Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Najbardziej to mi sie podoba tak jak jest tutaj

http://imagizer.imageshack.us/a/img540/3154/57U7GK.jpg

owszem mozna zmienic kolorystyke okien, drzwi (dach wiadomo juz jest :cool: )

te daszki półokrągle ala podstawa balkonu ?

one powinny być wylewane ze stropem, nie zostały zrobione i nie ma już fizycznej możliwości

te daszki półokrągle ala podstawa balkonu ?

one powinny być wylewane ze stropem, nie zostały zrobione i nie ma już fizycznej możliwości

bardziej o okna mi chodzilo, ich wielkosc..

co do daszkow, to szkoda, ze sie nie da tak zrobic, ale jak widac sa polokragle i zawsze mozna poszukac takich j.w. wklejalas :wiggle:

Widziałam projekty doklejonych jak u Wony a z dachem jak na głównej bryle budynku.

Widać, da się :)

Ogladam sobie lampy w necie i znalazłam cos co by świetnie pasowało :)

A i juz jakis ząb czasu mają wiec wygladałoby bardziej naturalnie.

http://img36.staticclassifieds.com/images_tablicapl/89985335_1_644x461_sprzedamdwie-lampy-kinkiety-zewnetrzne-uzywane-nysa.jpg

bardziej o okna mi chodzilo, ich wielkosc..

co do daszkow, to szkoda, ze sie nie da tak zrobic, ale jak widac sa polokragle i zawsze mozna poszukac takich j.w. wklejalas :wiggle:

ale okna są takiej samej wielkości, jedynie nie może być takiego podziału, bo dzieląc na pół i dopiero podziałem na trzy części tak jak w kamienicy zostałoby niewiele szyby i przez to światła

na wizualizacji jest to zrobione cienką linia, szpros nawet przyklejany wiedeński dobrze by nie wyglądał

DorkaS łażę sobie po tej ulicy, uwielbiam niemiecką architekturę, szczerze, to właśnie budynki z Ahlbecku i Heringsdorfu natchnęły mnie do poszukiwań bryły domu, jaka ostatecznie u nas została popełniona :)

więc łażę i odwieszam co chwilę stronę ;) dużo tam osób poprosiło o wycięcie ich domostw, ale pozostało jeszcze sporo do obejrzenia, dzięki za namiary!

Kjuta, bo ja sie zabojalam ze chcesz te okna przerobic i dlatego posta takiego wpisalam :oops:

ciesze sie, ze zostana takie jakie sa.

Az z ciekawosci weszlam sobie na googlemap Munchen, gdzie kiedys mieszkalam i faktycznie, kiedys mozna bylo spacerowac i ogladac wszystko, a teraz to prawie same kwadraciki wyciete :o

okien nie przerobię, te pokoje są małe, ale zabranie im światła nie wyjdzie na dobre, trudno szlag z fasadą, w środku będę więcej siedzieć, może już nie będę napawać się pięknem (:lol:) ale muszę mieć warunki do chęci wstawania rano nie tylko z powodu ucieczki z domu, tylko chęci powrotu :D

muszę się nauczyć żyć z ch... dachem garażowym i ch.. wymiarami okien, może jakoś poskładam do kupy i coś wyjdzie lepszego niż pasztet ;)

Iwonko, to wiesz co? Odpuść sobie na razie elewację. :hug: Czasem się okazuje, że jeden akcent na elewacji tak przyciąga uwagę, że nie zwraca się uwagi na niedoróbki - i być może u Ciebie takim akcentem będzie właśnie ten szklany daszek? A na razie na spokojnie ciesz się dachówką i myśl nad oknami :D (też jestem za czarnymi!)

DorkaS łażę sobie po tej ulicy, uwielbiam niemiecką architekturę, szczerze, to właśnie budynki z Ahlbecku i Heringsdorfu natchnęły mnie do poszukiwań bryły domu, jaka ostatecznie u nas została popełniona :)

więc łażę i odwieszam co chwilę stronę ;) dużo tam osób poprosiło o wycięcie ich domostw, ale pozostało jeszcze sporo do obejrzenia, dzięki za namiary!

Cieszę, że Ci się podobają. Tubylcy mają fobię na punkcie street view, ale na szczęście nie wszyscy.

Szkoda mi, że nie wszystkie te te domy mają status zabytków i co rusz któryś idzie pod spychacz. A na ich miejsca powstają nowoczesne i minalistyczne domy, na których poza przelotnym spojrzeniem nie da się zawiesić oka, a juz na pewno się do nich nie wraca z taką przyjemnością.