kjuta 10.04.2015 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Bejaro mam tak w MPZ o kolorach dachówki, wpis KB to wpis kierownika budowy ? matko, ale ze mnie ciemniara wpis do dziennika ? kąt dachu mam 30 stopni zamówioną masz już gdzieś instalację OC ? jeśli tak, mogłabyś polecić proszę ? i w których miejscach robisz flexa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.04.2015 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 dobra decyzja z roletami wymyśliłaś już elewacje - jakie kolorki okien i tynku??? obydwie dachówki mi sie podobają ciekawe jak cenowo będą wyglądać i co z ich ułożeniem, Nasi dekarze karpiówki nie chcieli nam układać - tzn mówili, że dobrze ze karpiówki nie braliśmy, bo byłby kłopot z ułożeniem. Bo dachówkę już miałam wybraną zanim zaczęliśmy myśleć o budowie domu - mam moją wymarzoną mnich mniszka Te flexy trzeba sobie gdzieś w szafie dać, albo w kanciapkach, bo są wyjątkowo paskudne, ale bardzo faaajniutkie, dużo tańsze niż vroom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 10.04.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Od rolet dużo najfajniejszy jest zadaszony taras, najlepiej z funkcją zwijania dachu. We wiosne/lato/wczesna jesień Masz dodatkowy pokój a w zimę odkryjesz i Ci nie ogranicza światła. jak się gi zrobi z tkaniny jak markizy to można nawet samemu taki bajer zrobic. Jak jesteś chętna to Ci podkreślę takie inspirację ale to pod wieczór jak już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 10.04.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Bejaro mam tak w MPZ o kolorach dachówki, wpis KB to wpis kierownika budowy ? matko, ale ze mnie ciemniara wpis do dziennika ? kąt dachu mam 30 stopni zamówioną masz już gdzieś instalację OC ? jeśli tak, mogłabyś polecić proszę ? i w których miejscach robisz flexa ? Moja już położona była w gratisie w całej instalacji wod kan i ogrzewania. Flex wisi dostępny zawsze z wężem na ścianie wygląda tak jak suszarki takie na balkonie rozciąga sie do 5m kupiłam jeden aby obadać,nie trzeba latać z miotłą jak przy szufelce. Będzie w garderobie przy wiatrołapie zmierzyłam obleci wiatrołap i garderobę,drugi w pralni i zasiegiem obejmie pralnie i kotłownie. Najfajniejsze jest to że jest gotowy do pracy bez potrzeby wtykania węża do gniazdka. Moja firma od całości instalacji jak chcesz to podam na priv,ale na razie mam tylko wodę CO i geberity i podejścia do w drabinek w łazienkach. Całość będę mogła ocenić po kolejnych etapach pracy nie wiem czy robią sam odkurzacz centralny ale można zapytać. A można go nawet w szafie zamknąć bo na widoku to nie bardzo ale w garderobie nie przeszkadza. Wpis do dziennika tez mam czerwoną dachówkę i 30 stopni przy tym nachyleniu każdy model możesz kłaść jaki tylko chcesz,u mnie tradycyjna bo kasa zdecydowała. Robimy tynki potem reszta instalacji podłogówki i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 10.04.2015 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Bejaro pewnie, że chcę namiary jeśli terminowi (powiedzmy w miarę) i solidni (tu na pewno na 100% oczekiwałabym) to bardzo chętnie skorzystam, a na jakim etapie jesteś teraz ? możesz mi napisać, jakie okna masz i jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 10.04.2015 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Bejaro pewnie, że chcę namiary jeśli terminowi (powiedzmy w miarę) i solidni (tu na pewno na 100% oczekiwałabym) to bardzo chętnie skorzystam, a na jakim etapie jesteś teraz ? możesz mi napisać, jakie okna masz i jakiej firmy ? Mam okna MS Pomorska Fabryka Okien parę osób je opisuje w dziennikach. Terminowi byli wszyscy poza moim wykonawcą SSO,sama się dziwię ale na razie to okna część drzwi,część instalacji elektryka i rozpoczęte tynki,i jeszcze sama instalacja rekuperacji. Priv poszedł. A solidność to chyba w użytkowaniu wyjdzie okna na razie ok super się otwierają a instalacja nie w całości jeszcze elektryka cała ale nie pod pradem co by tynkarzy nie popieściło na paru gniazdkach wszystko na razie. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.04.2015 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Od rolet dużo najfajniejszy jest zadaszony taras, najlepiej z funkcją zwijania dachu. We wiosne/lato/wczesna jesień Masz dodatkowy pokój a w zimę odkryjesz i Ci nie ogranicza światła. jak się gi zrobi z tkaniny jak markizy to można nawet samemu taki bajer zrobic. Jak jesteś chętna to Ci podkreślę takie inspirację ale to pod wieczór jak już. Aniko dopiero dojrzałam, pewnie, że chcę inspirację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.04.2015 14:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Bejaro dziękuję Kochana odpisałam postanowiałam się przyjrzeć okolicznym domom, domkom, jakie mają dachówki, jakie okna, czy z roletami podtynkowymi czy natynkowymi itd, zeszłam na nogach 40 km, fakt, że niewiele z tych domów, to domy nowe, nowoczesne, ale utwierdziłam się w przekonaniu, że rolety podtynkowe w przypadku bryły mojego domu, to nieporozumienie, zburzyłyby estetykę (oczywiście w moim przekonaniu) i zyskałabym namiastkę sidingu, co nie jest moim zamiarem. dachówki, wiecie co odkryłam ?, że w gęstej zabudowie domków na osiedlu trudno przyjrzeć się szczegółom dachu, potrzebna na to odległość, a czasem nie idzie na odpowiednią odległość się odsunąć, bo przeszkadza kolejny dom, nie wiem, czy nie pójdę na łatwiznę w tym względzie i nie wybiorę dachówki najtańszej akceptowalnej przeze mnie, a nie tej mojej wymarzonej, Z poziomu mojego wzrostu czyli 1,7 m swojej dachówki z obszaru mojej działki chyba nie będę mogła podziwiać, a skoro oka na spokojnie nie można zawiesić, to chyba nie warto wydawać dodatkowej kasy takie mam przemyślenia na dziś, może nietrafione, a może tylko chwilowe miłej niedzieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.04.2015 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 przekopuje internet, aby znaleźć ciemne okna ze szprosami i pasujące do bryły domu, natknęłam się na coś takiego przypadkiem: http://www.mario.warszawa.pl/files/SDC10752.JPG to nareszcie jakieś zdjęcie z oknami w innym kolorze niż białe, nie wygląda to tak źle, szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.04.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) u mnie w mieście widziałam coś takiego https://www.google.com/maps/@51.954142,20.142772,3a,75y,108.23h,85.54t/data=!3m4!1e1!3m2!1s6Vc7epc1OIawlYRZK19rLg!2e0 widac???? grafitowe jakieś, tylko bez szprosów, ale łatwo je sobie dodać w wyobraźni u mnie są okna drewniane jaśniejsze niż ten orzech - też ze szprosami, dom mocno stylizowany. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.04.2015 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 ciemne okna nie są złe, też można je fajnie wkomponować w klasyczną elewacje. Zwłaszcza, że u Ciebie będzie bardziej nowocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.04.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 http://masuriaarte.pl/wp-content/uploads/2014/04/91P0402-3.1.jpg na weście właśnie jest hahah zamiast lamp - dom wypatrzyłam dla Ciebie. okna ciemne, stylowa elewacja. fajnie to to wygląda. balustrada boska po za tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.04.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Emi rewelacja, dzięki dobra Kobieto powiększyłam sobie zdjęcie, nawet latarenki są do oświetlenia, trafiłaś w moj gust na 100% obejrzałam ten street view, który podesłałaś, przy składzie pasz wszystko wygląda wspaniale a tak na poważnie fajnie dobrane kolory, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.04.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 no właśnie ten budynek od samego początku świtał mi w głowie, kiedy już wcześniej mówiłaś o ciemnych oknach. pisałam nawet posta kilka miesięcy temu ale mi go wcięło. spokojnie rób wymarzone okna, bez problemu wpasujesz je w resztę elewacji. a szprosy jakie chcesz? miedzy szybami czy wiedeńskie? jaki podział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.04.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) http://masuriaarte.pl/wp-content/uploads/2014/08/apt1-880x356.jpg a tu wnętrza tego hotelu z westa. ciemne okna są też w środku. co o tym myślisz????nawet do tych francuskich mebli o dziwo pasują. a tym bardziej do Twoich wnętrz. osobiście nie lubię dwukolorowych okien :(ale przy reku nie będziesz ich otwierać, wiec tak nie będzie razić. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 12.04.2015 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 ciągle się zastanawiam nad dwukolorem okien, bo w przypadku szprosów, to nie wiem czy w ogole jest możliwy najbardziej podobają mi się takie okna:http://www.stolcat.com.pl/katalog/okno_sash.jpg a takie dobranie koloru znalazlam: http://famix.pl/famix/images/swiebodzin/zabytkowe.jpg te piękne:http://www.polmetal.de/pliki/f4-1246339264.jpg ten post piszę z 1 h, w międzyczasie przejrzałam z tysiąc szprosów i chyba wiedeńskie bardziej do mnie przemawiają, wolę zdecydowany podział niż tylko delikatnie zaznaczony o ilość szprosów na razie nie zdecydowałam, chyba optymalnie na jedno skrzydło 6 komór, ale chyba najpier poszukam taraowych i taki sam podział zastosuję do okien pozostałych, jutro przejrzę wymiary w projekcie i poszukam możliwych rozwiązań ten podział w tej kamienicy na 3 prostokąty też jest ładnyhttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e8/Krak%C3%B3w,_ul._Kanonicza_25_-_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.04.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 u mnie są tradycyjnie szprosy - 2 skrzydła i każde dzielone na 3 kwadraty. szpros ma 3 cm szerokości chyba. w drzwiach balkonowych mam zupełnie inaczej zrobione - nie razi to bardzo.chyba znowu się przejadę po mapach guugla po mojej okolicy i pokaże ci okna z podziałem które mi się podobały, widziałam kilka fajnych. Najbardziej mnie inspirowały takie zwyczajne domki, malutkie, ale stare. kiedy zwracano uwagę na detal architektoniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.04.2015 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Emi chętnie skorzystam, nie ukrywam najwięcej czasu poświęcam starym budynkom, dworkom, zabytkom i dla mnie to największa inspiracja ) a może zrobisz mi zdjęcie swoich okien i drzwi tarasowych ? bo właśnie myślałam, aby spójność w szprosach zachować, Twój przypadek jest inny, może faktycznie niepotrzebnie się upieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.04.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) fotki poszły na priv. możesz podać link do Twojego projektu? zerknęłabym sobie w większe fotki i na rzuty. ogólnie fajne są te okna które teraz masz na wizce. zaraz poszukam jakiś fotek w realu. bo też takie rozważałam. edit szukam i szukam jak głupia a własnie te ostatnie zdjęcie co u Ciebie jest, nie zauważyłam go - o to mi chodziło- 3 prostokąty - górny poziomy i niżej dwa skrzydła - tylko że to trzeba zrobić - jako 3 oddzielne skrzydła chyba. szprosami tego nie załatwisz. i możesz skrzydła podzielić na kolejne kwadraty szprosami, a górę zostawić gładką albo też ja ciachnąć - wtedy były na górze 2 lufciki kwadratowe. Jeszcze zależy jak bardzo lubisz szprosy bo mycie ich nie jest takie proste, trzeba sie trochę nagimnastykować karcherem i przy każdym szprosie przecierać mikrofibrą, żeby smug nie było jak lubisz wycieczki po okolicy to proponuje, żebyś się wybrała w kolejną, przejdź się po wsi poszukaj starych domów, wybierz sie na rynek pooglądaj kamienice. jak patrzyłam u siebie w mieście to własnie są 3 prostokąty, albo jest "krzyż" ze szprosów konstrukcyjnych - ram okien. wszystko zależy od proporcji okien Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 13.04.2015 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 Emi dziękuję bardzo!przyjrzałam się zdjęciom i oniemiałam, przepięknie to wygląda, a drzwi tarasowe bajka! jestem zachwycona! chyba zaraz przedyskutuję sprawę powiększenia otworu na okno tarasowe a mycie szprosów to ich największy i chyba jedyny minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts