kjuta 16.06.2015 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) stworzyłam kolejne arcydzieło trójpodział okien nieaktualny [ATTACH=CONFIG]320849[/ATTACH] wg mnie nie wygląda kiczowato, a Wy co sądzicie ? Edytowane 17 Września 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.06.2015 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 jak daszek okrągły to schody tez powinny być okrągłe. No chyba, że znajdziesz jakieś foto, gdzie jest inaczej i dobrze wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.06.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 hmm wygląda dobrze na tyle ile wygląda na tej wizce. Myśle, że Pestka powinna się juz bać, że ją wygryziesz z roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.06.2015 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 stworzyłam kolejne arcydzieło trójpodział okien nieaktualny [ATTACH=CONFIG]320849[/ATTACH] wg mnie nie wygląda kiczowato, a Wy co sądzicie ? Kolorystyka świetna, ja jestem na tak! Nie komponuje mi się tylko okrągły daszek do tej bryły domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2015 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Mnie przeszkadzają za duże okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.06.2015 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 z płotów podobają mi się takie i od razu uprzedzam, na razie wrzucam te, które moje serce wprawiają w ruch drgań motyla a ze spójnością do bryły domu mogą mieć niewiele wspólnego to z przybornika dziecięcego http://thumbs.dreamstime.com/z/antique-garden-fence-beautiful-iron-street-light-gates-rose-flowers-black-vector-silhouette-42266355.jpg http://www.evanspirk.com/wp-content/uploads/2014/11/wrought-iron-fencing.png http://www.bellferro.ca/wp-content/flagallery/new-gallery/wrought-iron_fences_gates_guardrails_10.jpg tę uwielbiam, no ale pałacyku nie mam, posiadłości na 5 ha takoż, zdobienie też za bogate, ale piękne i pozostaję mi tylko powzdychać myślę jednak poważnie nad takimi: http://www.caststone.com.au/blog/wp-content/uploads/2013/04/231-pillar-enclosed-front-yard-2.jpg http://www.toplinefence.com/wp-content/gallery/brick-columns/scan0077.jpg http://static.wixstatic.com/media/095f07_b1c087bdf50f4b91a6f8abb596626760.jpg_srz_656_341_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz http://www.caststone.com.au/blog/wp-content/uploads/2012/07/251-pillar-unley-park.jpg ten już wbijałam ? http://static.wixstatic.com/media/ba59ea_c0b0a0894e8844268746d5d29a4366f4.jpg_srz_p_709_379_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz na bogato albo coś takiego więcej betonu http://meddiodesign.com/wp-content/uploads/2014/12/exterior-modern-exterior-home-design-ideas-with-white-wall-color-and-iron-stone-fences-also-brown-roof-color-and-glass-windows-also-wooden-door-and-stone-pillars-appealing-modern-home-design-ideas.jpg moja pierwsza koncepcja: klinkier/cegła biała http://img05.staticclassifieds.com/images_tablicapl/218996651_1_644x461_ogrodzenia-betonowemetalowebramybalustradypanelesiatkamontaz-zyrardow.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.06.2015 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 no tak z okrągłego daszku mogę zrezygnować - na jaki ? spadzisty ? ostrosłupowy ? z okien niestety nie zrezygnuję, są takie i muszę je pokochać, choć to miłość niewdzięczna i trudna, na górze nie mam możliwości żadnych ruchów z oknami, okna górne są między wieńcami, poszerzyć się nie da, zwężyć .. ? chyba też niekoniecznie okna to bubel, ciągle mam z nimi problem, nawet jak zainwestuję w okna od Wiktorczyka czy też inne to podział konstrukcyjny nie będzie się tak ładnie prezentował jak w wąskich a długich oknach, muszę z nimi pogłówkować bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.06.2015 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 szukam dalej prostej formy zadaszenia znalazłam takie, co prawda latarnie żyją osobno, a daszek to zwykły prostokąt, nie potrafię znaleźć innego ujęcia wejścia do hotelu nobishttp://ad009cdnb.archdaily.net/wp-content/uploads/2011/02/1298314646-entrance-canopy-1000x1000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.06.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Zwęzić możesz zawsze. Twój dom zdaje się z Ytonga? Ja mam dom z Ytonga. Zwężaliśmy jedno z okien kuchennych. W sypialni przesuwaliśmy. W łazience jedno z dwóch zostało zamurowane. Jeśli byś zwęzić je o 1/4, nawet o 1/6 było lepiej. Tak jak jest zabijają proporcje fasady. Dom szczerzy się tymi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 16.06.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Według mnie Emi dobrze mówi: daszek okrągły i okrągłe schody będą się ładnie komponować. A co do ogrodzenia, to według mnie cegła nie pasuje... Iwonka, numeruj zdjęcia jak ich tyle wrzucasz, wtedy łatwiej będzie mi powiedzieć które rozwiązania są fajne Licząc od pierwszej fotki w Twoim poście podoba mi się 7, 9 i 10 Ogrodzenie powinno nawiązywać do elewacji (pięknie to robi na zdjęciu 11, z takimi samymi cegłami na elewacji i ogrodzeniu właśnie), ale jej nie przyćmić. Ech, mądrzę się o ogrodzeniu, a u mnie zwykły płot na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.06.2015 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) silka, rodzina ytonga, ale policzmy na górze mam 150 szer, wysokość 120 1/6 to 25 cm ze 150, wyszłoby okno 125 na 120 prawie kwadrat 1/4 to już 37,5 cm okno zwęziłabym do wymiarów 112,5 cm na 120 cm wysokości na dole 180 szer na 150 wys 1/6 to 30 cm dałoby to 150 na 150 1/4 to 45 cm dałoby to 135 na 150 myślisz że poprawiłoby to fasadę ? wiem że zwęzić się da, fasada to nie wszystko, trzeba będzie żyć w tych pokojach, w środku jedno okno przypada na 1 pokój, nie chcę ich ograniczać do widoku okna w celi moje wypociny [ATTACH=CONFIG]320860[/ATTACH] Edytowane 17 Września 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 16.06.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 cieżko z tymi oknami będzie. one nie są już teraz duze. a może podzielić je na 2 okna? dać po środku słupek z czerwonej cegły taki cieniusienki? słupy jak mówiłam tylko z boniowaniem jak na elewacji, inne będą dziwne wyglądać, przęsła chyba najlepiej dobrać jak już elewacja będzie gotowa i podjazd - tak aby nie przyćmił domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.06.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 za *uja bym nie zmniejszala okien (sorki za wyrazenie, ale krew mnie zalewa na sama mysl o tym:rolleyes:) bryla jest duza a zmniejszone okna wygladalyby jak klatki, a tego chyba nie chcesz? ja sie ogromnie ciesze ze dachowe zrobilismy duze i to po 2 szt w kazdym pomieszczeniu, jest jasniutko, chociaz nadal zastanawiam sie, czy jeszcze po 1 sztuce do kazdego pokoju na druga strone nie dodac nie lubie mrocznych pokoi wrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.06.2015 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Te! Stefan ! Moja, mało istotna opinia... Daszek półokrągły będzie pasował. Wystarczy powtórzyc motyw i materiał konstrukcyjny daszka w ogrodzeniu. Będzie to jeden, jedyny i bardzo wyrazisty element domu. Trzeba by tylko uprościć dekoracje elewacji tak, żeby daszek nie konkurował z resztą, żeby był bardziej widoczny i dopełniajacy całość. Takie jest moje skromne zdanie. Okrągłe czy idace łukiem schody też będą fajnie nazwiązywały do daszka. Nie bój żaby. spokojnie. Na wszystko przyjdzie pora i ładnie wszystko skomponujesz. Najważniejsze, że jestes na coś zdecydowana i nie miotasz się pomiędzy masa rozwiązań. Skupiłabym sie na oknach bo to wazny element domu. Dałabym tylko jeden podział czyli podzieliła okna na dwie połówki lub nawet zrobiła optyczny myk i dała całe okna z zewnętrznym nakładanym szprosem. Dużo łatwiej sieje myje, a z ulicy wyglądają tak, że nie poznasz. Moi rodzice tak mają. A jaka kolorystyka okien ? Czarne, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.06.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Zapomniałam... Czy juz macie daszek nad garażem ?Przepraszam za szczerość, ale strasznie psuje ogólny wyglad całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 16.06.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Kjuta, nie wiem czy się u Ciebie witałam czy nie, więc niniejszym to czynię. Daszek okrągły jak najbardziej Natomiast ten nad garażem coś za cięzki w stosunku do reszty. Mam dla Ciebie pewnego tipa, Wpisz sobie w google maps ulicę Elbchaussee w Hamburgu, rzejdź się ludkiem wzdłuż i wszerz i porozglądaj na boki. Znajdziesz tam eldorado rozwiązań podobnych do tych, co szukasz. Zacznij od niskich numerów, tam jest niesamowite zagęszczenie willi z okresu Secesji i Gruenderzeitu. Absolutnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.06.2015 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) miałam wenę, aby powstawiać zdjęcia na ogrodzenie, wiadomo, będzie nieco później, jak już elewacja będzie skończona bądź na wykończeniu i będzie w sposób spójny nawiązywał do elewacji. w tej chwili wydaję mi się, że pierwsze co ustalam to daszek, jego strojność lub też skromność zdominuje lub nada akcentu, wtedy dobiorę okna jeśli miałabym dać dwa okna zamiast jednego, to miałyby szerokość na dole 80 cm na 150 cm na górze 65 cm na 120 cmnie wchodzi w grę wtedy żadne zdobienie, głowiczki itd. oraz okno z konstrukcyjnym podziałem, jedynie trójdzielne w pionie lub dwudzielne w stosunku 1:2ewentualnie wcale - bez żadnego zdobienia patrząc od wewnątrz zamiast 1 w miarę dużego okna mam dwa malutkie ze szprosami lub nie nic nie widzę z tego mojego rysunku [ATTACH=CONFIG]320905[/ATTACH] nie wiem, czy gra warta świeczki, owszem wolałabym mieć elewację piękną niż szukać w niej piękna w poszczególnych elementach w sumie na dzień dzisiejszy wiem jeszcze mniej i w ogóle nie jestem niczego pewna, żadnego wyboru na elewacji, dobrze, że dachówka wybrana mari o co chodzi z daszkiem nad garażem ? co nie pasuje ? Edytowane 17 Września 2017 przez kjuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 16.06.2015 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 DorkaS witaj wiem, że jest ciężki, taka była konstrukcja, taką klepnęliśmy, przy zatwierdzaniu projektu, dodatkowo wykonawca nie obniżył nam garażu o 15 cm i to widać, wiązary stoją, mogę teraz ściągnąć wiązary i zacząć uzgadniać projekt zastępczy, pisałam o tej kolumbrynie i żal dupę ściskał w pierwszej 10 stron wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 16.06.2015 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 nie wiem czy w temacie czy nie...ale znalazlam takie cos http://www.okna-mroz.pl/public/userfiles/image/STRONA_WWW_2012/GALERIE/000_MROZ_LECZNICZA/MROZ_LECZNICZA_06.JPG zrodlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.06.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Ma dziwaczny kształt i wyglada jak poepłniony w trakcie budowania Powinien miec identyczny kształt jak dach główny a nie doklejac sie do ściany. Okno, które tam widac wygląda jej wyszarpniete tej resztce ściany a nie zaplanowane świadomie. Bryła by wiele zyskała gdyby daszek był inny, mniejszy, lzejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts