Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

a skad jesteś? Mogę Ci polecić mega okna drewaniane w cenie przecietnych plastików.

U mnie spakowana cała moja pracownia - to w poniedziałek, spakowany kredens - szkło, porcelana - mam nadzieje, że dotarła całości :eek:. spakowana szafa. Większość Julki zabawek już wywieziona. W sunie nie wiem co będę jutro robić :lol2: a kartonów nie liczę :p ogólnie idzie gładko - bo sobie wcześniej uporządkowałam rzeczy, zrobiłam przegląd, ale mam ostre zapalenie zatok i jest na prawdę ciężko cokolwiek zrobić.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi ze Śląska klikam :)

podziwiam tej organizacji przy przeprowadzce, kartony opisane ? :)

enedue mój najstarszy nie jest zainteresowany przynajmniej jak na razie urządzaniem swojego pokoju, w ogóle nie słyszę jakichkolwiek emocji związanych z dostaniem na wyłączność pokoju, może wiąże się to z tym, że zapowiedziałam termin przeprowadzki na 2016 rok, będzie wtedy w 3 klasie LO i jeśli nadal utrzyma swój pomysł na studia 350 km od domu, to niedługo pomieszka z nami :) to już młodszy syn wykazuje większe zainteresowanie, na piachu z fundamentów rysowałam mu rzeczywisty rozmiar pokoi i był zachwycony, kilka razy musiałam wracać do tematu, z kolei córka jest zainteresowana tylko terminem zapraszania koleżanek na noc :lol:

Tak a propos okien dwukolorowych, to mi się średnio widzi, zwłaszcza w takim mini pałacyku.

no własnie nie umiem znaleźć żadnych zdjęć z realizacji mojej koncepcji,

średnio Ci się widzi zamysł ciemnych okien do bryły budynku ? czy w ogóle idei dwukolorowych okien ? nie widzi mi się pucowanie bramy garażowej, drzwi wejściowych i okien co tydzień, a na Jana czy tam Józefinę mnie nie stać :lol2:

Fajny zestaw dzieciaczków :) rozrywki musisz mieć sporo. Dla młodszego w związku z zapraszaniem kolegów na noc szukam łóżka, gdzie w szufladzie jest jeszcze jedno wysuwane. I rozkładanego fotela - taki towarzyski.

Co do okien, to w ogóle nie przepadam za dwukolorowymi. A Ty masz w dodatku dom - piankę, jaśniutki i delikatny. Wg mnie okna raczej jasne.

enedue też myślę o takim łóżku, ale ono jest dość masywne, dzieciaki będą miały pokoje po ok.12/13 m, nie wiem, czy za bardzo nie wyduszę powierzchni takim łóżkiem

masz już jakiś model na oku ?

Moje pokoje dla dzieci tyle samo. Bajer polega na tym, że nie jest masywne i dodatkowe łóżko wygląda jak zwykła szuflada. Maja takie w Ikea, ale ostatnio miałam przejścia z płytowymi łózkami dla dzieci, może mąż źle skręcił, nie wiem. Toteż jeszcze poszukam innej opcji, a w razie czego - "styl skandynawski" ;)

kjuta my mamy u Łukasza takie z Ikei ale nie jest łóżko w szufladzie tylko jest materac na materacu. Jak się rozsunie to przekłada się materac obok i jest takie dwuosobowe łóżko a ponadto są dwie szuflady - u nas jedna na pościel druga na maskotki. Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Już nawet jeden kolega spał u nas na nim.

hej hej :)

przyszłam odkurzyć wątek, co prawda nic się nie dzieje, czekam ciągle na nowe rzuty piętra i parteru z przesunięciem komina, abym mogła dalej działać, ale na razie cisza w temacie, poza tym okres mikołajkowo świąteczno-imprezowy i czas normalnie leci jak szalony, tez tak macie ?

Justyś a mogłabyś mi zapodać fotkę tego łóżka ?

Emi jak tam na swoim ? teraz rozpakowywanie kartonów ? ;)

Hej

A mi te antracytowa okna nawet by pasowały do elewacji - widziałam kilka kamienic u mnie w mieście z takimi oknami - to było nowiutko zbudowane budynki, leciutko stylizowane, własnie jak Twój domek :) do tego dałabym bleache - ocynk - najlepiej w romby :rolleyes: u mnie na domu miejskim na pewno by była taka bo uwielbiam. Do tych okien trzeba cały budynek w chłodnych kolorach utrzymać. Nie wiem jakby to wyglądało do różowej dachówki. Wtedy jakaś grafitowa.

Wersja z wizki tez jest fajna. Jak nie chcesz w kolorze drewna, to może pokombinuj z drewniano-aluminiowymi oknami? Chociaż ja kompletnie nie w temacie, bo u mnie są zwyczajne drewniane bejcowane okna :)

Ja już od wtorku w nowym domku, dzisiaj ostatnie szafy przewieźliśmy - meble wszystkie braliśmy z poprzedniego domu więc było zwożenia.

a tego posta drugi raz piszę - bo poprzedni wziął sie i skasował tyszien temu. wnerwiałam sie i już drugi raz nie pisałam

witajcie :)

Justyś dziękuję za pamięć i wstawienie zdjęcia, to łóżeczko jest super! i ładne i wcale niemasywne, jak się obawiałam, zaraz poszukam na stronie Ikei co to za model.

Emi no to gratuluję przeprowadzki i oficjalnego zamieszkania! niech się dobrze i bezpiecznie mieszka :hug:

dostałam nowe rzuty piętra z przesunięciem komina, trochę mi to komplikuje układ pomieszczeń na górze, pokażę Wam wszystkie możliwe układy, mam trochę wątpliwości, bo łazienka wagon nigdy mnie nie przekonywała, ale chyba zamiana pokoju córki na naszą sypialnie funkcjonalnie chyba lepiej wyglada co ?

http://images.tinypic.pl/i/00608/y5rp84qb50gi.jpg

http://images.tinypic.pl/i/00608/dtgucs35mn3a.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00608/3o8fw169n6wh.jpg

na którą opcję byście się zdecydowali ?

tu dokładne zobrazowanie łazienki:

http://files.tinypic.pl/i/00608/d3b4esg67xf5.bmp

http://pics.tinypic.pl/i/00608/t0cb5kn6vhl9.bmp

Edytowane przez kjuta

ten układ z szafą na zewnątrz łazienki powoduje konieczność ustawienia łóżka na ścianie przeciwległej, a na kominie raczej tv nie umieszczę (sama nie wiem, cz chcę mieć tv w sypialni w ogóle, ale też nie chcę sobie zamykać żadnej możliwości)

nie wiem czy z kolei taka szafko/wnęka będzie w tym układzie łazienki w ogóle funkcjonalna, co tam z pozycji łazienki będę przechowywać ?

w tym wagonie ma być tylko wanna wc, bidet i umywalka, więc nie musiałaby być tak stłoczona, ale jednak wejście do łazienki z krótszego boku zupełnie zmienia jej ustawność, oczywiście na niekorzyść

Ja mam akurat wszędzie wagony łazienkowe i to świadomie, bo uważam, zwłaszcza przy twojej szerokości 182 cm, że to najwygodniejszy układ . Tyle że ja bym przemieściła wc bliżej wanny, przydaje się na odkładanie ręczników. I nie jestem fanką bidetów, wg mnie to nie licuje z moją godnością skakać z produktu na produkt z majtami w kostkach :D nie bierz tego oczywiście zbyt serio. Natomiast lubię bidetty i fajne wydają mi się deski z funkcją bidetu, mają wszystko, łącznie z osuszaniem delikatnym wiaterkiem :cool:

Jak się odkuję, to sobie taką strzelę :)

Chyba dwójka jest najbardziej ok, tylko problem, gdzie będziecie trzymać rzeczy typu bielizna - nie widzę miejsca na szafy ani garderoby w pobliżu. Dla mnie w pobliżu to jest na terenie rodzicielskim.

Może jednak da się wykroić rodzicielski apartament?

pierwsze zdjęcie to układ pierwotny, pokój córki dostaje komin i przez to jej pokój ma różne wnęki nie do końca dobre do wykorzystania, 185 cm to chyba za mało na łóżko, wydaje mi się, że zamiana i wygładzenie powierzchni na układ samych pokoi wpływa ok, natomiast niby łazienka wymiarowo się nie zmienia, ale samo przerzucenie wejścia na wąską ścianę zmienia diametralnie układ łazienki, prawie że wysysa z niej wszystkie wolne cm2 ;)

pierwotny układ zapewniał wg mnie jakąś tam akustykę ;) nie wiem jak to w układzie zamiany pokoi będzie, każda wizyta w toalecie będzie słyszalna w pokoju córki ? nie mówiąc o wspólnych kąpielach ;)

enedue ponieważ mam zaplanowaną pralnio garderobę myślałam o tym, aby nie zmniejszać powierzchni poprzez szafę/szafkę w każdym z pokoi, przewiduję tylko komodę na bieliznę i podstawowy skład odzieży

muszę przemyśleć tę bidettę, widziałam ja w różnych hotelach i przeraża mnie utrzymywanie jej w czystości, wydaje mi się, być może błędnie, że prościej dwie miski wyczyścić niż te zakamarki, załamania, wypustki z wodą czy innym wiaterkiem ;)

ja obowiązkowo muszę mieć półkę na gazety, książki blisko wc :lol:

Emi mój tez nie potrafi racjonalnie korzystać z tv, boję się że będę zasypiać w towarzystwie kapitana Ameryki :lol2: ale też boję się, że on na dole w salonie będzie oglądał tv do sypialni to już w ogóle nie przyjdzie albo dopiero, gdy będę spała ;)

tutaj układ pomieszczeń z nazewnictwem ;)

http://pics.tinypic.pl/i/00608/imw082yptrzc.jpg

mnie ta szafa wnękowa w łazience kompletnie nie przekonuje - przez kibelek nie otworzysz drzwiczek, nie przeciśniesz się do niej. Może wróć z sypialnią na pierwotne miejsce? Pokombinuj z tymi wnękami, może nie będą takie złe? jak dla mnie wnęki są fajne, bo nie trzeba kombinować z zagospodarowaniem narożników - które nigdy nie są w pełni funkcjonalne - u mnie w kuchni i w garderobie, spiżarce z premedytacją zrobiłam komin i wnęki

Duże ułatwienie w sprzątaniu domu daje zmiękczona woda - koszt uzdatniacza nie duży, a komfort ogromny. Nie trzeba skrobać godzinami kamienia z łazienki, wdychać oparów z domestosa i cilita brrrrrr. Wiec może nie będzie wtedy kłopotu z tym kibelko-bidetem.