Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

poytrafią okna wyciąć,:

Tak, ponoć obserwują gdzie są montowane i jeszcze pianka nie stwardnieje a już okien nie ma.

Nie wiem czy czytałyście - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?238937-Kradzie%C5%BCe-na-budowach-ku-przestrodze

w pierwszym poście wkleiłam link - to z moich okolic.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedyś sąsiadka w miejscu gdzie mieszkałam chwalila się tym jak zaoszczedzila na budowie domu swojego w górach ze jedzie tutaj budowa na uboczu i widać że drzwi dopiero co wstawione, a jakie ładne, w jej stylu - zatrzymali się i wymontowali, o tacy zaradny ludzie bo te drzwi drogie są. Nie minęło 3-4 miesiące, przychodzi i 'jacy ludzie skur..., w ogóle tacy i owacy!, pytam co się stało 'moje piękne drzwi mi zajeb....! W głowie się nie mieści jak tak można' baaaardzo się starałam nie wybuchnąć śmiechem.

Prawdopodobnie, ponieważ to sąsiadka, byłaby to akcja z deczka samobójcza, nie?

Są takie okolice i tacy ludzie, których się bierze takimi jak są. Albo się wynosi.

Wiem, bo mieszkałam. Sam element dookoła, wyroki po 10 lat, cała młódź z kuratorem, listy gończe, ale jakimś cudem policja nie była w stanie pana "olistowanego" zauważyć, jak się wylegiwał na tarasie kochanki i burdel prowadził bez oporów i mało dyskretnie - wielka radość dla dzieciarni była, jak "panienki" wsiadały do taksówek aby się udać do "klienta". Ciekawe, co klient na "jakość" pań, bo różniły się "nieco" od tych na reklamówce :rotfl:

Inna rzecz, że samochód zostawiałam na ulicy otwarty, czasem nawet z niedomkniętą szybą i nikt nigdy nie ruszył przez wiele lat. Panowie prowadzili poważne interesy i głupot na swoim terenie nie tolerowali ;)

Jeden nawet krzyżem podobno leżał w kościele, jak miał podjąć decyzję o utrupieniu jakiegoś nieszczęśnika. ;)

Samobójcza? No co ty. Jestem pewna, że Aniko nie została wyróżniona przez tą panią jako najlepsza koleżanka i powierniczka tajemnic tylko przez głupotę mieli językiem i ''chwali'' się wszystkim napotkanym osobom. Lista podejrzanych byłaby dłuuuga i nie do weryfikacji a poza tym nie ma czasu na szukanie winnych bo szuka się czegoś nowego do zarąbania:)

raczej byłaby to samobójcza bo to nowa huta jest, konferencji nie są tolerowani. A u babci mieszkałam bokiem i nie zdziwilabym się jakbym potem miała u niej kłopoty ;)

A, Nowa Huta, to dla mnie już wszystko jasne ;)

Mieszkałam tam przez 3 m-ce. Szlajałam się po nocach i pewnie miałam szczęście, bo nigdy nic mi się nie stało :)

Kjuta,

ja sie wyłamię, projekt kuchni masz bardzo dobry, praktyczny, nie ruszałabym, ważna jest bliskość od kuchenki do zlewu, oraz lodówki do blatu, okno balkonowe wiec w kuchni odpada. Spiżarki nie likwiduj :no: chyba że masz gdzieś zaplanowany mały składzik, gdzie dasz mopa z wiadrem, odkurzacz, pojemniki na odpady sortowane, itp...

hej Tomkowa :welcome:

podoba mi się kanapa z Twojej fotki :) o kominku na razie zapomniałam, co prawda rozmawiałam już kilka razy z panem kominkowym i był dwa razy na budowie, ale kolejne spotkanie dopiero po wylewkach, a te na razie oddalają się w czasie, trudnym w tej chwili do określenia, powinnam zamówić juz okna, aby coś ruszyło, ale jeszcze nie mam ostatecznej koncepcji wizji elewacji, nie wiem, które okna wybrać i w jakim kolorze

vesi przypomniałaś mi o sorterze do odpadów, muszę wygospodarować miejsce dla niego i dobrze by było, aby był w pobliżu kuchni, bo przecież nie będę chodziła po 15 m, aby coś wyrzucić, a jak Ty masz to zorganizowane ?

byłam wczoraj na budowie, aby posprzątać lżejsze śmieci do worków, przy zwykłym schylaniu bez obciążenia coś mi zafalowało w kręgosłupie i ledwo chodzę, normalnie stałam się kaleką, nawet leżenie sprawia ból, a miałam tyle planów na ten weekend

zafalowało w kręgosłupie i ledwo chodzę, normalnie stałam się kaleką, nawet leżenie sprawia ból, a miałam tyle planów na ten weekend

Biedna :hug: ból kręgosłupa potrafi dać w kość :(

Mój mąż ma złamane 3 kręgi piersiowe - więc o bólu kręgosłupa mogę napisać rozprawę naukową :(

Od radykalnego, czysto lekarskiego postępowania - czyli leki, zastrzyki, próbujemy różnych rzeczy, ciepłe kąpiele, masaże, akupunktura, bioenergoterapia.