Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Widziałam projekty doklejonych jak u Wony a z dachem jak na głównej bryle budynku.

Widać, da się :)

Ogladam sobie lampy w necie i znalazłam cos co by świetnie pasowało :)

A i juz jakis ząb czasu mają wiec wygladałoby bardziej naturalnie.

http://img36.staticclassifieds.com/images_tablicapl/89985335_1_644x461_sprzedamdwie-lampy-kinkiety-zewnetrzne-uzywane-nysa.jpg

no popatrz, takie ładne lampy mi tu sprowadzasz, a ja ślepa nie dostrzegam takich cudeniek :wiggle:

ciekawe czy jakiś złomiarz je wystawił .. ? ;)

Kjuta, widziałam parę kuchni ze zlewem w blacie w świetle okna do samej podłogi. Bardzo było piękne. Postaram się odszukać. Blaty były grubsze, żeby schować zlewy, a odpływy widoczne i bardzo eleganckie :)

Emi, a może karnisz na maxa pod sufit i dwa kolory tkaniny jako zasłony – dwuwarstwowo. Jedna może zasłaniać także przestrzenie między okienne. Druga trochę bardziej do ozdoby. Można by w ten sposób ukryć różnice w szerokościach między oknami, a jednocześnie nie byłoby ciężko.

b96642daf52173caaf51887c14239141.jpg

Edytowane przez pestka56

chyba ten salon bedę męczyć do konca lata. Mam tam też na drugiej ścianie pojedyncze okno.

P1060825.JPG

zasłony na kilku poziomach chyba odpadają, bo nie kupię potrójnego karnisza :(

i nie wiem czy to nie za nowocześnie będzie.

a może zlew ceramiczny? nie trzeba go maskować i ładnie wygląda sam w sobie. ?

górnych okien nie można do dołu pociągnąć? one są miedzy słupami takimi lanymi?

można ich nie ruszać, cały efekt dadzą okna na parterze.

Edytowane przez Emila3000

A Ja myślałam, że masz mnie dosyc i dlatego nie odpowiedziałas na znalezisko :rolleyes:

Powiem ci, że nawet jakbym stawiała nowy dom to starałabym się dobrać leciwe elementy, żeby go nieco postarzyc i nadac mu autentyczności :)

Tym bardziej taki jak Twój...klasyczny i stylowy.

Spać przez CIebie nie moge. Musiałam sie zwlec z łożka, zeby napisać co wymysliłam

Myśle nad tą kuchnią

ale od poczatku - okna trzeba zwęzić do 150 cm - puszczone do podłogi bedą mieć super proporcje - 230 cm wysokości chyba nie? mogą być z konstrukcyjnymi lufcikami, bedą tej samej szerokości co te okna górne???? chyba tak. czyli super. jedne będą przedłużeniem drugich. będą korespondować ze sobą, i nikt nie zauważy, że te górne są mniejsze

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Koło spiżarki wejdą 2 słupki z piekarnikami.

a przy oknie będzie mógł stać malusieńki stoliczek śniadaniowy - przyda sie do krojenia sałatki, czy lukrowania pierników przez dzieciaki.

.......................................................................

tam gdzie wysoka zabudowa

zostawić po bokach cargo i lodówkę a po środku dać ciąg szafek ze zlewem. Możesz tam dać wiszące witrynki - przydadzą sie przy zlewie do odstawienia umytych naczyń.

osobiscie nie rozumiem idei zlewu przy oknie. Nikt w xxi wieku nie stoi godzinami i nie szoruje garów. w strefie mycia spędza sie 4 minuty dziennie - zapakowanie - rozpakowanie zmywarki. :p

jeśli możesz wyślij mi dokładne wymiary kuchni - te z załącznika są słabej jakości. zrobię ci wizkę. chociażby w planerze ikea, czy sweet home

ale oczami wyobraźni widzę ze będzie fajnie - i elewacja wiele zyska, będzie idealna. i kuchnia też fajnie wyjdzie z zabudową kredensową - stylową, a nie nowoczesną.

hmmm to chyba wszystko. co miałam do napisania, lece do łożka :p

Edytowane przez Emila3000

drogie Panie i Panowie

głosowanie proszę:

1.

[ATTACH=CONFIG]321037[/ATTACH]

2.

[ATTACH=CONFIG]321038[/ATTACH]

3.

[ATTACH=CONFIG]321039[/ATTACH]

4.

[ATTACH=CONFIG]321040[/ATTACH]

okna na dole albo do podłogi albo rozmieniam na dwa pojedyncze w dwóch opcjach trochę dalej od siebie i trochę bliżej, to bliżej może na mojej misternej ;) pracy wyglądać jak jedno podwójne okno, wiec nie dajcie się nabrać ;)

jakieś komentarze ?

Edytowane przez kjuta

no dobra uzupełnienie

5 to pewnie 2

[ATTACH=CONFIG]321042[/ATTACH]

6 to pewnie 1

[ATTACH=CONFIG]321043[/ATTACH]

7 mój faworyt, nic nie trzeba za specjalnie zmieniać i nadal mogę mieć wydumany daszek! :yes:

[ATTACH=CONFIG]321044[/ATTACH]

Edytowane przez kjuta

no proszę.... nikt na mojego faworyta nie głosuję

1 zrobi mi pierdolnik z widoczną szafka i blatem kuchennym, nie wiem, czy tak chcę - widziałam zdjęcie u kogoś na forum takiej kuchni i do tej pory nie wiem, czy to mi się podoba czy też nie, a nadając bryle stary klimat nie wiem, czy nie będzie mnie w dupę ... tfu tzn. w oko kłuć

jeszcze jedno, robić po środku na górze okno tarasowe ?

osobiscie nie rozumiem idei zlewu przy oknie. Nikt w xxi wieku nie stoi godzinami i nie szoruje garów. w strefie mycia spędza sie 4 minuty dziennie - zapakowanie - rozpakowanie zmywarki.

A ja znam ludzi których mycie naczyń odstresowuje, mają chwilę na myślenie i oni lubią okna bo mogą podziwiać przy okazji widoki