Aga111719511846 18.06.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Samochodem też w sumie można się przejechać ale jakoś tak Zalesie z rekreacją mi się kojarzy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Samochodem też w sumie można się przejechać ale jakoś tak Zalesie z rekreacją mi się kojarzy:p badz ludzikiem na googlemap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.06.2015 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 probowałam ludzikiem, ale nie namierzyłam. Ludzik nie zawsze jest aktualny po za tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga111719511846 18.06.2015 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Melisko wydaje mi się, że ogrodzenia które tam dzisiaj montują nie ma jeszcze w google maps, bo nie są w czasie rzeczywistym:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 18.06.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 aaa no to tak.. myslalam ze ono juz jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.06.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Aga, zrób zdjęcia dyskretnie i pokaż. Brzmi cudnie. Blacha miedziana jest wspaniała. A jak się pokryje zieloną patyną, jest też bardziej trwała, bo patyna (śniedź jakby) chroni metal przed dostępem wody i powietrza. Nawet w wilgotnej ziemi takie spatynowane przedmioty są zdolne przetrwać tysiące lat. Czasem wygląta to tak, że w środku zachował się czarny proszek z miedzi czy brązu, z zewnątrz otoczony milimetrowej grubości ściankami patyny. Twarde to jest bardzo i gdyby nie brak ciężaru, można by pomyśleć, że przedmiot nadal cały jak go stworzono. Rzeźby, które w starożytności odlewano z brązu na tzw. wosk tracony, czyli były w środku puste, bywa, że są tylko patyną bez odrobiny metalu i ciągle są Istnieją różne odmiany patyny i różne metale można nią pokrywać w celu ochrony i dodania urody. Żelazo np. można spatynować na czarno, będzie wyglądało jak pokryte twardym lakierem. Jest też taki rodzaj patyny uzyskiwany w ogniu, który opalizuje lekko na niebiesko. Miedź albo srebro można spatynować także na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.06.2015 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Miedziane rynny i obróbki dachowe ma moja sąsiadka. Po 12 latach są matowo brązowo-rude. Piękne A google na naszym terenie satelitę z 2009, a street view sprzed 2 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.06.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 ooo 12 lat i są brązowe? mi się zielona miedź nie za bardzo podoba.... najbardziej lubię rudą, albo brązową. boje sie o mój piorunochron, który po czasie zrobi sie zielony i będzie bardzo się odznaczał na dachu u mnie satelita bardziej aktualna, nasz dom widać już z dachem odeskowanym akurat street view nie zapuścił w moje okolice....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 18.06.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Ale z takim dachem czy rynkami trzeba kupić też dobry alarm bo się lubią recyklingowac z nastaniem nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.06.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 rynny trzeba założyć dopiero po wprowadzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.06.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 I ściągać na czas wyjazdów weekendowych i wakacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 18.06.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 złomiarze potrafią ukraść nawet rynny imitujące miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.06.2015 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Ale z takim dachem czy rynkami trzeba kupić też dobry alarm bo się lubią recyklingowac z nastaniem nocy. I ściągać na czas wyjazdów weekendowych i wakacyjnych. U nas tak okradli ludzi - wszystkie rynny miedziane im ściągnęli w jedna noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 19.06.2015 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Najlepiej pomalować je na biało by wyglądały na plastikowe. Wiem że potrafią, dlatego o tym pisze, jak tylko dostaną cynk to zlatuja się jak dobrze zorganizowana grupa przestępczą. psy potrafią otruc, metalowe ogrodzenia przepilowac i rynny podciągnąć w ciągu kilku godzin Edytowane 19 Czerwca 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.06.2015 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Nam otruli żeby okraść sąsiadów Nienawidzę złodziejstwa ..... rączki bym odcinała .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.06.2015 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 u mnie satelita bardziej aktualna, nasz dom widać już z dachem odeskowanym akurat street view nie zapuścił w moje okolice....... u nas tez bardziej aktualna, przez wies (droga glowna) mozna sie przejsc, ale w nasza ulice juz nie wezcie nie mowcie o truciu zwierzakow, widzialyscie co ostatnio pokazywali na necie? jak te kawalki kielbasek sa nafaszerowane haczykami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 19.06.2015 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 o rany! dopiero sobie uświadomiłam jeden fakt przy mojej działce jest park i przebiega tam ścieżka mało uczęszczana, a jeśli już ktoś tamtędy idzie, to jest to złomiarz dźwigający zdobycze na barku/plecach, no to na pewno będę spokojnie spała Aga niestety miedź na dachu mi nie podeszła i mając na uwadze powyższe dobrze, jeszcze by mi odrywali dach kawałek po kawałku Pusia straszne, co piszesz boję się takich idiotów, którzy dla paru zł otrują zwierzęta, a nawet zrobią Ci krzywdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.06.2015 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Dlatego my mieszkaliśmy na swojej budowie. Dlatego nasze psy maja kojec do którego są zamykane, gdy wyjeżdżamy z domu - żeby je chronić przed złymi ludźmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.06.2015 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 poytrafią okna wyciąć, kable powyrywać ze ściany, okna dachowe to jest chyba standart, że zazwyczaj dekarze w nocy przychodzą je wymontować. fecotowi od piorunochronów w nocy przed jego przyjazdem do nas ukradli całą miedź z garażu. musieli dokładnie wypatrzeć, że ja akurat przywiózł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.06.2015 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 u nas poki co (odpukac) jest ok.. noo kiedys jakis gosciu podkradl 3szt dachowki bylam wsciekla ale to i tak nic mi nie dalo, bo okazalo sie, ze na 1 strone dachowek brakuje podczas montazu alarmu, sasiad/pijaczek pyta sie mnie co to jest? a ja do niego, jak to co? nie wie Pan? to "cos" bedzie pstrykac zdjecia i nagrywac co sie dzieje..na co on do mnie-nawet jak sie do was na podworko wejdzie? odp a jak! zaraz na telefon bede miala wiadomosc ze zdjeciem tej osoby... ' oooo to lepiej nie wchodzic oczywiscie pic na wode to byl z mojej strony, ale teraz zamierzamy kupic caly osprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts