PusiaKssawery 23.06.2015 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 przedostatnie z krzyżem i skarbonką :lol2: hihihihi takie ... mistyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 23.06.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Krzyz i skarbonka - gwarancja wypłacalności ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.06.2015 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 żyję i jest mi dobrze, ani chybi działanie dragów uśmierzających ból muszę być sprawna na weekend, bo jadę do 3city na zjazd absolwentów i to nie bele czym a samym pendolino, oby się nie wytarabanił droga z Katowic do Gdańska 6h, mam nadzieję, że mają wifi z budowlanych, dopiero dziś mi kontener przywożą, nie wiem czy mój znajomy pomoże mi, bo on jutro na urlop wyjeżdża i nie wiem, czy znajdzie czas, zaraz do niego przedzwonię wczoraj przejechałam przez budowę, a tu mi drogę zablokowała taka jedna ruda z czarnymi świecącymi oczkami :wiggle: pooglądaliśmy sobie jej harce i pobiegła do nas na budowę się szarogęsić kobieta do mnie wczoraj dzwoniła w sprawie okien, no nie umiem się pozbierać i podjąć decyzji, w sprawie docieplenia nic nie wiem nadal, zero odpowiedzi, jakiś taki przestój i decyzyjny i wiedzowy się pojawił, trudno mi z tego się wybić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 24.06.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Moje zdanie kierownika budowy i wykonawcy było wyjątkowo zgodne-ocieplenie zewnętrzne po tynkach i wylewkach.Moje tynki wyschły po 2 miesiącach. Po co utrudniać odparowywanie wilgoci z domu? Nie daleko mnie stawia developer styropian był jak jeszcze dachu nie było-taka uczta dla oczu... Nie ma tynków wewn,instalacji elektryki tylko okna i na gotowo elewacja. U mnie też marazm,niestety:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.06.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) w pendolino nie ma wifi z tego co wiem :D sprawdzałam te moje krzesła, ale nie widzę nigdzie na nich promocje. Zresztą sama obniżka mnie zaskoczyła w sklepie, bo przed wyprawą do ikei sprawdzałam w necie jakie są promocje. tak elewacja jak najpoźniej. Niech sobie dom odpocznie, osiądzie i wyschnie. U mnie elewacja była robiona przed mokrymi pracami. ale mokre prace były robione latem w upały więc schło wszystko ładnie. Dom przed elewacją stał całą zimę. Edytowane 24 Czerwca 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.06.2015 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 to jak mam zabezpieczyć docieplenie garażu ? tzn tego kawałka między wiązarem garażowym a ścianą na części mieszkalnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 24.06.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 O matulu Kjuta mam nadzieje, ze bole uciekna precz, nie wiedzialam i jestem w szoku po przeczytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.06.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 w tym miejscu jeżeli to trzeba zrobić przed dachem, to chyba trzeba zrobić już teraz. i pewnie zabezpieczyć od razu klejem. zerkałaś po innych dziennikach które mają doklejony garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 24.06.2015 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 nie dojrzałam u innych, a jak już mają wyciągnięty styropian w tym miejscu, to kontynuują pracę dociepleniowe po skończeniu dachu, czyli prawie bez przerwy to się odbywa Mmelisko już lepiej, tylko muszę pamiętać o braniu dragów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 24.06.2015 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 ale się dzieje, wiesz, Kjuta, ja Cię naprawdę podziwiam, ja bym rady nie dała w takim nawale szczegółów i szczególików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.06.2015 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 dałabyś jestem sama i muszę wszystko ogarnąć, co prawda nie wszystko się da kontener postawili mi po drugiej stronie ulicy i przy innej budowie, niby jakieś 150 m a może nawet tylko 100 m różnicy, ale od płotu, nie będę biegać z przetrąconym krzyżem z kawałkami gruzu pod pachą a posłałam im mapkę z zaznaczonym miejscem składowania konteneru wczoraj rozmawiałam ze znajomą, ma dom 400m i odradza mi drewniane okna, ładnie wyglądają, ale konserwacja ich pochłania dużo kasy, ona już ściągała i szlifowała i na nowo malowała, muszę podpytać konkretnie ile to kosztowało i jak to logistycznie zostało rozwiązane, muszę wiedzieć na co się porywam dekarze wchodzą tydzień później, spodziewałam się tego obserwując pogodę od kilku dni, muszą skończyć swoje wcześniejsze zobowiązania, a jaka pogoda była/jest każdy widzi, nie mam żalu w ogóle jak wrócę po weekendzie i dzieciaki powysyłam na obozy muszę zająć się wyborem okien i ostatecznie ja zamówić, nie ma na co czekać, wybór okien zmobilizuję mnie do podjęcia decyzji w sprawie okien dolnych na parterze oraz okna tarasowego nad wejściem, pewnie będę Was na nowo zanudzać swoimi wizualizacjami i doborem kolorów na elewacji, mam nadzieję, że wspólnie dojdziemy do jakiegoś konsesusu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Zanim poczytam dalej OKNA – Mam drewniane okna z firmy Natura (już niestety nie produkują, ale serwis fabryczny działa). Były wstawione 10 lat temu. Nie widać po nich wieku. Poza klamkami w tarasowych, które trzeba wymienić, nic złego się nie dzieje. Moje koty dwa podrapały lekko, ale to jedyny problem. Raz na rok przecieram ramy jakimś specyfikiem do konserwacji ram drewnianych, bez przejmowania się. Kupuję co mi wpadnie w ręce. Dach – zwróć uwagę na szerokość blach w koszach dachowych (jeśli masz takie) i obróbki kominowe. My właśnie musimy wydać kilkanaście tysięcy na wymianę jednego kosza i obróbkę dwóch kominów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.06.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 dałabyś wczoraj rozmawiałam ze znajomą, ma dom 400m i odradza mi drewniane okna, ładnie wyglądają, ale konserwacja ich pochłania dużo kasy, ona już ściągała i szlifowała i na nowo malowała, muszę podpytać konkretnie ile to kosztowało i jak to logistycznie zostało rozwiązane, muszę wiedzieć na co się porywam A co oznacza ściąganie okien? Wyrywanie okiennic z ocieplenia i muru ? Czy same skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.06.2015 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 podejrzewam, że skrzydła Pestko dziękuję za zwrócenie uwagi, będę miała dekarza z tzn. polecenia, ale wiadomo wszystkich i wszystko trzeba sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 25.06.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 ehh nawet na tych z polecenia trzeba uwazac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.06.2015 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Nie rozumiem co z tymi oknami? ???Ramy chyba też drewniane? To co wysiadło tylko drewno na skrzydłach? Może właściciele zrobili im jakąś krzywdę? W ogóle pewnie kupili byle co, sorry, i stąd problem. Okna drewniane u mojej babci nawet po 50 latach były super. Okna plastikowe u moich rodziców po 7 latach straciły szczelność i powierzchnia nie dawała się dobrze domyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 27.06.2015 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Też mi się wydaje że albo trafiła na wadliwe sztuki, chciała zaoszczędzić i wyszło to z tragiczną szkoda dla jakości albo po prostu chisteryzuje. sa tacy co konieczność robienia czegokolwiek co w ogólnym założeniu nie jest zabawą podnoszą do rangi martyrologii (nie mówię że ona taka jest, ale nie mając pełnego obrazu można zakładać różne scenariusze ) a drewniane okna wymagają ciut więcej miłości z naszej strony. Ale gdyby drewniane okna z zalozenia były takie źle to nikt by ich nie montowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.06.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Mam doświadczenie z plastikami i z drewnem, wolę 1000 razy drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.06.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Jeszcze coś o rynnach, bo ja właśnie na etapie ich wymiany i naprawy dachu Miałam rynny no name plastikowe i szybko zaczęły pękać na narożnikach. Teraz dekarze zaproponowali mi stalowe Galeco. Pojechaliśmy zobaczyć u dystrybutora i zdecydowaliśmy, że będą Galeco, ale plastikowe. Też mają regulowane narożniki i łuki, a cena o 1/3 niższa. Przyjrzyj się dobrze zanim zdecydujesz jakie rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 29.06.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Ojojoj, 2 dni nic tu się nie działo. Kjuta, jak tam zdrowie? Zregenerowałaś się w weekend i masz siły do dalszych rozważań i decyzji okołobudowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts