Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

dziękuję Wam Kochane za życzenia :hug: były pełne radości, lenistwa i błogiego spokoju :)

ale święta święta i po świętach, już mam Nowy Rok!

Wszystkiego, co najlepsze: zdrowia, miłości, radości, pogody ducha, łatwych i trafnych wyborów i spełnienia marzeń życzy Wam Kochani kjutka :)

• 3 weeks później...

Witaj - trafiłam na twój dziennik z inspiracji na pintereście ;) z salonem z ptakami. Piękne

pozwoliłam sobie ukraść jeszcze jedną inspirację - łazienkową.

Mam nadzieje że nie masz nic na przeciw ;)

Masz super gust i dom też jest fajny - klasyczny a jednak nie "sarmacki dworek" :) fajnie że udowadniasz że w Polsce nie buduje się tylko domów do znudzenia nowoczesnych, dworków i nijakich typówek z łososiową elewacją :)

• 1 month później...

heloł!!!!

z dobrych wieści, to taka, że żyję :))))))))))))))

ale jestem w ciemnej d... ze wszystkim, wczoraj przypomniał sobie o mnie mój Pan Wykonawca i nieważne, że kiepski okres w pracy, nie dosypiam, ciągle wiszę nad niekończącymi się projektami na wczoraj, w dodatku mój zapał budowniczy jak zwykle gdzieś tam się zgubił, to muszę na nowo moją przygodę z budowaniem rozpocząć i jeszcze polubić ;)

kolejna dobra wiadomość, to mam skończone projekty wnętrz, co prawda jakieś już drobiazgi, ale ogarnięte już prawie wszystko, dzięki temu wyszło na jaw kilka bubli projektowych, które w porę zauważone dadzą się wyprostować :)

Aniko PL witaj :))

jutro ułożenie rur do kanalizy, przesunięcie komina i zalanie chudziaka, a na pięcie się do góry silki umówiłam się dopiero po świętach Wielkanocnych, bo sprawy finansowe muszę też uporządkować

miłego dnia!

idę się rozejrzeć, co u Was słychać :)

heloł :))

wczoraj po raz pierwszy byłam świadkiem przyjazdu betonu na budowę, oszołomiła mnie pompa, 3 betoniarki i sprawna praca ekipy przy zalewaniu chudziaka, mój mąż, który postanowił jednak choć trochę uczestniczyć w procesie budowlanym zrobił ponad 100 zdjęć :jawdrop: samej betoniarce z pompą, ot zamiłowanie techniczne :p :lol:

przy takiej pogodzie nie muszę podlewać betonu ?

Wykonawca zarzucił mnie tematami, muszę zamówić już silkę, wybrać dachówkę (wtf co to jest ;) ) pomyśleć o oknach, nie wspominając, że powinnam temat kominka, rekuperatora i wszystkich instalacji wewnętrznych mieć w małym paluszku, ha na razie mam to w innej części ciała, ale trza się spiąć i powrócić na odpowiednie tory, postaram się w przyszłości już za wiele nie narzekać, zdjęcia zamieszczę później :))

buziaki!

:welcome:

Śliczny dom się zapowiada, bryła jak i same wnętrza.

Chudziaka czy stropu nie trzeba podlewać,gdy temperatura jest poniżej 10 stopni-my wylewaliśmy w listopadzie i też podlewaliśmy,jak jest wietrznie to też trzeba-naocznie oceń-jedo podlewanie powinno wystarczyć teraz.

jest!

już wstawiam, co prawda po przejrzeniu zdjęć na laptopie, 90 % z nich nie nadaje się do upublicznienia ;)

http://pics.tinypic.pl/i/00646/tu91om0go3jb.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00646/5e1u8vp3c8jp.jpg

http://pics.tinypic.pl/i/00646/htj5k4fvkhmx.jpg

Witam się u Ciebie :-)

Willa piękna, też kiedyś na takie projekty zerkałam, ale że z czasem się w życiu wszystko zmienia to i marzenie will zamieniłam na zupełnie inny dom ;-)

Ja wiem, ze teraz panikujesz z wyborem wszystkiego na raz, też tak miałam, ale uwierz mi wszystkiego na raz nie ogarniesz ;-); trzeba lecieć etapami, to co najbliższe do wykonania na tym się skupiasz inaczej eksplodujesz heheh Wiem wiem łatwo powiedzieć, sama sobie to codziennie wmawiam :D

Widzę, że też z silki się budujesz, aj myślałam, że jakieś ufo jestem, bo w naszej okolicy z silki nie buduje nikt! I wszyscy na nas patrzeli jak na kosmitów

Co do okien, zależy oczywiście od koloru i rodzaju dachówki itd itp, ale ja tu u Ciebie widzę białe lub np. szare (ale nie bardzo ciemne) okna....

witaj Kasiukeu :))

Emilko hop hop gdzie jestes ?

mam lekki zgryz, mój wykonawca mówi, aby nadproża zakupić z porothermu, bo są tańsze niż z silki, ale tak sobie myślę, że skoro budujemy z silki, to może jednak zachować spójność w materiale, spotkałyście się z czymś takim ?

idę przejrzeć o jakie różnice cenowe się rozchodzi, to może mi poradzicie ? :)