Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piękne te domki. bardzo zdobne, ale jednak nie przeładowane, wsystko ze sobą idalnie gra. zastanawiam sie kto to wszystko rzeźbił.

Przypominam sobie swojego stolarza. Najpierw jak usłyszał ze chce stylizowane drzwi to mocn stylizowanego domu to zrobił wielkie oczy z niedowierzaniem. A później zaczął jęczeć ile to on będzie miał roboty.... z przepuszczeniem listewek przez frezerkę.

a tu przecież robione bez współczesnych maszyn, wyrzynarek laserowych i komputerowych, wszystko takie precyzyjne.

Mother możesz coś więcej powiedzieć o tym pokoście? chciałabym dla Julki zbudować kilka domków w ogrodzie i chciałabym, żeby były takie fajne szare postarzane. do tej pory pokostem z wapnem mam pomalowane ściany w domu :lol2:.

ile warstw tego, jakieś jeszcze preparaty potrzeba. Po jakim czasie drewno szarzeje.

Drewno szarzeje dość szybko gdy niczym nie jest zabezpieczone.

Pokost to taki olej, najczęściej wystarczają 2 warstwy. Wnika głęboko w drewno i solidnie je zabezpiecza, ale daje ciepłe kolory - od żółtego po pomarańczowy w zależności od barwy gatunku, z którego wykonano deski. Wystarcza sam pokost położyć, inne preparaty nie są potrzebne.

Jeżeli chciałabyś domki w naturalnej szarej barwie, to najlepiej zdobyć dechy z odzysku - czytałam, że najlepiej jest odkupić z rozbieranych starych stodół, często są świetnej jakości.

deski mam brzozowe, nowe. Obijałam nimi całe poddasze zamiast płyt k-g i sporo zostało. Malowałam je olejem lnianym. Czyli efekt po pokoście będzie podobny. Czyli muszę pomyśleć jak je podmalować na szaro - bejca, szary olej.

zresztą mam pokost, pomaluje skrawek deski i zobaczę jak to wygląda :D

kurcze dla takiego bidetu jestem skłonna przeforsować jego posiadanie:

http://cdn28.epasaz.smcloud.net/t/files/253b67cba8ac916a.jpg

Emi firma ze Świebodzina, poszukam czy maja jakiegoś przedstawiciela w okolicy, wolę pomacać okno na żywo i obejrzeć z bliska, załamałabym się, gdyby w rzeczywistości trącały kiczem

dziecięce wrzuciłam poglądowo, u nas nie przejdą, nie z moją córką ;)

Bidet kerasan -seria retro.

http://cdn13.epasaz.smcloud.net/t/files/a9a0bc4507ac2e43.jpg

jest tez wersja z dolno i górno płukiem :)

Kompakt-WC-Kerasan-Retro-1011-1082.jpg

koniecznie obejrz sobie cała kolekcje.

bidet kosztuje tysiaka, wc kompakt - 2 tys.

w łazience na górze mam taki kibelek - polskiej produkcji, za kilka stówek

http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/53/08/63/99/5308639953 jakość taka sobie, deska do wymiany.

ale łazienka robiona budżetowo była :D