja miedzy szybami, idealnie spasowanie wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.05.2015 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 mam wycenę bezpośrednio z Czarkowa, lepszy rabat, cena do przełknięcia co prawda mój mąż sprawdza jeszcze inne oferty, ale wiecie, przedstawię mu Czarków w odpowiednim świetle, to będę się zastanawiała jedynie nad kolorem przegladając innych wykonawców okien w necie znalazłam takie drzwi http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/53/70/27/39/5370273935_7 skromna wersja moich jednoskrzydłowych drzwi, które wstawiałam, ale podbudowało mnie to, że można znaleźć wykonawcę na budowie dzisiaj była mocowana murłata do wieńca, dobrze im szło z panem kominkowym też parę rzeczy doprecyzowałam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.05.2015 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 o rany ! umarłam i chcę zostać Julią, w następnym domu na pewno taki balkonik sobie trzasnę http://www.shutters4u.com/uploads/images/Gallery/Featured%20Homes/Griffin,%20Richard/Breakfast%20Room%20French%20Door%20Panels.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 27.05.2015 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 wklejam dla pamięci Kjuta, teraz bym poszukała jakichkolwiek płytek czarnych i białych byle były w wykończeniu lappato/pólpoler, albo terakote, na tym gresie co mam teraz wszystkie plamy widać i co gorsze nie da sie tego zmyc zwykłymi środkami do podłog, masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.05.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 drzwi przepiękne a płytki polecam Opoczna z kolekcji biało-czarnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.05.2015 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 A kolekcja Zienia? Może coś Ci się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.05.2015 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 płytek czarno białych na szachownicę jest dużo, chodzi o późniejszą łatwość lub nie w myciu ich takie drzwi mnie urzekły http://www.doorphoto.com/media/catalog/product/cache/1/image/a30d5bb26591c2450649dee47d0d8d39/1/4/14177-doorphoto-com3_1.jpg okna w takim samym kolorze a brama garażowa zielona, co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts