Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iron Lady z nutką klasyki w tle :))

kjuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeeeej, żyjesz! ;)

Malinowa stolarka, czarny dach... To elewacja biała lub coś z odcieni szarości? Może się udać :) Z takim zadaszeniem tym bardziej :)

Tak mnie teraz zastanowiło... Myślałaś nad przeszkleniem w tym zadaszeniu? Przezroczyste, mleczne czy z jakimś wzorem? Przezroczyste to bym odradzała, chyba, że chcesz ciągle je pucować ;)

Malyna powiadasz....hmmmmm

No pojechałas dość odwaznie :) a jak to sie będzie miało do dośc klasycznej bryły domu ?

Masz jakies inspira ?

A tak w ogóle to fajnie, ze juz jesteś.

Kochanych mord nigdy za wiele :bye:

PS. Wyobraź sobie, ze sporzadziłam dzis z dziecmi mała inwentaryzacje pomidorów i mamy ich az 207!!! sztuk na raptem 15 krzaczkach :)

No jak w morde strzelił 207 i nie chce wyjśc inaczej.

Ogóry rodza jak głupie. Wieczorkiem podlewam i gadam do nich, ze takie malusie, zgrabniusie a rano piekne i wyrosniete. Syn z koszykiem mnie budzi i pyta:

Mamo, idziemy na zbiory ???

Zwlekam się, kawa w dłoń, papieros i rwiemy. Póżniej liczenie, szukanie najsmieszniejszego i plany co z nim zrobimy.

Polecam wszystkim, nawet tym którzy maja ogródek w wersji mikro.

Tu u rodziców całej działki jest raptem 430 metrów. Stoi wielka chałupa, basen w ziemi, cóś jak chata grillowa, wielki skalniak i mimo braku miejsca i tych wszystkich 7 cudów architektury :sick: posadziłam i pomidory i ogórki i buraczki, koperek, troche ziółek i ...rosna skubańce na potegę :lol2:

Najfajniesze jest to, ze cała moja stuknieta rodzina, smiała się i nie wierzyła ze cos z tego wyjdzie bo pomidory powstały z nasion, które wydłubałam w zeszłym roku ze smacznego pomidora. Potem suszyłam, zebrałam w torebeczke, zamroziłam i wczesna wiosna wysiałam. Wzeszły wszystkie 44 sadzonki. Ogórki tez wyhodowane od niasonka i jakoś chetnie wszyscy teraz jedzą :mad:

Jestem ostatnia osobą, która by narzucała tak powazne wybory jak kolor okien, ale zastanów się dobrze.

Na zdjęciu, kolor trochę podciąga pod cegłę a u ciebie ma byc biała elewacja wiec kontrast będzie chyba zbyt duzy.

A może jak tak lubisz kolory i chcesz troche poszalec to nie malina ale coś o kilka tonów ciemniejsze ale też w tej gamie, hę ?

do malinowych chyba szara, ciemnoszara by pasowała, ale chyba pozostaje mi pomalowanie pastelami kilka różnych wariantów, będą trochę lepiej wyglądać niż to co malowałam w paincie, bo nie mam pomysłu jak sobie uzgodnić kolorystykę, czekam tylko aż upały zelżą bo moje serce mi fiksuje, na razie chodzę do pracy, a po pracy leżę pokotem i nie mam ani chęci, ani tym bardziej siły

Mari przepraszam, zapomniałam :(

byle do wiosny ;)

Na razie nie potrafię nic na ten kolor malinowy powiedzieć. może być fajnie, gorzej jak wyjdzie z tego eksuzywny burdel :rotfl: brama nadal jasnoszara, nie zależnie jaki kolor okien. tzn o jeden ton ciemniejsza od elewacji. nie ma co tą kolubrynę eksonować. niech udaje, ze jej nie ma.

przychodze tylko powiedzieć ze metalowe krzesła tarasowe znowu są w promocji po 40 zeta i stoliczek kawowy tez przeceniony. Wczoraj byłam w Ikea w Jankach.