Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej :)

jak wytrzymujecie upały ? ja nie wyszłam z domu, całe szczęście dzieciaki duże i zrobiły mi zakupy na dziś i jutro, nie ma we mnie żadnych chęci działania, wykorzystania pogody, wyjechania itd w zamian są same troski o budowę ;)

nie poznaję samej siebie, zazwyczaj w domu nie przebywam, a teraz to mój bastion

zastanawiam się nad dociepleniem garażu, jak to pochwytać, żeby było dobrze, powinnam położyć styro na całej ścianie i potraktować siatką i klejem, czy przedłużyć to na wewnętrzną ścianę garażu czy też nie, czytam w necie i są różne szkoły

dekarz zwrócił mi uwagę na moje pilastry, czy będą murowane a jeśli tak, to dlaczego nie ma fundamentów pod nie, przejrzałam mój projekt i te moje pilastry to sam styropian zaciągnięty sztukaterią, coś kiepsko to widzę

martwią mnie ciągle złomiarze, nie mogłam spać, jak zwykle wstrzelił mi się jakiś temat do głowy i piłuje moja psychikę, dodatkowo trzasnęłam się wczoraj na kasie przy płaceniu i jestem zła na siebie, niby nie dużo, ale nie potrafię przejść z tym do porządku dziennego, jakaś taka niepozbierana jestem :(

odechciewa mi się myśleć o elewacji, kolorach, oknach, te ostatnie powinnam już ogarnąć i zamówić, ale czuję, że tonę w tym temacie, chwila przerwy nic nie pomogła, nie zresetowałam się, nie nabrałam chęci, w głowie pusto, podczytuję inne wątki, jakoś ludzie są zorganizowani, szukają rozwiązań, idzie im do przodu, a u mnie nastał jakiś marazm

ot się wyżaliłam

Emi zapodaj zdjęcia, chętnie pooglądam, zwłaszcza jestem ciekawa Twoich boazeryjnych podłóg

Każdego w pewnym momencie dopada zmęczenie, na szczęście przechodzi i od razu pomysł na dom przyjdzie :)

Pilastry murowane i tak będą musiały być obciągnięte styropianem, siatką itp. wiec jak dla mnie nie ma sensu ich murować i później i tak rzeźbić w styro. U mnie wszystkie gzymsy i inne sztukaterie są robione ze styropianu - na miejscu facet mi je kleił z wąskich pasków - żeby wyglądały naturalnie a nie cukierkowo jak gotowce. tylko bazy na których stoją kolumny mam wylane z betonu i same głowice kolumn są z gipsu.

fotki mogę ci przesłać, ale szału nie ma, pol roku robione na samej końcówce wykończania. do tej pory sporo mam rozgrzebane, wiec fotek nie robię, żeby się nie dołować. Nie mam boazeryjnych podłog, tylko sufity na poddaszu :D które uwielbiam.

szafa jest "nowa" tzn ma już 7 lat, ale to masówka. Kupiłam komplet mebli do poprzedniego domu i teraz sie przeprowadziły razem z nami. Będę je powoli wymieniać i przeprowadzać do innych mniej eksponowanych pomieszczeń. Są drewniane i baaardzo solidne, więc mam z nimi problem, bo wyrzucić się nie da. Bardzo je lubię, ale mnie wnerwiają trochę, bo wszędzie się panoszą po domu :p

No cudne te płytki :D idealne, bo są gładkie, i maja fajny format. W kuchni na backplashu chciałam je w jodełkę układać. Chociaż pomysłów na płytki mam masę. pomijając to, że podoba mi sie kuchnia bez płytek :D