Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Emi, nie przesadzaj. Ojej wszystko i odpoczywaj :)

Kjuta, sory, że tak dawkuję, ale sama przyglądam się i odkrywam powoli co mnie razi. Po 16 dziś będę mieć czas i machnę wizkę elewacji jak ją sobie wyobraziłam.

Jeszcze pytanie, czy bonie już są położone? Mam pewien pomysł na te bonie, ale nie będę mieszać jeśli coś już jest.

sercem cos na tle nerwowym - bardzo podwyższony puls plus niskie ciśnienie. coś czuje, że jak pierdolnę robotę, to tylko sie to pogorszy, bo problemy sie nawarstwią

domek dla lalek cudny :yes: Julka kompletnie nie lalkowa :( ale w sumie w takim domku mogą mieszkać malutkie figurki ze zwierzątkami. Marzy mi sie samemu taki domek zrobić :rolleyes: ale to chyba dla wnuków :lol2:

ciekawe co pestka z elewacją wymyśli :stirthepot: może nie będę musiała szkicować :p

Piękny ten domek. Marzyłam, że zrobię dla mojej córki i niestety nie zdążyłam :( . W wieku 9 lat wolała już konie, jazdę, rysowanie i budowanie stajni z klocków lego. Byłam w Wiedniu w pracowni, która takie domki i wyposażenie do nich robiła. W różnych stylach. Szczęka nadal mi podłogę rysuje, jak sobie przypomnę co tam widziałam. Dotąd nie mogę odżałować, że nie było mnie stać na te cudeńka.

Postaram się wymalować domek dziś :)

Witam.

Śledzę ten wątek, bo mam podobne dylematy, a co gorsze podobno nie znam się na kolorach :sick: Wrzucam tu znalezionego gotowca do przemyśleń:

sztukateria-elewacyjna-1024x720.jpg

A teraz mała prywata:

Czy do dachówki typu włoskiego/francuskiego w kolorach od piaskowego do ciemnej pomarańczy pasowałaby elewacja w podobnym kolorze (wadowicka kremówka):

picasso-house-outs_3307340b.jpg

czy coś w a'la Alicja w krainie czarów marów:?

70233469253272891b70fd5.61501022_8b32b0fd77_1920.jpg

Kjuta a nie myślałaś nigdy o dachu z miedzi. Jak dla mnie najpiękniejsze pokrycie dachowe ever. Rudawo złote piękne a już bajką jest jak się utlenia do pięknej morskiej zieleni. Kiedyś czytałam, że co zamożniejsi to smarowali blachę miedzianą krowim łajnem, żeby szybciej się utleniła.

A tak mi się przypomniała ta blacha bo dziś widziałam instalację jakiegoś super ogrodzenia. Słupki to duże prostopadłościany właśnie z blachy tylko nie wiem jakiej ale robione na stare bo na rogach tak jakby już rdzewiały. Przed słupkami aleja wysypana białymi kamieniami a na kamieniach rośliny w dużych donicach wykonanych z tej samej blachy. Ciekawa jestem jakie przęsła i bramę do tego dadzą ale przejadę się tam za parę dni. Ludzie mają cudowne pomysły .

Mogę zrobić fotki tylko muszę zapytać męża czy ot tak bezkarnie mogę je umieszczać w necie ale w dobrej wierze przecież chcę to zrobić:)

Dla okolicznych dziewczyn które biegają albo wybierają wycieczki rowerowe to ogrodzenie znajduje się przy ul. Parkowej w Zalesiu Górnym. Główna droga, nigdzie nie trzeba szukać. A dwie posesje dalej też ciekawe wysokie ogrodzenie z kamieni polnych z białą bramą.