kjuta 02.06.2015 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 łazienki czyli hydraulika ? tak sobie myślę, czy nie będzie za dużo rur na podłodze dla panów robiących tynki ? cudeńko zaczną układać około połowy lipca, na dach jest liczony miesiąc roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.06.2015 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Jest lekkie pobojowisko, jak to na budowach Ale widać, że stoi dom i to jest najważniejsze Co do okien, to zdecydowałaś się w końcu na szprosy czy nie? Bo ja dalej nie wiem, chcieć czy nie chcieć i jak chcieć to jakie do pcv... Przynajmniej tego pcv jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.06.2015 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 u mnie rury były na podłodze i spokojnie robili tynki - woda i kanaliza. Od odkurzacza były tylko te rury co idą w ścianach. jak szprosy to tylko i wyłącznie wiedeńskie, Inne tylko oszpecą okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.06.2015 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Ale w plastikach nie robią wiedeńskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.06.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 robią wszystkie możliwe szprosy. I nawet widziałam takie okna w kamienicy u mnie w mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.06.2015 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 robią w plastikach wiedeńskie, wszystkie robią ) ja nie będę robiła typowych szprosów, zrobię tylko szpros konstrukcyjny, czyli tak naprawdę podzielę okno na 4 części, dokładnie tak, jak na zdjęciu, które wstawiałam od Wiktorczyka bałagan jest duży na placu budowy, od wiązarów ładnie po sobie posprzątali, wszystkie trociny, skrawki drewna, natomiast mój wykonawca w ogóle nie dba, mówi, że na zakończenie budowy, mam zamówić kontener i wszystko posprząta... pożyjemy zobaczymy dlatego zastanawiam się, czy warto skrawki pustaków sobie pozostawiać do tarasu, czy nie zbierać śmieci i wysprzątać działkę co robicie z deskami po szalunkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.06.2015 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 dla przypomnienia takie okno widziałam u Wiktorczykahttp://files.tinypic.pl/i/00668/ct51y3mkjsby.jpg ale już tych szprosów wiedeńskich w górnych częściach nie będę robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.06.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 o w taki dokładnie sposób będę dzieliła oknohttp://www.old.wiktorczyk.com.pl/images/img2_bigtxtb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.06.2015 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 a dowiadywałaś się o te kontenery. U mnie w mieście one kosztują fortunę i chyba nie można i tak wrzucać do śmieci budowlanych Powiedzieli nam, żebyśmy gruz zakopali sobie w ogrodzie :bash: gruz wywieźli panowie co kostkę układali. Do betonu nie warto wrzucać śmieci, bo to osłabia go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.06.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Kobietki, jak dobrze, że jesteście! Gdzieś wyczytałam durną informację, że wiedeńskie tylko w oknach drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.06.2015 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 swojego czasu zastanawiałam się nad takim podziałem http://zbm.cieszyn.pl/files/okno.jpg ale to w kolejnym domu kiedy przy projektowaniu domu uwzględnię odpowiednie wymiary okien pod taki podział, w tej chwili w moich oknach nie będzie to wyglądało dobrze, a ni nawet średnio nawet ten szpros konstrukcyjny nie będzie miał aż tyle uroku w wymiarach moich okien, no ale .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.06.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 (edytowane) Mam taki podział w obecnym domu. Wydaje mi się, że jest lepszy do wąskich okien, a do szerszych taki jak na zdjęciu od Wiktorczyka. W ogóle okna Wiktorczyka to małe arcydzieła, ale będziesz miała piękny dom! A z drugiej strony domu, tam gdzie okna są nieco szersze, podział jest drugiego rodzaju. Nie przeraź się płotem, drzwiami i fasadą, to jest zdjęcie sprzed renowacji Edytowane 2 Czerwca 2015 przez mother_nature Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.06.2015 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 no pięknie! jestem urzeczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.06.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 ale czad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mother to twój domek????? masz wiecej fotek, jakiś dziennik czy cos??????? kiedyś ludzie potrafili domy budować, każdy detalik taki dopieszczony. Uwielbiam jeżdzić po różnych wsiach. Stoja tam malutkie drewniane czy murowane domki. W większości ubogie ale takie piękne, że się napatrzeć nie można. Okna z idealnymi proporcjami, piękne drewniane ganki i werandy, gzymsiki, ozdóbki, A teraz 99% budowanych domów to jedna wielka kupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.06.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Mój nie mój, rodziny męża My coś tam remontujemy i 1/3 przystosowaliśmy do mieszkania całorocznego, reszta jest rekreacyjna. Faktycznie, mnóstwo jest detali rzeźbionych w drewnie, Emila jak chcesz, to zrobię fotki, tylko gdzie je wrzucić, żeby kjucie wątku nie zaśmiecić? Poszukam, czy nie mam przy sobie jakichś innych fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.06.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Może album w necie - np. picasa. linka dasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 02.06.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Ok, to jutro wrzucę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 02.06.2015 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 wrzucaj tu ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.06.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Zrobiłam kilka zdjęć, powinny być widoczne tutaj: http://www.zacisze.art.pl/?p=998 Gdyby było potrzebne hasło, to brzmi: domek Jak widać, od strony ogrodu wymieniliśmy tylko okna i drzwi, pasowałoby wszystkie deski z fasady przeszlifować i pociągnąć pokostem, żeby dom miał jednolity jasny kolor. Ale tym to może niech się zajmą już właściciele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.06.2015 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 mother jak tam ? przygotowana do wrzucenia zdjęć ? dziewczyny rozpoczynacie dziś długi weekend ? ja tak i nie mogę się doczekać, ostatni weekend jakoś rozluźnił mnie, ekipa od wiązarów nie stwarzała żadnych problemów, nie dostarczyła złych emocji i mam nadzieję na kolejny taki weekend potrzebuję ściankę z karton gipsu, która musi być zlicowana z kominkiem, kominek wchodzi dopiero po wylewkach, czyli już wszystkie instalacje podłogowe będą oraz również tynki, jest możliwe wtedy zamontowanie ścianki k-g ? mam ją gładzią potraktować ? miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts