Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

robią w plastikach wiedeńskie, wszystkie robią :))

ja nie będę robiła typowych szprosów, zrobię tylko szpros konstrukcyjny, czyli tak naprawdę podzielę okno na 4 części, dokładnie tak, jak na zdjęciu, które wstawiałam od Wiktorczyka

bałagan jest duży na placu budowy, od wiązarów ładnie po sobie posprzątali, wszystkie trociny, skrawki drewna, natomiast mój wykonawca w ogóle nie dba, mówi, że na zakończenie budowy, mam zamówić kontener i wszystko posprząta... pożyjemy zobaczymy

dlatego zastanawiam się, czy warto skrawki pustaków sobie pozostawiać do tarasu, czy nie zbierać śmieci i wysprzątać działkę

co robicie z deskami po szalunkach ?

a dowiadywałaś się o te kontenery. U mnie w mieście one kosztują fortunę i chyba nie można i tak wrzucać do śmieci budowlanych :mad: Powiedzieli nam, żebyśmy gruz zakopali sobie w ogrodzie :bash::bash::bash: gruz wywieźli panowie co kostkę układali. Do betonu nie warto wrzucać śmieci, bo to osłabia go.

swojego czasu zastanawiałam się nad takim podziałem

http://zbm.cieszyn.pl/files/okno.jpg

ale to w kolejnym domu ;) kiedy przy projektowaniu domu uwzględnię odpowiednie wymiary okien pod taki podział, w tej chwili w moich oknach nie będzie to wyglądało dobrze, a ni nawet średnio ;) nawet ten szpros konstrukcyjny nie będzie miał aż tyle uroku w wymiarach moich okien, no ale .. ;)

Mam taki podział w obecnym domu. Wydaje mi się, że jest lepszy do wąskich okien, a do szerszych taki jak na zdjęciu od Wiktorczyka. W ogóle okna Wiktorczyka to małe arcydzieła, ale będziesz miała piękny dom!

A z drugiej strony domu, tam gdzie okna są nieco szersze, podział jest drugiego rodzaju.stara chata.jpg

Nie przeraź się płotem, drzwiami i fasadą, to jest zdjęcie sprzed renowacji ;)

Edytowane przez mother_nature

ale czad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mother to twój domek????? masz wiecej fotek, jakiś dziennik czy cos???????

kiedyś ludzie potrafili domy budować, każdy detalik taki dopieszczony. Uwielbiam jeżdzić po różnych wsiach. Stoja tam malutkie drewniane czy murowane domki. W większości ubogie ale takie piękne, że się napatrzeć nie można. Okna z idealnymi proporcjami, piękne drewniane ganki i werandy, gzymsiki, ozdóbki,

A teraz 99% budowanych domów to jedna wielka kupa :sick:

Mój nie mój, rodziny męża ;) My coś tam remontujemy i 1/3 przystosowaliśmy do mieszkania całorocznego, reszta jest rekreacyjna.

Faktycznie, mnóstwo jest detali rzeźbionych w drewnie, Emila jak chcesz, to zrobię fotki, tylko gdzie je wrzucić, żeby kjucie wątku nie zaśmiecić?

Poszukam, czy nie mam przy sobie jakichś innych fotek.

Zrobiłam kilka zdjęć, powinny być widoczne tutaj: http://www.zacisze.art.pl/?p=998

Gdyby było potrzebne hasło, to brzmi: domek ;)

Jak widać, od strony ogrodu wymieniliśmy tylko okna i drzwi, pasowałoby wszystkie deski z fasady przeszlifować i pociągnąć pokostem, żeby dom miał jednolity jasny kolor. Ale tym to może niech się zajmą już właściciele ;)

mother jak tam ? przygotowana do wrzucenia zdjęć ?

dziewczyny rozpoczynacie dziś długi weekend ? ja tak i nie mogę się doczekać, ostatni weekend jakoś rozluźnił mnie, ekipa od wiązarów nie stwarzała żadnych problemów, nie dostarczyła złych emocji i mam nadzieję na kolejny taki weekend :)

potrzebuję ściankę z karton gipsu, która musi być zlicowana z kominkiem, kominek wchodzi dopiero po wylewkach, czyli już wszystkie instalacje podłogowe będą oraz również tynki, jest możliwe wtedy zamontowanie ścianki k-g ? mam ją gładzią potraktować ?

miłego dnia!