Emila3000 14.06.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 dachówka, okna, drzwi dojechane w kosmos, boniowanie i fikuśny daszek - ciekawe czy nie za dużo będzie tego na jednym domku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 (edytowane) W galerii na stronce, której link wstawiłam jest kilka przeznaczonych nad wejścia do domów prywatnych. skromniejsze niż te hotelowe Emi, spokojnie. Art Nouveau właśnie takie było i kochamy je za to do dziś. Kwestia spójności stylu i już. U nas waliło piorunami po okolicy, głównie na szczęście w Wisłę, od 11 do 3 w nocy. Burza odchodziła i przychodziła. Niebo było niesamowite. Usiłowałam sfotografować błyskawice, ale iPhon jest zbyt wolny. Moje koty spokojnie podchodzą do takich wybryków przyrody. Poprzedniej nocyj też o północy lało i piorunowało, a kocica wróciła w środku tego spektaklu mokra jak ścierka i zażądała wycierania. Edytowane 14 Czerwca 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.06.2015 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 pestko nie umiem skopiować tych, co mnie urzekły emi skromny daszek będzie i na pewno będzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 A umiesz robić zrzuty ekranowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.06.2015 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 poszukiwań ciąg dalszy http://fromeuropetoyou.com/image/cache/data/CCT1-600x600.jpg tu odjechany na maksa http://g01.s.alicdn.com/kf/HTB1UVehHFXXXXapXXXXq6xXFXXXL/Wrought-Iron-Awning-Canopy.jpg http://img.weiku.com/waterpicture/2011/11/3/11/iron_awning_awning_sunshade_wrought_iron_canopy_F3_634590875047601756_1.jpg kolejne świetne, choć sobie popatrzę daszek muszę mieć, okna i drzwi to jeszcze sprawa decyzyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.06.2015 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 zrzuty potrafię, spróbuję tym razem po obiedzie ta moja rodzina tylko je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Pestko moja burza przeszła do Was koszę już profilaktycznie zawalone mam połową palety cegieł jestem straaaaasznie ciekawa co z tego wyjdzie, bo zapowiada się pięknie. Tylko dobrego kowala poszukać który takie cudeńko zmajstruje. Ja to tchórz straszny jestem i boję sie wielu ozdobników, i chyba źle czułabym sie w takim otoczeniu. Ale oczy nacieszę :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 wpisałam sobie w guugla ten styl i sporo jest czarnych okien - więc może plastiki czarne rzeźbione? bezpiecznie tam na śląsku będzie - zawsze możesz jakiś mocniejszym środkiem je wyszorować po zimie ze smoły i sadzy. zresztą sadzy na nich nie będzie widać sesese dalej mieszam widzę też dużo turkusu - na elewacji, na drzwiach i... na oknach zresztą tu też na zdjęciu wrzuconym też są fajne turkusowe drzwi ogólnie styl straszny, nie wiem jak mocne prochy musieli brać ci architekci :rotfl:ale poinspirować się można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2015 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Emi, to teraz do kompletu wygoogluj Art Deco a potem Hundertwasser House, że o Gaudim nie wspomnę. Art Nouveau ma przepiękne linie roślinne w decorach. A te turkusy na elewacjach to nawiązanie do zielonej patyny jaką z wiekiem pokrywają się brąz, miedź i mosiądz. Często na elewacjach kładziono cegiełki-kafelki właśnie w tym kolorze Wnętrza Art Nouveau i Art Deco i meble, proszę bardzo ja tam przyjmę każdą ilość http://royalarts.pl/realizacje/prywatne/apartament-na-mokotowie/ choćby to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 style te znam, łącznie z tym art nouveau, tylko nie zwracałam na nie uwagi, bo to nie moja bajka po wpisaniu w gogole wyskoczyła masa znanych rzeczy mebli art deco jest sporo w moim domu rodzinnym Myślę, że fajnie będzie przemycić te zwariowane elementy, zamiast zwykłej klasycznej klasyki ja sama coraz bardziej się przekonuje, tylko ciekawe co na to Iwonka, bo przecież to jej dom, i choć trochę powinna mieć tu do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Da sobie radę z problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.06.2015 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 wyguglowałam sobie wszystkie tematy, niestety to nie moje klimaty, choć nie powiem, niektóre budowle są imponujące i z takim rozmachem zrobione, że "kupuję" je w ciemno, u siebie w domu w całości nie pociągnęłabym tego stylu, ale taki daszek w skromnej formie, koniecznie symetryczny i raczej bez motywu kwiatowego chętnie przyjmę jak swój Emi co pod pojęciem zwariowane elementy masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Myślę, że Emi ma na myśli meble w stylu art deco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 nie dalabym cos na elewacji w ogrodzeniu malusienki motyw, teraz tak na szybko nie wymysle co dokladnie meble art deco mi się nie podobają, są strasznie ciężkie i zwaliste, chociaż forniry na nich są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.06.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 A co byś powiedziała na taką współczesną interpretację Art Nouveau we wnętrzach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.06.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 O wow, pestka, śliczności! Niekoniecznie do zastosowania u mnie, ale doceniam styl, naprawdę urządzone z klasą i smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.06.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 na elewacji dołożyłabym portfenetry w zdobieniu nawiązującym do fikuśnego daszka, a także do elementu kutego ogrodzenia np taki portfenetr http://almet.com.pl/wp-content/gallery/balustrady/balustrady-portfenetr-b118b.jpg http://almet.com.pl/wp-content/gallery/balustrady/balustrady-portfenetr-b118a.jpg obawiam się jednak, że przy moich niewyjściowych wymiarach okien może tak dobrze nie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 14.06.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 pestko zewnątrz jeszcze mi się podoba, ale wewnątrz już nie bardzo, ten styl to mix stylów za grubą kasę, wszystko z osobna ładne, dobrze wykonane, jakościowo najwyższych lotów, razem dla mojego widzenia estetyki nie gra, to jest luksus, na który mnie nie stać i mentalnie i finansowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 piękne wnętrze też fajne, ale jak dla mnie za nowoczesne. chociaż Iwonka może coś przemyci do siebie no i okna u też w cały świat i bronią się, fajnie wygląda bryła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.06.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Iwonko to nie chodzi, żeby wszystko zrzynać jak leci, bo będzie to wyglądać komicznie. Chodzi o to, żeby wyciągnąć esencję z wnętrza, to coś co sprawia, że wnętrze jest fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts