Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

Brama garażowa za wielka chyba jest na taki kolor :( bedzie dominować bardzo.

drzwi cudne :wiggle:

a płytek sie naszukałam, zeby były bez żadnych wzorków- paseczków, kropeczek, sitodruku i innych. zeby czerń była czarna a biel biała i żeby były z jednej kolekcji. No i raczej terakota a nie gres

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mówisz że garaż będzie kiepsko wyglądał w zieleni ?

w sumie jaki nie dam tam kolor (inny niż okna i drzwi) to będzie dominował, czarny też

przypomniało mi się, ja muszę jakiś bajerancki daszek zaprojektować i poszukać namiarów na jakiegoś arrrrtystę :)

tez bardzo ładne, chociaż do dopieszczenia.

Fajne bo czarne i w lakierze na błysk + biżuteria w postaci kołatki i innych elementów. Można poszukać jakieś fajnej :D

pintersta zakladaj koniecznie :D na serio to super narzędzie. Otwierasz album i masz pełny wgląd w inspiracje jakie tam zamieścisz

taki anthracite grey colour znalazłam:

http://www.lowvolumepowder.com/assets/images/RAL7016.png

wali po gałach ?

o dobra skoro na dachu będzie czarny błyszczący, to myślę, że matowa czerń jak na tycyh drzwiach pasowałaby ?

http://www.timbercompositedoors.com/wp-content/uploads/2014/04/Harlech-Solidor-Composite-Door.jpg

Edytowane przez kjuta

Nie lubię o kolorach bo to kwestia gustu ale wtrącę trzy grosze wybierz tak jak będzie Ci się podobało.

Dla mnie kolor okien taki jaśniejszy jak w tych drzwiach z ślicznymi okrągłymi pułapkami do sprzątania, i zdjęciu:

http://www.dom-w-tymianku.mojabudowa.pl/pliki/dom-w-tymianku/image/Elewacja/dscf4529.jpg

Masz czarny dach nie grafit to mocny kolor i glazura wg mnie to wystarczający akcent a okna w takim kolorze rozświetlą dom,są nie za duże po co je jeszcze optycznie zmniejszać ciemnym kolorem.

A brama to dla mnie masakra sama dałam ciała,pomyśl może o tłoczonej albo w kolorze ewlewacji...

Dla mnie akceptowalna byłaby taka niekoniecznie z przeszkleniem okrągłym...

http://slupki.com.pl/photos/bramy-brama-garazowa-2133x2540-zloty-dab-1633378460.jpg

Edytowane przez Bejaro

Iwonko brama ma 5 metrów, jest ogormna, musi być w kolorze sciany inaczej zdominuje wszystko. Jak bedzie czarna bedzie wygladać jak wielka czarna dziura.

Drewnopodobne bramy są wyjątkowo paskudne, do koloru okien nie dobierze sie jej w zyciu, A prawdziwa drewniana będzie strasznie cieżka.

z kolorami chyba najlepiej poczekać na dach. Zobacz jak on będzię wyglądać na żywo.

A drzwi faktycznie raczej nie w lakierze fortepianowym, zapomniałam, że masz glazurę na dachu.

dobra poświęciłam trochę czasu na moje zestawienie kolorystyczne, nie krytykować metody, bo wiem, że do bani, ale sam zestaw kolorów ? mógłby być ?

[ATTACH=CONFIG]318797[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]318797[/ATTACH]

ajkieś lipne te złączniki tu rzucam jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00669/snauoam76syd.jpg

Ja bym poszedł jednak w inne kolory. Brązowe (jeżeli kolor ma być taki jak na obrazku) okna z szarą elewacją wg mnie trochę się "gryzą".

Bardziej by pasowało coś takiego

http://forum.muratordom.pl/image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAALoAAAJhCAIAAAB5Cj1jAAAGMklEQVR4nO3SPWoCYQBF0dn/qlK4A0mbToMpBVGrzy7IxJ 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 colors-1.jpg

... plus bonie raczej nie śnieżnobiałe przy ciemniejszej elewacji.

Mam podobny problem, a mało czau na decyzję.

Najlepiej pokolorować elewację z projektu w GIMP'ie (na szczęście jest to bezkosztowe open source z www.gimp.org ) w kilku wersjach kolorystycznych i wybrać to co w duszy gra.

Edytowane przez SGS2013

Nie wyobrażam sobie brzoskwinki na stylowym domu :D :D Bedzie wygladac jak kupa :D

Iwonko piękny malunekk :D :D :D szary musi być koniecznie zimny, taki stalowy. Pięknie wyciągnie kolor okien :wiggle:. i widzę, zaczęłaś kombinować z kolorem drzwi :D :D :wiggle::wiggle: ogólnie kolorystyka super :D Teraz wybierz ładne okienka - w dość ciepłym odcieniu.

Nie wyobrażam sobie brzoskwinki na stylowym domu :D :D Bedzie wygladac jak kupa :D

Buduję w sumie bardzo podobny budynek i też chciałam mieć wcześniej na nim szarą elewację, jednak wyglądałby jak siedziba Gestapo lub nadęty nagrobek:D Dlatego sobie już to odpuściłem. Na dzień dzisiejszy rozważam jakieś jasne pastele podobne do tych jakie maja budynki na południu Francji. Przynajmniej w listopadowy wieczór dostrzegę go z odległości większej niż 10 metrów:D

to taka sama jak u mnie :D mam taki "śmietankowy" jasny kolor najjaśniejszy ze wzornika i dębowe okna. Wszystko bardzo dobrze, ze sobą gra :)

piaskowiec jest raczej bardziej szary niż ciepły. Ten kolor mógłby pasować, ale u Iwonki na budynku go nie widzę.

a budynie i brzoskwinki są oklepane, Wystarczy przejechać się po osiedlu, prawie wszystkie domy mają taki kolor - u ludzi którzy nie maja nasrane w głowie i nie dają żółtej elewacji do niebieskiej dachówki. kolejny dom w takim kolorze zaginie w masie tandety.

Edytowane przez Emila3000

heloł :))

dochodzę do siebie po długim przyjemnym weekendzie

z kolorami mam tak samo jak Emi, w tłumie budynków podobnej architektury przykuwa moją uwagę szary kolor elewacji i jego odcienie, dosyć sporo takich budynków z metryką starszą niż 50 lat i więcej :)

SGS2013 znasz konkretny adres tego budynku z elewacja w kolorze piaskowca ? może na pw mogłabyś mi podać adres ? poszukałabym w google street :)

co tam u Was ? z czym walczycie ?

Emi zasadziłaś wszystko ?

z robota w ogrodzie wstrzymują mnie ludzie od kostki :mad: mąż wymyślił, że niech ci brukarze co nam podjazd układali ułożą też chodniczek za garaż gdzie będą stały kosze na śmieci. I tak mieli przyjechać do nas zrobić kilka kosmetycznych poprawek i dojechać nie mogą. Sama juz dawno bym to ułożyła :mad:

Za to od rana trwa montowanie piorunochronu. Mamy najwyższy budynek w okolicy i do tego w polu... :/

przy piaskowej elewacji nie poszalejesz raczej z kolorem drzwi :p no i taką musisz zrobić też bramę wtedy.

ja też będę miała piorunochron, przy robieniu dachu od razu całość ogarnę

zapomniałam napisać, że wiązary mam już skończone, zaraz poszukam zdjęć, powiem Wam, że jednak bryła domu teraz nabrała juz innego kształtu, chodziliśmy dzisiaj chyba z 5 razy i podpatrywaliśmy, z którego miejsca będzie widać najwięcej dachówki :D te trójkąty na dachu trochę mnie martwią, nie widziałam nigdzie ani w realu ani w necie na realizację takiego trójkąta z mojego projektu

czekam jeszcze na wycenę okien i drzwi, okien w dębie i największy profil, chyba muszę się przypomnieć

nie wiem, kiedy wejdzie wykonawca, zaczyna zwlekać, jakoś mnie już to nie dziwi, czekam na ścianki działowe, dokończenie okien, dokończenie kominów, posprzątanie

nie mam zamiaru na razie robić tarasów, widziałam, że wiele osób wrzuca w wylewany taras skrawki pustaków, docinki reszty materiałów, ja najchętniej pozbyłabym się wszystkich skrawków, kawałków, chcę mieć czysto

po dachu elektryka i WM ? pytałam o to wiem, mam teraz słabszą płynność finansową i chyba porozwlekam kolejne etapy